Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Első királyunk értékei mentén Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. augusztus 21.
ImageA város vezetőinek jelenlétében celebrált ünnepi szentmisét augusztus 20-a alkalmából Spányi Antal megyés püspök a Székesegyházban, majd áldotta meg Székesfehérvár új kenyerét. Az egyházi vezető szentbeszéde során Szent István tanításáról és a ma élőkhöz szóló üzenetének jelentőségéről beszélt.
Tovább...
 
Augusztus 20-án is élettel telt meg Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 21.
ImageA csúcspontjához érkezett augusztus 20-án a 2016-os Székesfehérvári Királyi Napok rendezvénysorozata, melynek keretében egész nap a „Szent István Városa – Tele élettel!” elnevezésű program csalogatta az embereket a Belvárosba. A Fő utca számos pontján játszóházakkal, interaktív játékokkal, zenés fellépésekkel, lovagi bemutatókkal és egyéb érdekességekkel várták egész nap a családokat.
Tovább...
 
Milliárdos fejlesztésekről döntött a pénteki Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 21.
ImageAz Integrált Területi Programhoz (ITP) kapcsolódó aktuális pályázatokról és az ezek révén megvalósuló fejlesztésekről számolt be sajtótájékoztató keretében pénteken délelőtt Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte: a város számára nemcsak a jelenben, de sokkal inkább a jövőre vonatkozóan nagyon fontos kérdésekben döntött a pénteki Közgyűlés.
Tovább...
 
Szent István városa élettel teli ünnepre készül Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 19.
ImageA Szent István ünnepe köré szervezett összművészeti fesztivál, a Székesfehérvári Királyi Napok koronája augusztus 20., Magyarország állami ünnepe. Ünnepel az egyház, a város – ünnepelni hívják a megye, a térség és az egykori koronázóváros lakóit, valamint a Fehérvárra látogató turistákat. A rendezvénysorozat családi programokkal, a XXI. Nemzetközi Néptáncfesztivállal, a Királyok menetével, a Fény utcával és az ünnepi tűzijátékkal búcsúzik a hétvégén, miközben már a jövő hétre is előretekinthetünk a Minifoci EB megnyitójával.
Tovább...
 
Harci táncoktól a párválasztó körjátékokig Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. augusztus 19.
ImageJavában zajlik a XXI. Nemzetközi Néptáncfesztivál a Belvárosban. A Mátyás király-emlékműnél Királyi játéktér, míg a Zichy liget Zenepavilonjánál, a Fesztiválligetben Királyi gyermekjátszó várta tegnap napközben a fehérváriakat, hogy a nálunk vendégeskedő külföldi együttesek népszokásaival, körjátékaival, ügyességi versenyeivel megismerkedhessenek. A nemzetközi foglalkoztatók ma is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.
Tovább...
 
Pécsi kollégiumi férőhelyekre idén is pályázhatnak fehérvári diákok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 18.
ImageHárom hallgatónak biztosít helyet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban. A jelentkezőknek 2016. augusztus 22-én 12.00 óráig van lehetőségük, hogy benyújtsák pályázataikat.
Tovább...
 
Történelmi képregény a falakon Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. augusztus 18.
A Székesfehérvári Királyi Napok elengedhetetlen része a Fény utca, mely évek óta az egyik legnépszerűbb látványossága a tíznapos rendezvénysorozatnak. Idén a Fő utcai házak homlokzatán II. (Vak) Béla király életének epizódjai kelnek életre, míg a Bazilika hátsó falán a templomok fejlődéstörténetét ismerhetjük meg az egyedülálló animáció révén. Augusztus 21-ig, minden nap 21 és 24 óra között látható a különleges „fényregény”.
Tovább...
 
Az idei Deák Dénes Díjat Szűcs Erzsébet művészettörténész kapta Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 18.
ImageA Bory-várban adták át szerdán a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat, amit az alapítvány kuratóriuma minden évben azoknak ítél, akik a tudomány, a művészet, illetve a társadalompolitika terén végeznek színvonalas alkotómunkát. Az idei évben a Deák Dénes Díjat Szűcs Erzsébet művészettörténész, az Ösztöndíjat Dobó Gábor kutató kapta.
Tovább...
 
Kezdődhet a Varga-csatorna fejlesztése Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 16.
ImageMunkaterület-átadásra került sor a Varga-csatorna felújításához kapcsolódóan. A szakemberek a meglévő földmeder burkolását építik ki beton burkolóelemekkel, közel 207 folyóméter hosszúságban. A beruházásban a Tobak utcai gyalogos híd helyére átereszt építenek 7 méter szélességben, amely alkalmas lesz az autók közlekedésére, emellett járdarészt is kialakítanak. A fejlesztéshez útfejlesztés is kapcsolódik: a Schwäbisch Gmünd utat összekötik a Gellért újsorral.
Tovább...
 
Akrobatikus történelemóra-színház szórakoztatta a nagyközönséget Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 16.
ImageA Koronázási Ünnepi Játékok hétfőn is elvarázsolták Székesfehérvár Belvárosát. Akrobatikus történelemóra-színház elevenítette fel II. (Vak) Béla kalandokban bővelkedő élettörténetét a Mátyás király-emlékműnél Lábodi Ádám és Egger Géza előadásában, a Zichy ligetben és a Jávor Ottó téren hagyományőrzők bemutatóin és interaktív foglalkozásain vehettek részt a fesztiválozók.
Tovább...
 
Kincsek és titkok néven nyílt kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 16.
Páratlan történelmi jelentőségű ereklyékből nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeum Dísztermében. A Kincsek és titkok elnevezésű tárlaton az érdeklődők a nagyszentmiklósi aranylelet, a bécsi szablya és a prágai Szent István-kard hű másolatait is megtekinthetik. 2017. január 15-ig, hétfő kivételével naponta 10.00 - 18.00 óra között csodálhatóak meg a kiállított másolatok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12915 - 12925 / 20393