Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Elültették az új rózsatöveket a kertészek a Rózsa ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2024. március 07.
A Rózsa liget megújításának részeként mintegy hatezer új, a gombás betegségekkel szemben ellenálló rózsatövet ültettek el az ágyásokban. A gondos fajtaválasztásnak köszönhetően már idén, az első vegetációs időszakban szépen összenőnek majd a növények.
Tovább...
 
Sütés egészségesebben: 5 tipp, hogy a legtöbbet hozzuk ki az airfryerünkből Nyomtatás E-mail
Írta: Szabados Attila   
2024. március 07.
Bár sokan megfogadják, hogy az új évtől egészségesebben étkeznek és többet főznek magukra, egy-két hónap elteltével nehéz megőrizni a motivációt, főleg, ha az előkészítés-ételkészítés-elpakolás több órát kitevő időigényéről beszélünk. Szerencsére az utóbbi évek sztárja, a forrólevegős sütő segítségével akár 15 perc alatt komplett ebédet készíthetünk magunknak, ráadásul a túlzott olajfelhasználást is megspóroljuk. A Rama most összegyűjtött pár tippet és receptet, hogyan hozzuk ki az airfryerünkből a maximumot a hétköznapok során is. Figyeljünk az egyensúlyra
Tovább...
 
Megkezdték az újabb feltárást a Nemzeti Emlékhely területén Nyomtatás E-mail
Írta: Látrányi Viktória   
2024. március 07.
Folytatódik a Szent István Király Múzeum tervásatása, amit a Nemzeti Emlékhelyen kezdtek meg az intézmény szakemberei. A munkálatok ma indultak és a tervek szerint a jövő héten is a területen dolgoznak a régészek. Az újabb tudományos módszerek segítségével korábban már kiderült: Székesfehérvár városfala a 11. században épült. A Nemzeti Emlékhelyen tervezett kutatásokból kiderülhet, hogy az itteni szakasz pontosan mikor épült, és megbízhatón lesz datálható a Szűz Mária prépostsági templom építésének ideje is, hiszen erre jelenleg csak közvetett utalások vannak.
Tovább...
 
Madárbarát összefogás a Maroshegyen – elkezdődött az odúk kihelyezése a városrészben Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 07.
Elkezdődött a Maroshegyen azoknak a madárodúknak a kihelyezése, melyeket magánkezdeményezésre, közösségi összefogással és képviselői támogatással készítettek még tavaly ősszel, a Madárbarát Székesfehérvár program keretében. A fából készült, díszesre festett fészkelőhelyek egy részét szerdán a Gárdonyi Géza Művelődési Ház környéki fákra tették ki, de kerülnek odúk az iskolához, az óvodához, a Szent Kristóf Házhoz, a Rádió lakótelepre és a Sóstó Természetvédelmi Területre is.
Tovább...
 
Építkezik? Felújítást végez? Kertet épít? - Keresse a Nemes Beton Kft-t! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. március 06.
Sóder, homok, zúzalék, betonvas, zsákos cement, térkő, zsalukő.... - Minden, ami az építkezéshez kell! Keresse a Nemes Beton Kft-t!
Tovább...
 
100. születésnapján köszöntötték Rákos Kálmánnét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 06.
Jeles és ritka, ünnepi esemény helyszíne volt kedden a Ráckóczi úti idősek otthona, ahol 100. születésnapján köszöntötték a székesfehérvári Rákos Kálmánnét. A családtagok, barátok, tisztelők és az otthon munkatársai mellett, a város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő gratulált az ünnepeltnek.
Tovább...
 
Sorstárs Klub a kórházban – március 7-én folytatódik a betegeket segítő közösségi program Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 06.
Ebben a hónapban is folytatódik a Sorstárs Klub a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Március 7-én, csütörtökön 14.00 és 16.00 órak között az Auditóriumba várják az érdeklődőket a gyógyulást segítő önismereti foglalkozásra.
Tovább...
 
Még nem késő bepótolni az Oscar-jelölt alkotásokat – Ezeket a filmeket tudod megnézni a Disney+-on Nyomtatás E-mail
Írta: Klausz Barbara   
2024. március 06.
Idén is a Disney+-on követhetjük élőben az Oscar-gálát Magyarországon. A 96. díjátadót március 10-én rendezik meg, magyar idő szerint 23:30-tól követhetjük élőben a vörös szőnyeges bevonulást, majd éjfélkor kezdődik a díjátadó ceremónia. A streaming platform addig is tartogat izgalmakat, hiszen több jelölt alkotást is megtekinthetünk még a díjátadó előtt.
Tovább...
 
Kihívásokkal teli év szép eredményekkel – így értékelték 2023-at az ASKA állatmenhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. március 06.
Az egyik legnehezebb, egyben a legeredményesebb év volt 2023 az ASKA – Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány – történetében. A Homoksori telepre 765 állat került be, több mint a felének sikerült új otthont találni, illetve hazajuttatni. A legnagyobb feladatot a pusztavámi tömeges kutyamentő akció jelentette. A kihívásokkal teli év sikerei nem valósulhattak volna meg a magánszemélyek, a cégek és az Önkormányzat támogatása nélkül – olvasható az állatmentő szervezet évértékelő összefoglalójában.
Tovább...
 
Indul a kertszezon: városban is lehet saját zöldségünk, irány a közösségi kert Nyomtatás E-mail
Írta: Födő Tamás   
2024. március 06.
Bárki megtermelheti saját zöldségét, ehhez többek között elég egy szaporítótálca, egy készen kapható magaságyás, palántaföld, palánta vagy vetőmag, néhány eszköz és egy balkon – bátorít veteményezésre a kert- és növényápolási szakértő. A közösségi kertekben ennél is több a lehetőség: tavasz elején tervezzük meg, mit és hova tudunk és szeretnénk ültetni, ellenőrizzük a szerszámokat, készítsük elő a talajt, vessük el az első magokat, később pedig ültethetjük az előnevelt palántákat is. Azzal is legyünk tisztában, hogy melyik haszonnövény bírja az árnyékot, vagy épp a sok napsütést. A Praktiker szakértője ad hasznos tanácsokat és tippeket, hogy a kiskertek meghálálják a beléjük fektetett munkát.
Tovább...
 
Közel 100 magyarországi töltőállomásán kezd gyógyszerek forgalmazásába az OMV Nyomtatás E-mail
Írta: ADRAVECZ-LAUFER FLÓRA   
2024. március 06.
Tavasztól országszerte 99 OMV kúton elérhetők vény nélkül kapható gyógyszerek, étrend-kiegészítők és orvostechnikai eszközök A készletben olyan termékek kaptak elsősorban helyet, amelyek utazás közben gyakran előforduló egészségügyi problémák tüneteit enyhítik Az OMV a biztonság és a környezetvédelem mellett kiemelt figyelmet fordít az egészségre is
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 155 - 165 / 20164