Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
KÉT ÓRÁRA ELFOGY A NAP Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 20.

Image

Ismét napfogyatkozást láthatunk, bár ez csak részleges lesz hazánk területén pénteken délelőtt háromnegyed tizenegy után. A pénteki jelenség Székesfehérváron 9 óra 38 perc 18 másodperckor kezdődik és 10 óra 47 perc 18 másodperckor következik be az 58,4 százalékos napfogyatkozás.
Tovább...
 
Férfiaknak szerveznek szűrőnapot március 28-án Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 19.

Image

A megelőzés jegyében Székesfehérváron rendszeresen hirdetnek szűrőnapot férfiak számára is. Legközelebb 2015. március 28-án, szombaton a Család- és Nővédelmi Központban várják az 50 év feletti korosztályt, illetve azokat a 40. életévüket betöltött férfiakat, akiknek a családjában már előfordult prosztatadaganat. A programról sajtótájékoztatón számolt be Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Dr. Hermann János urológus főorvos.
Tovább...
 
Akinek csak a gyógyítás számít Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 19.

Image

Akadnak orvosok, akik kevésbé, akadnak akik magasabb szinten művelik szakterületükön a gyógyítást. Vannak akik rutinból, jó színvonalon, de nem túl lekesen, nem túl odaadóan űzik mesterségüket, s vannak olyanok is -sajnos jelenleg nem ők vannak többségben- akiknek hivatásuk, életük a gyógyítás, akik idejüket, energiájukat nem kímélve csak azt tekintik fontosnak, hogy segítsenek betegeiknek, pácienseiknek. Utóbbi kevesek közé tartozik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti-nőgyógyászati Osztályának vezető főorvosa, Dr. Hagymásy László Ph.D.
Tovább...
 
Club Aliga: hajóra fel! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 19.

Image

Lassan ismét kitavaszodik és a Balaton vízállása is kedvező, jelenleg 118 cm. Az elmúlt hétvégén megnyitotta a kikötőjét az idei hajóforgalom előtt a Club Aliga, melynek kikötöháza a szezonban már megszokott szolgáltatásokkal áll bérlői rendelkezésére. Ezzel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adta a hajósok számára aktuális hírlevelében a méltán népszerű üdülőközpont igazgatója, Németh Balázs.
Tovább...
 
PÉNTEKEN AVATJÁK DEMETER VILMOS EMLÉKTÁBLÁJÁT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 18.
2015. március 20-án, pénteken avatják fel Demeter Vilmos emléktábláját a Gróf Széchenyi István Szakközépiskolában. A kezdeményezéshez volt sporttársak és iskolatársak is csatlakoztak, akik a sportcsarnokban egy Vili bácsit ábrázoló domborművet szeretnének elhelyeztetni emléktáblával, amelynek avatását a szeptemberi Széchenyi napokon kívánnák megtenni.
Tovább...
 
"NAVIGARE NECESSE EST" - HAJÓZÁS ÉS VÍZ A KOSSUTHBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. március 18.

Image

A „Víz, élet, egészség” mottóval egész hetes programsorozattal ünneplik a Víz világnapját a Kossuth Lajos Általános Iskolában. Kedden délelőtt a Székesfehérvári Modellező Egyesület segítségével hajómodell kiállítás nyílt az iskolában, ahol a régi vitorláshajóktól kezdve a Titanic-on, a Lusitania-n és a Queen Elisabeth-en keresztül a mai hadihajókat is megismerhetik a gyerekek.
Tovább...
 
75 éves a Széchenyi Szakközépiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 18.
Gazdag jubileumi programsorozattal ünnepli ezen a héten fennállása 75. évfordulóját a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola. Többek között a tanárok és diákok munkáit bemutató tárlat, szakmatörténeti kiállítás, időkapszula elhelyezés, fordított nap és diákönkormányzati nap szerepel a programok között, illetve emléktáblát avatnak Demeter Vilmos egykori tanár, Székesfehérvár díszpolgára tiszteletére.
Tovább...
 
A tavaszi szünettel riogat a nyár Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 17.

Image

Egy hét múlva kezdődik a tavaszi szünet, kis ízelítőt kapnak a szülők a nyári szünet okozta problémából. A 2015-ös évben rekordkorán, már februárban megkezdődtek a jelentkezések a nyári táborokra. A táborszervezők is reagáltak a keresletre, a tavaszi szünet előtt már közel 400 nyári turnus érhető el a Taborfigyelo.hu gyermektábor összehasonlító oldalon.
Tovább...
 
FOLYTATÓDIK A HITÉLETI PROGRAM Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 17.

Image

Március 17-én 17 órakor folytatódik az Alba Pont Lakóközösségi Információs Szolgáltató Iroda hitéleti programja, amelyet Tornyai Gábor, az Öreghegyi Egyházközség plébánosa tart. Mindig egy-egy érdekes témát jár körül a résztvevőkkel, a mostani előadás címe Szabadon. A rendezvény az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért, LISZI program a Várkörúton című projektje keretében valósul meg.
Tovább...
 
Negyvenéves fennállását ünnepli A Szabadművelődés Háza Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 17.

Image

Negyven esztendeje, 1975 március 23-án avatták fel A Szabadművelődés Háza jogelődjét, a Velinszky László Ifjúsági és Úttörőházat. A jubileumot egyhetes, gyermek és felnőtt programokat is tartalmazó, gazdag rendezvénysorozattal ünnepli az intézmény.
Tovább...
 
PÁLYÁZATI KIÍRÁS A 2016-OS DEÁK DÉNES ÖSZTÖNDÍJ ELNYERÉSÉRE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 16.
A székesfehérvári Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma pályázatot hirdet művészettörténész, várostörténész, illetve e tudományterületek doktori iskola hallgatója részére.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 14510 - 14520 / 20492