Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
OPTIMÁLIS TARTOMÁNYBAN A VELENCEI-TÓ VÍZSZINTJE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 26.

Image A Velencei-tó vízszintje az ilyenkor szokásos szabályozási szint optimumában állt tegnap reggel 146 centiméterrel. A tó vízállása tavaly november elején 119cm volt az őszi ideális 135 helyett. A minimális szabályozási szint februárban 130-140 között van, az optimális szint pedig 150-160 cm közötti az év ezen időszakában.

Tovább...
 
A kommunista diktatúra áldozataira emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. február 26.

Image Közös megemlékezést tartott ma délelőtt Székesfehérvár Megyei Jogú Város és Fejér Megye Önkormányzata a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja tiszteletére. A székesfehérvári ’56-osok terén megrendezett eseményen Vargha Tamás honvédelmi államtitkár beszédében felidézte a kommunista rémuralom tombolását, valamint beszélt a jelen és a jövő feladatairól, céljairól is. Műsort adtak a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai, majd koszorúztak a város és a megye, az ’56-os szervezetek, a pártok, az egyházak és a rendvédelmi szervek képviselői.

Tovább...
 
AZ ÉV PRAXISA DÍJ - MÁRCIUS 10-IG VÁRJÁK AZ AJÁNLÁSOKAT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 25.

Image Az Országos Alapellátási Intézet idén már negyedszerre szervezi meg „Az év praxisa a Kárpát-medencében” elnevezésű pályázatát. A szervezők célja, hogy helyreállítsák, továbbá erősítsék a háziorvosok és a nővérek tekintélyét. A jelöléseket a páciensek adhatják le a háziorvosokra és a nővérekre a www.azevpraxisa.hu oldalon. Az orvos-beteg bizalomra épülő pályázat március 10-én, éjfélkor ér véget.

Tovább...
 
Létesítményi tűzoltók képzése Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2014. február 25.

Image A tűz elleni védekezés akkor igazán hatékony, ha a káresemények kezelése, felszámolása minél hamarabb elkezdődik. Ennek érdekében a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két tűzoltó alaptanfolyamot is indított február 3-án és 17-én, amelyen egy megyei ipari létesítmény tíz-tíz munkavállalója vett részt.

Tovább...
 
ÉLETVESZÉLYES LEHET A TÉVEDÉS - KEZDŐDIK A MEDVEHAGYMA SZEZON Nyomtatás E-mail
Írta: Városgondnokság   
2014. február 25.

Székesfehérvár Városgondnoksága felhívja a Sóstói Természetvédelmi Területre kilátogatók figyelmét, hogy a területen nem vagy csak igen csekély számban fordul elő a közkedvelt medvehagyma, (Allium ursinum) melyet a tavaszi időszakban nagy mennyiségben gyűjtenek a megyeszerte fogyasztási célból. Az amariliszfélék (Amaryllidaceae) családjába tartozó növény sokaknak könnyen összetéveszthető a területen nagy számban előforduló fürtös salamonpecsét (Polygonatum multiflorum) valamint őszi kikerics (Colchicum autumnale) levelével. A medvehagymával ellentétben ezek a növények mérgező anyagokat tartalmaznak és fogyasztásuk életveszélyes!

Tovább...
 
A CSAPADÉK CSATORNA FŐGYŰJTŐJE ÉPÜL TÖBB MÉTERREL A FÖLD ALATT Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. február 24.

Image Rohamtempóban folyik a munka a Mártírok útján, ahol a csapadékcsatorna építéssel kezdődött az útfelújítás. A munkálatok egyelőre nem okoznak komoly fennakadásokat, a kivitelező szerint csak április környékén várható, hogy nehézkes lesz közlekedni az úton. Közel másfél kilométernyi szakasz újul majd meg év végéig, mellyel sokak közlekedése válik majd könnyebbé.

Tovább...
 
SZÉKESFEHÉRVÁRON TALÁLKOZTAK A HÉTVÉGÉN KÖZÉP-EURÓPA MÉHÉSZEI Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2014. február 24.

Image Huszonhatodik alkalommal rendezte meg az Országos Méhésztalálkozót és Vásárt Fehérváron az OMME Fejér Megyei Egyesülete. Európában az egyik legnagyobb kiállítás és vásár várta a látogatóit szombaton több mint 100 cég részvételével, köztük számos külföldi kiállítóval a Videoton Oktatási Központban, ahol érdekes előadások is elhangzottak. Idén bemutatkozott Szlovákia méhészete és előadás hangzott el a génmanipulált élelmiszerek veszélyeiről is.

Tovább...
 
A fényszennyezés és az égbolt minőségének mérése Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 24.

Image Az ELFT Fejér megyei csoportja a TIT Fejér Megyei Egyesületének Csillagászati és Űrkutatási Szakosztálya, és a Terkán Lajos Ismeretterjesztő Alapítvány szeretettel meghívja Olvasóinkat következő rendezvényükre, mely témája: A fényszennyezés és az égbolt minőségének mérése.

Tovább...
 
Folytatódik a KÉPES Program Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. február 24.

Image Helyi vállalatok és a város önkormányzatának összefogása keretében újítják fel Székesfehérvár öt óvodájának vizesblokkjait 2014-ben. Az országosan is egyedülálló KÉPES Programban mintegy 70 millió forint értékben végzik el a felújítási munkálatokat. Minderről azon a sajtónyilvános programon számoltak be a résztvevők, amelyen jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester is.

Tovább...
 
Évértékelő tiszti értekezletet tartott az igazgatóság Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados   
2014. február 24.

Image A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megtartotta a 2013-as évet értékelő és a 2014-es esztendőre vonatkozó feladat-meghatározó tiszti értekezletét Székesfehérváron, a Megyeházán.

Tovább...
 
MEGKEZDŐDÖTT A NÁDVÁGÁS A SÓSTÓI TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEN Nyomtatás E-mail
Írta: Városgondnokság   
2014. február 21.
Elkezdődött a nád learatása a Sóstói Természetvédelmi Területen. A munka során az Északi-tó nádasainak megújítása a legfőbb cél, hogy ezzel továbbra is megfelelő minőségű életteret próbálnak meg biztosítani az itt élő vízi ökoszisztéma számára. A területen learatott nád gazdaságilag fel nem használható része préselt megújuló energiaforrás, pellet formájában kerül hasznosításra.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1381 1382 1383 1384 1385 1386 1387 1388 1389 1390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15247 - 15257 / 20496