Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Létrejön az Alba Regia Műszaki Kar Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2014. március 03.
A székesfehérvári műszaki felsőoktatás fejlesztésérőlis tárgyalt legutóbbi ülésén a kormány. Ennek eredményeként biztossá vált, hogy megmarad a városban a Geoinformatikai Kar, amely az Óbudai Egyetemmel közösen Alba Regia Műszaki Kar néven működik majd. Mindezt Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár jelentette be egy fehérvári nyilvános kari tanácsülésen. Az eseményen jelen volt Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester is, akik a tavaly augusztusi kihelyezett kormányülésen a jelenlévők elé tárták a felsőoktatási intézményben kialakult problémát és közreműködtek a kar megmaradásáért folytatott egyeztetés-sorozatban. A döntést mind a Geoinformatikai Kar, mind az Óbudai Egyetem jelenlévő vezetői, munkatársai örömmel fogadták. A következő hetekben elindulnak az egyeztetések a szervezeti integráció részleteiről is.
Tovább...
 
MEGALAKULT AZ ÁRPÁD-HÁZ PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSÁT KOORDINÁLÓ TESTÜLET Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. február 28.

ImageMegalakult az Árpád-ház program megvalósítását koordináló testület, amelynek egyik legfontosabb feladata a székesfehérvári királyi koronázó és temetkezési templom romterületéhez kapcsolódó látogatóközpont megvalósítása. Az Árpád-ház program tudományos kutatási és fejlesztési alprogramokból áll, amelyek korszerű módon tárják fel, rendszerezik és összegzik a megadott témaköröket.

Tovább...
 
44.000 iskolás és óvodás gyűjtHETI szelektíven az italoskartont Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 28.

Image15 városban és 80 kisebb településen, több mint 170 oktatási intézmény és 44.000 gyermek részvételével idén is megrendezésre kerül Magyarország egyik legnagyobb szelektív hulladékgyűjtési akciója, az Iskolai és Óvodai Italoskarton Gyűjtőprogram. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezésének célja, hogy rendszeres szelektív gyűjtésre nevelje a gyerekeket és rajtuk keresztül szüleiket. 

Tovább...
 
2013 PLUSZ - Visszatekintés a Szent István Emlékév eseményeire Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. február 28.
ImageA Szent István Emlékévet bemutató fotókat és filmanyagokat, tavaly megjelent kiadványokat, díszokleveleket, ajándékokat, valamint egyéb tárgyi emlékeket mutat be a 2013 PLUSZ  című kiállítás, amely a Szent István Király Múzeum rendezésében nyílik meg 2014. március 1-jén, szombaton 10.00 órakor a Megyeház utca 17. szám alatt. A május 4-ig ingyen látogatható tárlat széleskörű visszatekintést nyújt a tavalyi esztendő eseményeire, értékelésre is alkalmat ad, illetve iránymutatást és alapot szolgáltat a jövőben megvalósuló emlékévekhez, teendőkhöz.
Tovább...
 
Díjazták a tájsebészek munkáját Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. február 28.

A Gaja Környezetvédelmi Egyesület által meghirdetett „Tájsebészet 2013” programban 22 megyei szervezet, több mint 1100 önkéntessel, 240 köbméternyi illegális hulladékot számolt fel, helyezett el legális hulladéklerakón az elmúlt évben. A közösségek munkáját díjátadón ismerték el a Hiemer-házban rendezett ünnepségen, amelyen Székesfehérvár Önkormányzata képviseletében Viza Attila környezetvédelmi tanácsnok mondott köszöntőt. 

Tovább...
 
ELKEZDŐDÖTT A NAGYBOLDOGASSZONY CISZTERCI TEMPLOM FELÚJÍTÁSA Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. február 27.
Elkezdődött a Nagyboldogasszony Ciszterci templom homlokzatának felújítása. A munkások már felállványozták a falakat. Az állami, önkormányzati és saját forrásból finanszírozott korszerűsítés a tervek szerint május végére készül el, a beruházás összesen több mint ötven millió forintba kerül.
Tovább...
 
ISKOLAI ELŐKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁST TARTANAK A TOLNAIS TÖRPTANODÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 27.

Image Február 27-én 16.30 órakor a Tolnai Utcai Általános Iskolában farsangi játékos iskolai előkészítő foglalkozást tartanak. Az iskola tantestülete sok szeretettel várja a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket a Törptanodába, ahol számos hasznos tudnivalóval és érdekességgel találkozhatnak.

Tovább...
 
Városrendezési tervek és módosítások véleményezése Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2014. február 27.

Image A városrendezési terveknek az egyes ingatlantulajdonosok építési jogai mellett a közösségi érdekképviseletet is el kell látniuk, hiszen a közterületeket, város- és utcaképet befolyásoló beavatkozásokról van szó. Éppen ezért jogszabály írja elő az Önkormányzat számára a városrendezési tervek és módosítások véleményeztetését. A lakossági észrevételeket, véleményeket március 17-ig lehet benyújtani a Főépítészi Irodához.

Tovább...
 
Székesfehérvár az Utazás Kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: F. Szegő Krisztina   
2014. február 27.

Image A nyári nagyszabású rendezvények, az új Fő utca, valamint az idei fejlesztések is szerepelnek Székesfehérvár vendégcsalogató turisztikai ajánlatai között az idei Utazás Kiállításon. Szakmai nappal indul a négynapos program a Hungexpo területén 2014. február 27-én, csütörtökön. Az év legnagyobb turisztikai vásárán Székesfehérvár ismét a Közép-dunántúli Régió standján, az „A” pavilon 207/A száma alatt jelenik meg a régió más városaival, turisztikai attrakcióival közösen. A kiálltás március 2-ig várja a látogatókat.

Tovább...
 
Szombaton lejár a közművelődési statisztika beadási határideje Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 26.

Image 2014. március 1-jéig tehetnek eleget a szervezetek és intézmények az 1993. évi LXVI. törvény alapján a kötelező közművelődési statisztikai adatok elektronikus közlésének. Az idei évtől a Fejér megyei adatszolgáltatást a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Irodája koordinálja.

Tovább...
 
JÁTSZÓ ÉS SZABADIDŐPARK ÉPÜL A SZÁRAZRÉTEN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. február 26.

Image Feketehegy-Szárazrét Szociális Városrehabilitációja keretében játszó- és szabadidőparkot alakítanak ki a Szárazréti Óvoda és a III. számú Idősek Otthona közötti területen. Február 25-én megtörtént a munkaterület átadása, a pihenőpark június végéig készül el mintegy 32 millió forintos beruházással, az összeg a parkolóhelyek kialakításának költségét is tartalmazza.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1381 1382 1383 1384 1385 1386 1387 1388 1389 1390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15236 - 15246 / 20496