Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Megtelt a Zichy liget a 14. Székesfehérvári Civil Napon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 20.
Megtelt a Zichy liget szombaton, a 14. alkalommal megrendezett Székesfehérvári Civil Napon. A belvárosi parkban minden eddiginél több, összesen 79, az élet legkülönfélébb területein tevékenykedő egyesület és alapítvány mutatta be tevékenységét, emellett színes színpadi produkciósorozattal is szórakoztatták az érdeklődőket. A megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy ismét találkozhattak azok a jól működő szervezetek, melyek alapjai a város működésének.
Tovább...
 
Jaguaros hétvége Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. szeptember 17.
Akik szeretik a szép autókat, rajonganak a régi idők és a modern kor négykeréken guruló csodáiért, azoknak a hétvégén érdemes lesz a belvárosban egy sétát tenni. A Magyar Jaguar Club éves nagytalálkozójának idén Székesfehérvár ad otthont. A Rákóczi úton, a Skála parkolóban szombaton kora délutánig parkolnak majd a Jaguarok, amelyeket megtekinthetnek az érdeklődők.
Tovább...
 
Építők Napja a Vörösmarty Szakközépiskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 17.
Tavasz helyett ősszel, ám hagyományosan gazdag programkínálattal rendezik meg az idei Építők Napját Székesfehérváron. A szakmai és szórakoztató elemeket is tartogató esemény szombaton 10 órakor kezdődik a Vörösmarty Technikumban, ahova szeretettel várják az ARÉV Baráti Kör Egyesület tagjait, családjaikat és minden érdeklődőt!
Tovább...
 
Ma kezdődik az őszi rágcsálóirtás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 17.
A város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz-elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végeznek 2021. szeptember 17-től. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. Az irtószeres dobozokat 2021. október 17-től folyamatosan visszaszedik.
Tovább...
 
A teljes vezetékrendszert ki kell cserélni a Csitáry-kút alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2021. szeptember 17.
A Csitáry-kút három éve megállás nélkül működő szivattyúját kicserélte ugyan azonnal a Városgondnokság, és újra megfelelő nyomással tör a felszínre a víz, azonban a kút alatti vascsőhálózat már annyira elkorrodálódott, hogy átlyukadt, és a kút alatt elfolyik a víz a Varga-csatornába. Ezért tapasztalják a látogatók, hogy a víz csak csordogál a kút kifolyóiból.
Tovább...
 
Okoskodó Székesfehérváron is! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. szeptember 16.
Játékosan, játékokkal fejlesztik a gyermekeket a Székesfehérváron (is) hamarosan induló Okoskodó foglalkozásokon.
Tovább...
 
Annyi idős vagy, mint az ereid Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2021. szeptember 16.
Egy felnőtt érhálózatának hossza a hajszálerekkel együtt elérheti a 100 ezer km-t, ami az Egyenlítő két és félszerese. Dr. Sztancsik Ilona kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta szerint kézenfekvő, hogy vigyáznunk kell rá, és rendszeresen felül kell vizsgáltatnunk ezt az érzékeny rendszert.
Tovább...
 
Hétfőig várják a szebbnél szebb fotókat Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 16.
Szeptember 20-ig, azaz jövő hétfőig várják a szebbnél szebb képeket arra a fotópályázatra, melyet Máté Bence világhírű természetfotóssal közösen hirdetett meg a Sóstó Látogatóközpont. A fotós Városház téri kiállításán kell megtalálni azokat az állatfajokat, melyek a Sóstón is élnek, és róluk kell saját képet készíteni. A képekre a Látogatóközpont Facebook-oldalán lehet szavazni jövő keddtől csütörtökig, a díjakat szeptember 26-án, vasárnap adják át. Az első három helyezettet könyvvel, kirándulásos utalvánnyal jutalmazzák, a győztes pedig egy Máté Bence-ajándékcsomagot kap.
Tovább...
 
Zárva tart két tárlat az Országzászló téri múzeumépületben Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2021. szeptember 16.
A Szent István Király Múzeum tájékoztatása szerint ma szakmai rendezvény miatt két tárlatuk nem lesz látogatható az Országzászló téri épületben. Szeptember 16-án, csütörtökön 14 és 17 óra között a Tárgyalkotó hagyomány - Fejezetek Fejér megye néprajzából című állandó néprajzi kiállításuk, valamint a Fehérvár retro – Kabáczy Szilárd perspektívájából című kiállítás tart majd zárva. Az intézmény köszöni a látogatók megértését.
Tovább...
 
Restaurálják a Püspök kutat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 16.
Nagyszabású parkfelújítás kezdődött a Várfal parkban. Ennek keretében biztosan megújul a Püspök kút is, a térrendezés további elemeiről azonban - így a tervezett új, nagy játszótérről is - további egyeztetések szükségesek. Az elkövetkező napokban ezek eredményéről is tájékoztatást adunk majd a fehérváriaknak.
Tovább...
 
Rekordszámú szervezet vesz részt a Székesfehérvári Civil Napon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 16.
Minden eddiginél több, közel 80 szervezet csatlakozik a 14. Székesfehérvári Civil Naphoz, melyet szeptember 18-án, szombaton rendeznek meg a Zichy ligetben. Az élet legkülönfélébb területein tevékenykedő egyesületek, alapítványok tematika szerint foglalják el a park egész területét, mutatják be mindennapi munkájukat, és fogadják a csatlakozni szándékozó önkénteseket. Megnyitja kapuit a szomszédos Helyőrségi Klub is, ahol szintén lesznek programok és katonai toborzás.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 144 - 154 / 15667