Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
XVIII. Csókakői Várjátékok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 30.
Történelmi haditorna, néptánc-előadások, tűzijáték, gyerekprogramok, koncertek, valamint a Vazul Vére című rockopera várja a XVIII. Csókakői Várjátékok látogatóit.
Tovább...
 
473 éve halt hősi halált Varkocs György Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 30.
Városi megemlékezés lesz szeptember 2-án, pénteken 10.30 órakor Varkocs György szobránál, a fehérvári várkapitány hősi halálának 473. évfordulóján. Az ünnepségen beszédet mond Róth Péter alpolgármester, közreműködnek a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai. A megemlékezést hagyományosan koszorúzás zárja.
Tovább...
 
Emléktábla avatás Kaszap István születésének 100. évfordulója alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 30.
A Székesfehérvári Egyházmegye és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Kaszap István halálának 100. évfordulója alkalmából emléktáblát avat. A Székesfehérvári Egyházmegye szervezésében a Veni Sancte-t követően, 17.15 órakor az ünneplő közösség együtt indul el a Prohászka Emléktemplomtól Kaszap István egykori iskolájához, majd a Vörösmarty Mihály Könyvtár épületének falán 18.00 órakor a szentéletű jezsuita novícius, Székesfehérvár Díszpolgára tiszteletére emléktáblát avatnak.
Tovább...
 
Szombaton adják át a felújított Szent István-székesegyházat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 30.
ImageA példaértékű összefogásnak és két év munkájának köszönhetően megújult a Székesfehérvári egyházmegye főtemploma, a Szent István-székesegyház. Szeptember 3-án, szombaton méltó ünnepség keretében adják át a megszépült bazilikát és köszönik meg az adakozóknak, hogy lehetővé tették a renoválást.
Tovább...
 
Erzsébet-utalványok pótlólagos átadása Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 30.
ImageA rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak - a jogszabályban előírtak szerint – augusztusban Erzsébet-utalvány formájában természetbeni támogatásban részesülnek. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője ezúton is tájékoztat minden érintettet, hogy az át nem vett Erzsébet-utalványok kiadására szeptember 1-jén pótlólagos, személyes átvételi lehetőséget biztosít.
Tovább...
 
Szeptembertől újra Négykezes kedd a Hetedhét Játékmúzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 29.
Szeptember 6-án kedden 10.30-tól dekupázsolással kezdődik meg a Négykezes kedd programsorozat a Hetedhét Játékmúzeumban, ahol hozzáértő kezek segítenek varrni, horgolni, makramézni. Ruhadíszek, textiljátékok, hasznos és szép holmik kerekednek hétről hétre minden kedden 10.30-tól 12 óráig.
Tovább...
 
Még lehet javaslatot tenni a Tóth György Emlékérem kitüntetettjére Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 29.
ImageArra kérik a Fejér megye könyvtáraiban dolgozó könyvtárosokat és a könyvtárak olvasóit, hogy tegyék meg javaslataikat a Tóth György Emlékérem 2016. évi kitüntetettjére. Az emlékérmet a megye könyvtáraiban, a könyvtári munka bármely területén dolgozó azon személy kaphatja meg, aki munkájával, szakmai és emberi rátermettségével sokat tett a könyvtárhasználók magas színvonalú kiszolgálásáért.
Tovább...
 
Császárnék a Patikamúzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 27.
A Császárnék című sorozat a római kori császárok feleségeit és a házasságok uralkodásra hatást gyakorló tényezőit mutatja be a Fekete Sas Patikamúzeumban. A tárlatot vasárnapig lehet megtekinteni, mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
STEM-tábort szerveztek a Tópartiban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 27.
Bentlakásos STEM-tábort szerveztek a Tóparti Gimnáziumban, amelynek a célja a diákok természet- és műszaki tudományok felé irányítása, a matematika népszerűsítése. A foglalkozásokat az intézmény tanárai és egyetemisták vezetik, 15 középiskolás diák részvételével. A projektről Lakiné Szemanyik Teréz iskolai főkoordinátor osztotta meg tapasztalatait.
Tovább...
 
Értesítés méhészeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2016. augusztus 27.
ImageEzúton is értesítjük a méhészeket, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztálya által kiadott határozat alapján az Alba Agrár Zrt. 2016. szeptember 5-től megkezdi az őszi káposztarepce vetést a termelőterületein, és az érintett területeken a kétféle rovarölő vegyszereket használnak fel csávázószernek.
Tovább...
 
Dining Guide Street Food Show Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 27.
ImageAugusztus 27-én és 28-án reggel 10 és este 11 óra között Székesfehérváron, a Városház Téren rendezik meg először vidéken az utcai étkek ünnepét, a Dining Guide Street Food Show-t. Grill szendvicsek, lepények, kolbászok, barbecue húsok, csülök, tócsni szendvicsek és persze a desszertek mellé jól csúsznak majd a kézműves italok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12893 - 12903 / 20393