Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Nem a pillanatnyi öröm pénzzel való megvásárlása okozza az igazi boldogságot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageBútorfestést tanulhattak múlt héten a Mesterségek Házában a népi motívumokat és a hagyományokat ápolni kívánó kreatív felnőttek. A foglalkozásokat a Fejér Megyei Művelődési Központ szervezte, a „táborvezetőnek” pedig Radetzky Jenőné népi iparművészt kérték fel, aki öt napon át tartott elméleti és gyakorlati órákat a Rácz utca tökéletes miliőjében.

Tovább...
 
Ki lesz idén Székesfehérvár borkirálynője? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageA Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend idén is megrendezi borkirálynő-választását augusztus 19-én, az Öreghegyi Mulatságokon, amelyre még mindig várják a jelentkezőket! A verseny kétfordulós: az elődöntő egy tesztírást foglal magába a szőlészet, borászat és a gasztronómia tárgykörét felölelve, majd a legjobban teljesítő három hölgy a színpadon mutathatja be elméleti és gyakorlati tudását, valamint „királynői rátermettségét”.

Tovább...
 
Bodajk is megünnepli várossá válását Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 02.

Bodajk Város Önkormányzat Képviselõ-testülete augusztus 30-án tartja ünnepi ülését, amelyen Jauernik István Önkormányzati Minisztérium államtitkára jelképesen átadja a városkulcsot és a várossá nyilvánító oklevelet. Ezt követően galambröptetés, irodalmi délután, fotókiállítás, gyermekműsorok és zenés-táncos programok szórakoztatják az immár „városivá” váló lakókat és vendégeiket. Fellép Szekeres Adrienn a Lamberg kastély parkjában, a Premier együttes utcabált tart, s még tűzijáték is lesz.

Tovább...
 
Ejtőernyősök Találkozója a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Ejtőernyősök találkoznak holnap a Bregyó-közi Sportcentrumban. A tizenhetedik alkalommal megrendezett program 10 órakor kezdődik az Ejtőernyős Emlékműnél – ahol a II. világháború után újjászervezett ejtőernyős alakulatról emlékeznek meg -, majd ejtőernyős bemutatók és baráti beszélgetések várják a látogatókat. 

Tovább...
 
Focibérleteket adományozott a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Image„Nemcsak a szigorú pénzügyi alapokon nyugvó szociális ellátó-rendszeren keresztül lehet segíteni a rászorulóknak.” – jelentette ki Vargha Tamás választókerületi elnök, önkormányzati képviselő a Sóstói Stadionnál tartott sajtótájékoztatóján, majd szezonbérleteket nyújtott át a Polgári Frakció nevében az FC Fehérvár őszi mérkőzéseire egy felsővárosi úrnak, s két unokájának.

Tovább...
 
Egyre népszerűbb a Kodolányi és a Balassi Intézet Nyári egyeteme Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 01.

ImageÖtödik alkalommal rendezi meg a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet a Hungarológiai Nyári egyetemet 2008. július 21. és augusztus 17. között. Magyarország turisztikai szempontból két legismertebb pontján, Budapesten és Székesfehérváron, négy héten keresztül tanulnak a jelentkezők magyart mint idegen nyelvet és országismeretet, előadásokon, kulturális és országjáró programokon.

Tovább...
 
Motorbaleset - agyi sérülés - kóma: segítsünk a kisfiúnak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

Szörnyű csapás érte a Börgöndpusztán élő Kerpel családot: gyermeküket, a jelenleg 9 éves Szabolcskát két évvel ezelőtt egy cross-motoros elütötte. A kisfiú a baleset következtében súlyos agyzúzódást szenvedett, agyödéma alakult ki nála, megsérült a beszéd-központja, az agytörzsi roncsolódás miatt lebénultak a végtagjai, a kisagya se maradt ép, afáziában, ataxiában szenvedett, s még sorolhatnánk.

Tovább...
 
Keresztény emlékek Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

ImageBalsay István, a KDNP Önkormányzati Tanács Elnöke a „Keresztény emlékek” felmérése, fényképes kiállításban és könyvben való bemutatása, de elsősorban ősi hagyományaink ápolása érdekében elhatározta, hogy mindent megtesz azért, hogy legyen gazdája, gondozója az összes megyei keresztnek, emlékhelynek. Ennek érdekében levelet írt minden Önkormányzathoz és Kereszténydemokrata szellemű személyhez.

Tovább...
 
Nyári egyetem a magyarság jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 31.

ImageÖtödik alkalommal rendezi meg a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet a Hungarológiai Nyári egyetemet 2008. július 21. és augusztus 17. között. – tudtuk meg Tóth Bencétől, a KJF PR-referensétől – A Magyar Ösztöndíj Bizottság pályázatának nyertes diákjai 18 országból érkeztek, hogy egy 100 órás nyelvtanfolyam keretében megismerjék a magyar nyelvet, valamint hazánk történelmét és kulturális örökségeit.

 
Vizsgáljuk a Napot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

Szerény mértékű, 15-23%-os részleges napfogyatkozásnak lehetünk szemtanúi augusztus elsején. E csillagászati jelenséget – amely során a Hold a Föld és a Nap közé kerül, s egy kis részen eltakarja a Napot – akár a székesfehérvári Terkán Lajos Csillagvizsgálóból is megtekinthetjük, ahová szeretettel invitál mindenkit Trupka Zoltán, az intézmény dolgozója. Székesfehérváron e jelenség kezdete pénteken 11:30-ra tehető, maximális fázisa 11:49-kor jön el, s 12:35-kor ér véget.

 
Továbbtanulás - még nem késő! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

ImageNem kell még aggódniuk azoknak, akiket „első körben” nem vettek fel a kiszemelt felsőoktatási intézménybe. A nyári pótfelvételi eljárás során a fiatalok alap-, egységes, osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetében 1633 szak közül választhatnak, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők igényeit pedig 573 féle mesterképzés próbálja meg kielégíteni.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1391 1392 1393 1394 1395 1396 1397 1398 1399 1400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15313 - 15323 / 15558