Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Lehet még jelentkezni az ösztöndíjra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 11.

Image

Idén már negyedik alkalommal biztosít ösztöndíjat tehetséges, székesfehérvári fiatalok részére a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány. Az ösztöndíjra 18 és 25 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, akik szeretnék tehetségüket minél szélesebben kibontakoztatni, a képességeikben rejlő lehetőségeket megmutatni vagy szakmai tudásukat fejleszteni. Az ösztöndíjra péntekig várják a jelentkezéseket.
Tovább...
 
A múltból építkezve Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. november 10.

Image

A negyvenedik születésnapjukat ünneplő intézmények sorába bekapcsolódott immár a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Középiskolája is. A hét a jubileum jegyében telik, ma iskolatörténeti kiállítás nyílt és az udvaron időkapszulát helyeztek el. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről Brájer Éva alpolgármester mondott köszöntőt.
Tovább...
 
Gyermekjátszó, ludaskása, libator, vigadalom és táncház Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. november 10.
A Márton-napi programok november 11-én, szerdán kezdődnek a Szent István Király Múzeumban 13 órától: az ünnepségen Palkovics Lajos, a Fehérvári Polgárok Egyesületének elnöke és Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke mond köszöntőt. Dr. Varró Ágnes néprajzkutató Szent Márton alakjáról tart szakvezetést, majd az érdeklődők idén is megkóstolhatják a ludaskását. November 14-én, szombaton is több helyszínen lesznek hagyományőrző programok.
Tovább...
 
Ülésezett a Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. november 10.

Image

Az aktuális munkaerő-piaci helyzetről, Székesfehérvár munkaerő-vonzó képességének, versenyképességének eddigi intézkedéseiről, valamint a város közlekedésügyi politikájáról, a várható fejlesztésekről, az eddigi beruházásokról és a közlekedési lámpák összehangolásáról hallhattak részletes tájékoztatást a Székesfehérvári Érdekegyeztető Fórum (SZÉF) tagjai.
Tovább...
 
Közterületi környezetszépítés az Arany János Iskola diákjaival Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. november 10.

Image

Közterületi környezetszépítő akcióban vettek részt ismét az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI diákjai Székesfehérváron. A Juhász László környezetvédelmi tanácsnok által kezdeményezett akció hétfőn délelőtt zajlott a Prohászka úti MINDIG-VÁR élelmiszer non-stop üzlet előtt. A bolt által megvásárolt, több száz tő árvácskát a diákok ültették el tanáraik útmutatásával, a közterület jövőbeni fenntartását szintén az üzlet vállalta.
Tovább...
 
Jótékonysági Estély és Adventi Futás Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. november 10.

Image

2016. január 9-én, szombaton 19.00 órától újra megrendezik a Székesfehérvári Jótékonysági Estélyt a Hotel Magyar Királyban. Az esemény házigazdája ezúttal is Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő lesz. A jótékonysági estély a mecenatúra fontosságára hívja fel a társadalom figyelmét, így az eseményhez szorosan kapcsolódóva első alkalommal tartják meg november 29-én, vasárnap az Adventi Jótékonysági Futást.
Tovább...
 
Vitaindító tanácskozással kezdődött a Székesfehérvár Művészete projekt Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. november 09.

Image

Székesfehérvár kultúrtörténetének legfrissebb kutatásokon alapuló minőségi bemutatása többek között a célja a Székesfehérvár Művészete projektnek, amely szombaton konferenciával kezdődött Városháza Dísztermében. A tanácskozást megelőzően a 2022-ig tartó komplex, kutatási programon alapuló kiállítás-, kiadvány- és rendezvénysorozatban közösen dolgozó intézmények, egyesületek együttműködési megállapodást írtak alá.
Tovább...
 
Marad még a késő őszi tavasz Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. november 09.

Image

Az időjárás képes meglepő dolgokat produkálni, ezt már megszokhattuk, de az, hogy november közepe felé tartva 20 fokot elérő, néhol azt meghaladó hőmérsékletet mérjünk, kicsit nagyobb meglepetés a szokásos "bolond időjárás"-nál.
Tovább...
 
Angyalokat keresnek Velencén! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. november 09.

Image

Mindig felemelő érzés rászorulókon segíteni, főleg, ha gyerekekről, családokról van szó. Mint arról már beszámoltunk, egyre aktívabban tevékenykedik ezen a területen a Velencei és Velencei-tó környéki Nagycsaládosok és Rászoruló Családok Klubja.
Tovább...
 
21. ALKALOMMAL RENDEZIK MEG FEHÉRVÁRI KONFERENCIÁJUKAT A SZKEPTIKUSOK Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2015. november 09.
Tudománnyal a tévhitek ellen címmel november 14-én rendezik a Szkeptikusok XXI. Országos Konferenciáját az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán. Székesfehérváron 1995 óta találkoznak minden évben mindazok, akik tenni szeretnének az áltudományos és tudományellenes nézetek terjedése ellen.
Tovább...
 
Szívügyünk Fehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. november 06.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház november 10-én rendezi meg a „Szívügyünk Fehérvár” hagyományos egészségügyi szűrőnapot.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 Következő > Utolsó >>

Eredmények 13630 - 13640 / 20343