Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Pályázati felhívás fehérvári diákoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2015. október 05.

Image

Jó tanuló, anyagilag nehéz körülmények között élő, általános iskolai, valamint közép- és felsőfokú oktatás keretében tanulók támogatása az ösztöndíj alapítvány célja.
Tovább...
 
ÚJRA GAZDÁT KERES "FEHÉRVÁR BÖLCSŐJE" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 05.

Image

A SZÉNA Egyesület a Családokért egyike annak az 5 szervezetnek az országban, aki sikeresen pályázott egy fából készült bölcsőre, mely most ismét apró gazdáját keresi. Október 15-ig várják azoknak a családoknak a jelentkezését, akik örömmel fogadnák „Fehérvár bölcsőjét” egy új jövevény számára.
Tovább...
 
OKTÓBER 5-ÉN ÜNNEPLI SZÉKESFEHÉRVÁR AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 05.

Image

Székesfehérvár Önkormányzata idén is a Vodafone Sportcentrumban ünnepli az Idősek Világnapját. Váradi Eszter Sára, Keller János, Füredi Nikolett és Buch Tibor ad ünnepi műsort a város nyugdíjasainak. Az évnek mind a 365 napján, de ezen a napon különösen fontos, hogy kimutassuk az idősek iránti tiszteletünket, megbecsülésünket, hiszen ők azok, akik évtizedeken át építették, gondozták, gazdagították Fehérvárt.
Tovább...
 
Fehérvár fényei az állatokért Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. október 02.

Image

Állatvédő szervezetek összefogásával, több helyszínen szerveznek rendkívül színes, interaktív programsorozatot „Fehérvár fényei az állatokért” címmel október 4-én, az Állatok Világnapján. Napközben a Museum Cafe-ba és a Fehér Palota Üzletközpont parkolójába várják az érdeklődőket, lesz többek között az állatmentésről szóló kiállítás, filmvetítés, számos hasznos előadás, kirakodóvásár, kalandjáték és kutyaszépségverseny. A programot vasárnap este fáklyás felvonulás zárja a Belvárosban.
Tovább...
 
Bódi Árpád kapta a Fricsay Richárd Zenei Díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. október 02.

Image

Idén is több száz fellépővel ünnepelte a zenei világnapot Székesfehérvár. A hangversenyen adták át Székesfehérvár zenei elismerését. A Fricsay-díjat idén Bódi Árpád, a Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola hegedűtanára, volt igazgató-helyettese, a népzene tanszak alapítója vehette át. A Vodafone Sportcentrumban rendezett eseményen átadták az Éneklő Ifjúság Okleveleit és az Év Kórusa elismeréseket is.
Tovább...
 
Fontos a részvétel a szűrővizsgálatokon Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla, Fraller Ildikó   
2015. október 02.

Image

A mellrák elleni küzdelemre idén is közös sétával hívják fel a figyelmet Székesfehérváron. A széleskörű összefogásnak köszönhetően a „Sétáljunk együtt a mellrák ellen!” október 3-i, szombati eseményén az egészségügyi intézmények, a szakma képviselői, a civil szervezetek, az érintettek, valamint a betegségből gyógyultak, segítőik és a programba bekapcsolódó fehérvári sportegyesületek vesznek részt.
Tovább...
 
SZÜRETI MULATSÁG ÉS VÁSÁR Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 02.

Image

Október 3-án, szombaton délután kettő és este hét óra között várnak minden érdeklődőt a Bory Jenő Általános Iskolában a már hagyományos szüreti mulatságra és termelői vásárra. Az iskola udvarán őstermelők árusítanak, míg az intézmény auláját a diákok veszik birtokba, akik saját készítésű portékáikkal várják a vevőket. A Bory Jenő Általános Iskola diákjainak műsora mellett fellép a Tilinkó zenekar is.
Tovább...
 
Nemzetközi Madármegfigyelő Napok - Dinnyési Madárkavalkád Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 02.

Image

A vetési ludak mellett 10-14 féle récefajt, 5-6 vadlúdfajt, nagy kócsagot, szürke gémet, réti sast és még sok egyéb madárfajt lehet megfigyelni. A rendezvény számos egyéb érdekes programmal várja az érdeklődőket.
Tovább...
 
Háromhetes szakmai gyakorlatra utaznak a fiatalok Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2015. október 01.

Image

Az Erasmus mobilitási projekt keretében az I. István Középiskola és a Hunyadi Mátyás Középiskola harminckét diákja szerezhet gazdag idegen nyelvi és szakmai ismereteket a délkelet-angliai Portsmouth városában. A tapasztalatszerzés hozzájárul a teljesítményképes tudás fejlesztéséhez, melynek segítségével a diákok képesek lesznek megfelelni a munkaerőpiaci kihívásoknak. Az októberben induló tanulókat Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere fogadta a Városháza Dísztermében.
Tovább...
 
Akadálymentesítés, új járdaszakaszok és intézményi fejlesztések Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2015. október 01.

Image

Járda- és csatorna-felújítások, akadálymentesítés, valamint az Ybl-program keretében több intézményi felújítás is zajlott idén a 11. számú választókörzetben. Az elmúlt hónapokban elvégzett munkálatokról Deák Lajosné önkormányzati képviselő számolt be. A sajtótájékoztatót a Papagáj-telepen tartották, hiszen a lakossági igények alapján ott is több fejlesztésre kerül sor.
Tovább...
 
Fejér megyei aranyérem a Nagyerdei Terep Maratonon Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2015. október 01.

Image

Elsőként ért célba Gaál Tamás c. tűzoltó őrnagy, a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltója a Nagyerdei Terep Maratonon, Debrecenben. Gaál Tamás a negyvenkét kilométeres távot mintegy három és fél óra alatt teljesítette.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 Következő > Utolsó >>

Eredmények 13828 - 13838 / 20393