Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Pénteken kezdődik az országos Paál István Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 24.
ImagePénteken kezdődik a Paál István Fesztivál A Szabadművelődés Házában. Az országos amatőr színjátszó találkozón több fehérvári előadást is láthat a közönség, a díjátadó vasárnap délután lesz. A rendezvényre szeretettel várják a színházbarátokat!
Tovább...
 
Az ifjúság, a fiatalság forradalmának ünnepe Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. október 24.
ImageA hatvan évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc tiszteletére a Vörösmarty Színházban lezajlott megemlékező esten dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke mondott beszédet.
Tovább...
 
Néhány napig kifejezetten jó idő lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. október 23.
ImageAz elmúlt hetek többnyire szürke, kifejezetten barátságtalan időjárása után néhány napig most kellemesebbik arcát mutatja majd nekünk az ősz. A pénteki esős napot követően már szombaton jelentős volt a javulás: sok napsütés mellett időnként megnövekedett a felhőzet, de eső nem rontotta a hangulatunkat.
Tovább...
 
Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely, Gáspár Péter   
2016. október 23.
A Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében és Spányi Antal megyés püspök meghívására az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire és mártírjaira emlékeztek a történelmi egyházak képviselői a Székesegyház 56-os emlékkeresztjénél. Ünnepi beszédében Rákay Philip újságíró kiemelte, 1956 októberének eseményei is azt igazolták, hogy a morál nélküli hatalom nem lehet életképes, mert az emberek igazságérzete és szabadságvágya sebezhetővé teszi.
Tovább...
 
Egészségnap szombaton a KÖFÉM-en Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. október 21.
ImageFolytatódik Székesfehérváron a városrészeket érintő egészségnapok sorozata. Ezúttal október 22-én, szombaton 9.00 órától a KÖFÉM Művelődési Házba várják az érdeklődőket ingyenes állapotfelméréssel és a legkülönfélébb szűrővizsgálatokkal, melyeket a Szent György Kórház és a Humán Szolgáltató Intézet orvosai, munkatársai végeznek.
Tovább...
 
Az egykori fehérvári forradalmár alakja is megelevenedik Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2016. október 21.
"...12 év szovjet elnyomás felejthetetlen emlékétől kell megszabadulni..." – mondta Keszei István a Városháza erkélyéről a téren összegyűlt fehérváriaknak, 1956. október 26-án. 1957. március 2-án testvérével átlépte a Jugoszláv határt, és többé nem térhetett vissza. Október 24-én, hétfőn az ő alakját is megidézik a Magyar advent című nagyszabású utcaszínház keretében.
Tovább...
 
tavárosi sport- és egészségnap Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. október 21.
ImageSport- és egészségnapot szervez szombaton délután a Palotavárosi tavaknál a Szegényeket Támogató Alapítvány. A rendkívül sokszínű programsorozat nemcsak a rászorulóknak és a palotavárosiaknak szól, hanem mindenkinek, aki szeretne egészségesen élni és kulturált körülmények között szórakozni.
Tovább...
 
Rendhagyó történelemóra a Hosszú temetőben Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 21.
ImageHagyományainak megfelelően ismét rendhagyó történelemórát és sétát szervez a Városszépítő és Védő Egyesület. Az érdeklődőket 2016. október 26-án, szerdán 15.30 órától várják a Hosszú temetőben.
Tovább...
 
Keresztesi Boglárka és Kindris Dóra nyerte a szavalóversenyt Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 21.
ImageAz 50 éves fennállását ünneplő Munkácsy Mihály Általános Iskolában csütörtökön szavalóversenyt rendeztek a város több iskolájának részvételével, amivel az 1956-os forradalomra, a kor hőseire emlékeztek. Az első helyezést a kossuthos Keresztesi Boglárkának és a munkácsys Kindris Dórának ítélte a zsűri. A résztvevőket Kricsár Kamill színművész, a zsűri elnöke köszöntötte, a rendezvény díszvendége Csernay Ádám ’56-os veterán volt.
Tovább...
 
1956: A szabadság narratívái címmel rendeznek konferenciát Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. október 21.
Tudományos emlékkonferenciát rendeznek a Városházán október 27-én, csütörtökön 1956: A szabadság narratívái címmel. A rendezvény célja, hogy a legújabb kutatások tükrében bemutassák az 1956-os forradalom és szabadságharc eseménysorozatát és mindazokat a politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális változásokat, amelyek jellemezték az adott időszakot.
Tovább...
 
Újraélesztési bemutatót tartanak testnevelő tanároknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 21.
ImageA város valamennyi testnevelés oktatójának újraélesztési bemutatót tart Klupács Péter mentő-technikus és Mészáros Zalán mentőtiszt jövő kedden, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Középiskolájában. A bemutatón megjelentek az öt lépésből álló, tizenöt perc alatt elsajátítható újraélesztési módszert ismerhetik meg.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12805 - 12815 / 20499