Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Műszaki szakemberek diplomaosztója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 05.

ImageDiplomaosztót tartottak a Régió Házában a Budapesti Műszaki Főiskola Regionális Oktatási és Innovációs Központjában végzett hallgatók számára. A 95 friss diplomás olyan szakokon végzett, amelyek iránt igen nagy kereslet mutatkozik a hazai munkaerő-piacon: az ünnepségen 17 mérnök informatikus, 53 villamos mérnök, valamint 15 műszaki menedzser vehette át oklevelét, illetve a tanulmányai befejezését igazoló dokumentumokat.

 
Bogarasok találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Megkezdődött a XVII. VW Bogár Találkozó Gárdonyban. A „Kis Bogárkák” 13 órakor kezdték meg a gyülekezőt a Sport Beach-nél, majd este felvonulnak a tó körül, s a közös bográcsozás után Blues-Bogár-Bulit tartanak a Boogie Gang élő koncertjével és az „Éjszakai Tüzes Ügyességi Versennyel”. A találkozó holnap kerékcsere-versennyel, Bogaras Futammal, s még számtalan érdekes, élvezetes programmal folytatódik, így igencsak érdemes áttanulmányozni az alább közölt forgatókönyvet:

Tovább...
 
Kertész-kommandó Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

ImageVárosunkba is megérkezett a Hegyalja Fesztivál „Zöld Vadművelet” elnevezésű geriallakertész-akciója. A program tavaly indult útjára: arra kérték akkor, s idén is az embereket, hogy vonuljanak ki az utcára, s ültessenek növényeket – ahol csak üres helyet találnak. (Szürke útszakaszok, elhanyagolt terek előnyben!) „Olyan, mint a graffiti, csak virágokkal”- mondják a szervezők. 2007-ben a legfeltűnőbb akciójuk az volt, amikor egyetlen éjszaka alatt teleültették virágokkal a Margit hidat. Idén 21 településen, közel 270 négyzetmétert ültettek be palántákkal és cserjékkel a „vadkertészek”. Székesfehérváron a Fiskális út – Pozsonyi út kereszteződése „esett áldozatául” a programnak.

 
Kinevezések a rendőri állományban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Ünnepélyes állománygyűlésen köszöntötték a rendészeti tanintézmények végzős hallgatóit tegnap a Megyeháza Dísztermében. A 62 végzős szakközépiskolás és főiskolás közül öten tiszti, ötvenheten pedig tiszthelyettesi kinevezési parancsot vehettek át. - A Székesfehérvári Rendőrkapitányság állománya így 26 fővel, a Dunaújvárosi 11 fővel, a Móri és a Sárbogárdi 5 fővel, a Gárdonyi Rendőrkapitányság pedig 8 fővel gyarapodott. Ezen kívül Csiszek Tibor rendőr alezredes, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság vezetője három hadnagy hölgyet és egy rendőrzászlóst nyomozóvá nevezett ki, egy frissen végzett leendő nyomozót pedig az augusztus 20-i, központi állami ünnepségen neveznek ki elsőtisztté.

 
Kimentették a Velencei-tóból a bajba jutott családot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 04.

Segélykiáltásra figyeltek fel a Velencei-tavon szolgálatot teljesítő vízijárőrök tegnap délután, a Nádas-tó környékén. A kiabálás egy csónak felől érkezett: egy budapesti édesapa és két gyermeke kért segítséget, mivel eltörött az egyik evezőjük, s nem tudtak kijutni a partra. A rendőrök a bajba jutott embereket felvették a Hamilton fedélzetére, a csónakot pedig kivontatták a szárazföldre. Az illetékesektől megtudtuk: a Gárdonyi Rendőrkapitányság Vizi-közlekedésrendészeti Alosztály járőrei május eleje óta több, mint tíz esetben hajtottak végre mentést a tavon.

 
Székesfehérvár jövője az együttműködésen múlik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

Image„Megállapíthatjuk, hogy egy nagyon izgalmas féléven vagyunk túl. Ahogy országosan, úgy itt is kisebbségi kormány irányítja ma már Székesfehérvárt, hiszen nincsen egyértelmű többsége a közgyűlésen belül Warvasovszky Tihamérnak.” – nyilatkozta dr. Cser Palkovics András a Városháza kapuja előtt tartott mai sajtótájékoztatóján – „Az MSZP-SZDSZ-MDF koalíció nem képes önállóan biztosítani - legalábbis az esetek jelentős részében - azt a 17 szavazatot, amely szükséges a város irányításához.”

Tovább...
 
II. Nemzetközi Fertő-tó körüli bringatúra Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Fidelitas   
2008. július 03.

ImageSzeretettel vár a Fidelitas soproni csoportja mindenkit, aki szívesen részt venne immáron a második "Tour De Tó" bicajtúrán. Sógorainkkal (Junge ÖVP) és más külföldi szervezetekkel közösen szeretnénk az immáron "határok nélküli" Fertő-tavat megkerülni, ezáltal is erősítve nemzetközi kapcsolatainkat, barátságainkat.

Tovább...
 
Közoktatási megállapodás Sukoró, Jenő és Székesfehérvár között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

ImageMegállapodást kötött Székesfehérvár Önkormányzata Jenővel és Sukoróval ma délelőtt a Városházán. Ennek értelmében Jenő felső tagozatos diákjai a Táncsics Mihály Általános Iskolában tanulnak szeptembertől, a sukorói iskola pedig a Felsővárosi Általános Iskola tagintézményévé válik, azaz a gyermekek az első négy osztályt lakóhelyükön végezhetik el, ötödiktől viszont már Székesfehérvárra kell járniuk. Így nő a megyeszékhely oktatási intézményeinek kihasználtsága, s a kiegészítő normatívát is igénybe tudják venni.

 
Új térképe van Székesfehérvárnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 03.

Bemutatták Székesfehérvár új térképét a megyeszékhelyen, amelyen a város területét érintő legújabb változások, s a még folyamatban lévő beruházások is láthatók - például a Várkapu Ipari Park, Csala, illetve az újonnan kiépített kisebb-nagyobb buszmegálló-helyek -. A falitérképet a legalább öt főt foglalkoztató cégek díjmentesen kaphatják meg, ha jelentkeznek a projektet megvalósító Stiefel Eurocart Kft.-nél. A kiadványt jelenleg 3000 példányban nyomtatták ki.

 
Tiltakozzunk együtt! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 02.

ImageA 2007. október 23-i Nemzeti Ünnep alkalmával felavatott „Áldozat” című 56-os emlékmű bronz részét, Hermann Zsolt szobrászművész alkotását 2008. július 1-re virradóra ellopták, és a szobor gránit talapzatát megrongálták. A gyalázatos tettesek által okozott kár felbecsülhetetlen. Kérjük Gárdony együttérző, a színesfémtolvajlás ellen tiltakozó polgárait, hogy július 3-án csütörtökön este 19 óra 30 perckor a Gárdonyi Katolikus Templom előtti Hősök terén jelenjenek meg. A nyomravezetőnek 250 ezer forint jutalmat ajánl fel Gárdony Város Önkormányzata.

 
Open Space workshop a társadalmi felelősségvállalás jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 02.

ImageOpen Space workshop-ot tartottak a „Felelősen a közösségért! Felelősen Fehérvárért!” elnevezésű társadalmi felelősségvállalási program keretében a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. A program címe: „Személyes felelősségünk Székesfehérvár épített és természeti értékeinek megóvásában” volt, facilátora pedig Farkas Tamás tanácsadó és Lőrincz Réka EU és CSR szakértő.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 Következő > Utolsó >>

Eredmények 13454 - 13464 / 13634