Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A barátság, mely összeköt minket Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 16.
ImageA Székesfehérvári Királyi Napok ünnepi eseményeire a város meghívására érkeztek küldöttek a testvér- és partnervárosokból is. A Városháza kistanácstermében fogadta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, valamint Mészáros Attila és Róth Péter alpolgármesterek Gyulafehérvár és Tengerfehérvár (Biograd na Moru) polgármestereit, Pozsony főpolgármester-helyettesét, valamint a városunk tiszteletbeli polgárát, az angliai Chorley-ból érkező Alan Whittakert.
Tovább...
 
Az Osszárium megnyitásával folytatódtak a Székesfehérvári Királyi Napok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 15.
A néhai királyaink földi maradványait őrző Osszárium ünnepélyes megnyitásával folytatódtak a Székesfehérvári Királyi Napok. A Nemzeti Emlékhely a programsorozat végéig, augusztus 21-ig ingyenesen, regisztrációs jeggyel tekinthető meg. Hétvégi napokon 15.00 órától szakvezetéssel egybekötött látogatást is tartanak a területen.
Tovább...
 
Szúnyogirtás lesz hétfőn Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 15.
ImageMagyarország Kormánya elrendelte hazánk területén a csípőszúnyog gyérítést. Székesfehérváron a következő légi irtásra augusztus 15-én, hétfőn a napnyugtát megelőzően kerül sor. Rossz idő esetén a tartaléknapok: augusztus 16-17. A felhasznált anyagok melegvérű állatra és emberre veszélytelenek, de kérik, hogy a méhészek tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.
Tovább...
 
Fény és árnyék a középkori Fehérvár történetében Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 15.
Az elmúlt évek hagyományait követve tudományos konferencia is gazdagította a Székesfehérvári Királyi Napok programjait. A hétvégén a Városházán rendezték meg a „Fény és árnyék a középkori Fehérvár történetében” című tudományos ülést, melynek keretében a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának neves szakemberei számoltak be legújabb kutatási eredményeikről.
Tovább...
 
Eger városa Székesfehérváron! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 15.
ImageA Székesfehérvári Királyi Napok díszvendége 2016-ban Eger városa. A program során a megyeszékhelyek vezetői együttműködési megállapodást írtak alá, és a hevesi delegáció tagjai részt veszttek városunk ünnepi rendezvénysorozatán. A kulturális fesztiválra kilátogatókat Eger standja a Vörösmarty Színház melletti szökőkútnál várja és invitálja egyben játékra, amivel helyi borokat és wellness hétvégét lehet nyerni.
Tovább...
 
Önkéntes nappal zárult a KÉPES progtam Nyomtatás E-mail
Írta: KÉPES   
2016. augusztus 15.
ImageÖssztársadalmi záró napjához érkezett a 2016. évi KÉPES Program. Az eseményre a város egyik legnagyobb, több mint 100 gyermeket ellátó bölcsődéjében került sor a Szeder utcában, ezt az intézményt újították fel idén a program keretében.
Tovább...
 
Újabb darabbal bővült a koronázási ékszercsalád Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 15.
ImageAz idei Székesfehérvári Királyi Napok tiszteletére újabb becses darabbal gazdagodott a koronázási jelvények másolatának gyűjteménye. Sajtónyilvános esemény keretében mutatták be a koronázási jelvények Székesfehérváron őrzött hiteles másolatainak újabb darabját, a kardot a Városházán.
Tovább...
 
Új vírus fenyegeti az okostelefonokat Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. augusztus 15.
ImageAz androidos telefonok a készülékeket zárolni képes zsaroló kártevővel fertőződhetnek meg, és ehhez elegendő egy fertőzött weboldal felkeresése – hívja fel a figyelmet a G Data. A zsaroló kártevők egyre növekvő fenyegetést jelentenek az androidos közösség tagjai számára is. A veszélyre a G Data először tavaly, a mobilos kártevőkről szóló 2015-ös jelentésében hívta fel a figyelmet. A német vírusvédelmi cég szakértői azonban most egy teljesen újfajta, telepítés nélkül is fertőzni képes kártevőtípust észleltek.
Tovább...
 
Ne csak a bikinit vidd magaddal! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. augusztus 15.
ImageMár csak néhány hét van hátra a nyárból, az utolsó hétvégékből pedig mindenki szeretné kihozni a maximumot. Az augusztus a last minute nyaralásokról, a spontán balatoni fürdőzésekről és a medencés kertipartikról szól. Bár az idő már sokszor szeszélyes és nem mindig esik jól megmártózni a vízben, a divatról a vízparton, koktélt kortyolgatva se feledkezzünk meg. A Fashion Days stylistjai elárulják, mivel készülj az utolsó nyaralásokra, hogy a parton sétálgatva is minden szem rád szegeződjön.
Tovább...
 
Az idei fényjátékban megelevenedik a magyar koronázási palást Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 12.
Beethoven István király nyitányára készült el az idei fényjáték, amely a Székesfehérvári Királyi Napok nyitóünnepségén lesz látható péntek este a Városház téren. Falvay Miklós animációs alkotásában a magyar koronázási palást elevenedik meg és kínál felemelő élményt az ünnepség résztvevőinek.
Tovább...
 
Kincsek és titkok Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. augusztus 12.
A nagyszentmiklósi aranylelet, a bécsi szablya és a prágai Szent István-kard hű másolatait mutatja be az a tárlat, amit holnap délután nyitnak meg a Szent István Király Múzeum Dísztermében.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12926 - 12936 / 20393