Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
KŐRIST ÉS HÁRSFÁT IS ÜLTETNEK A LEHEL UTCAI KISERDŐBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Városgondnokság   
2014. március 18.

Image A város zöldterületein javában folynak a tavaszi munkálatok. Mintegy ötven saját alkalmazottal és több mint száz közmunkással dolgozik a Városgondnokság a közterületek megszépítésén – mondta Zákányi Tamás Székesfehérvár Városgondnokságának üzemeltetési igazgatója.

Tovább...
 
MÚLT ÉS JELEN REPÜLŐ ÁSZAI TALÁLKOZTAK Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. március 17.

Image A Messerschmittől a Gripenekig címmel rendezett programot az Albatrosz Repülő Egyesület a Fehérvári Civil Központban. A repülő egyesület vendége volt vitéz Szentiványi János nyugalmazott alezredes és Gróf Gergely őrnagy vadászpilóta. A beszélgetésen Vargha Tamás honvédelmi államtitkár kiemelte, hogy a két pilóta két korszakot jelképez, összekötik a magyar légierő kezdeteit és jelenét.

Tovább...
 
Mózessy Gergely Magyar Érdemrend Lovagkeresztet kapott Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2014. március 17.

Image Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket adott át a budapesti Művészetek Palotájában – tudósít az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye.

Tovább...
 
ÚTFELÚJÍTÁSOKRÓL ÉS A BELVÁROS FORGALMI RENDJÉRŐL IS DÖNTÖTTEK Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. március 17.

Image Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése rendkívüli ülésén döntött arról, hogy enyhítik az áruszállításra vonatkozó szabályozást a Belvárosban és megkezdődik számos utca felújítása is. A beruházás többek között a Késmárki, a Sziget, a Tolnai, a Nefelejcs, a Karinthy Frigyes, a Horváth István, a Lövölde, a Tüzér és a Mikes Kelemen utcákat, valamint a Berényi úti és a Sziget utcai szervízutakat érinti. Minden útfelújítás esetében kiválasztotta a kivitelezőt a képviselőtestület.

Tovább...
 
Rajzpályázat - Kosárlabda az életemben Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 17.

Image Az Alba Fehérvár Kosárlabda Csapata rajzpályázatot hirdet általános iskolások részére.

Tovább...
 
TÖRTÉNELMI VERSENYT HIRDETETT A SZÉNA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 17.

Image Az 1. világháború kezdetének 100. évfordulója alkalmából hirdetette meg a Széna Téri Általános Iskola 3 fordulós történelmi versenyét ebben a tanévben. Összesen 18 négyfős csapat jelentkezett a város iskoláiból. A verseny első két fordulója lezajlott, ennek eredménye alapján 9 csapatot hívnak meg a döntőbe a március 20-i döntőbe.

Tovább...
 
Idén is életre keltek a forradalmi események Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2014. március 17.

Image Egy napra ismét Székesfehérvárra költözött a Pilvax Kávéház, az Orvostudományi Egyetem, sőt még a Helytartó Tanács épülete is megnyílt a forradalmi ifjak előtt. Az 1848. március 15-i események fiatal színjátszók és fehérvári középiskolások tolmácsolásában elevenedtek meg. A műsor alatt a résztvevők maguk is úgy érezhették, mintha részesei lettek volna a 166 évvel ezelőtti eseményeknek. Fejér Megye és Székesfehérvár Önkormányzata idén is közösen készült a nemzeti ünnepre, mely a Városház téri műsor és a köszöntők után a Fekete Sas Szállónál koszorúzással ért véget.

Tovább...
 
Évértékelő tiszti értekezletet tartott a Székesfehérvári Katasztrófavédelem Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2014. március 14.

Image A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltsége megtartotta a 2013-as évet értékelő és a 2014-es esztendőre vonatkozó feladat-meghatározó tiszti értekezletét Székesfehérváron.

Tovább...
 
Messerschmittől a Grippenekig Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 14.

Image Érdekes programnak ígérkezik az a találkozó, amelyet az Albatrosz Repülő Egyesület szervez 2014. március 14-én (pénteken) 18.00 órától a Fehérvári Civil Központban. A történelem, a repülőgépek és a repülés szerelmesei két pilóta életét ismerhetik meg, akik szívesen mesélnek életükről, munkájukról és szenvedélyükről, a repülésről.

Tovább...
 
PROGRAMJAIK MEGVALÓSÍTÁSÁRA PÁLYÁZHATNAK IDÉN IS A CIVIL SZERVEZETEK Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. március 13.

Image Székesfehérvár Önkormányzata idén összesen 21 millió forinttal támogatja a civil szervezetek programjainak megvalósítását. Nyári táborokra, történelmi és hagyományőrző rendezvényekre, valamint a természeti és környezeti értékek bemutatására már most lehet pályázni, az erre szánt keretösszeg összesen 7,5 millió forint. A fennmaradó pénzből számos egyéb civil kezdeményezést és szervezetek működését segíti még ebben az évben az önkormányzat. – hangzott el a Juhász László civil tanácsnok részvételével rendezett sajtótájékoztatón.

Tovább...
 
Borismereti kurzus indul Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. március 12.

Image Akkreditált képzési formában, március 26-án, szerdán indítják útnak a Bolygó Hollandi elnevezésű borismereti tanfolyam következő kurzusát. A képzés a Kertész Családi Pincészet szervezésében kerül megrendezésre. Az idei a második alkalom, hogy városunk ad otthont az előadásoknak az Önkormányzat támogatásával.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1381 1382 1383 1384 1385 1386 1387 1388 1389 1390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15203 - 15213 / 20496