Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Közszemlén a Kőrösi és Iszkai úti zártkertek szabályozási terve Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. június 18.
Június 17-től egy hónapon át tekinthető meg a Kőrösi és Iszkai úti zártkertek területére vonatkozó szabályozási terv és a helyi építési szabályzat módosításának tervezete. Az anyagok a Városház tér 1. szám alatt, a földszinti hirdetőtáblán tekinthetőek meg ügyfélfogadási időben.
Tovább...
 
Tájékoztatás: körültekintést kérnek Nyomtatás E-mail
Írta: Országos Környezet-egészségügyi Intézet   
2013. június 12.

Image A Duna hazai szakaszán a folyó vizének minősége több helyen még átlagos vízhozam mellett is kívánnivalót hagy maga után higiéniai, mikrobiológiai szempontból (pl. tisztítatlan szennyvizek Dunába eresztése). A mostani, rendkívüli, több országon végigvonuló áradás során az elöntött területekről további, az emberre is veszélyes szennyeződéseket hozott, hozhatott magával, így a vízminőség tovább romlott. Ezért a védekezés során felhasznált homokzsákok és azok tartalmának újrahasznosítása során körültekintően kell eljárni.

Tovább...
 
Tematikus történelmi park létesül Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. június 12.

Székesfehérváron, a hajdani vidámpark területén egy éven belül megvalósul a Koronás Park projekt, mely által a koronázóváros végre méltó módon és nem mellékesen jelentős turisztikai attrakció keretében mutathatja be ország-világnak páratlan történelmi örökségét.

Tovább...
 
Egy hét a Sóstón ősmagyar értékek mentén Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. június 12.

Három szervezet összefogásával, első alkalommal rendezik meg a Sóstón a „Szent Istvánnak elődei” című hagyományőrző napközis tábort jövő hétfőtől öt napon át. A program komplex módon, elméleti és gyakorlati foglalkozások során ad élményszerű betekintést a gyerekeknek arról a természeti és kulturális környezetről, amely az államalapítás korát és az azt közvetlenül megelőző kort jellemezte. A táborba – amely nyilvános, szertüzes záró rendezvénnyel ér véget Szent Iván éjjelén – korlátozott számban lehet még jelentkezni. – hangzott el a programokat ismertető sajtótájékoztatón, ahol egy új, a napfordulókhoz kötődő eseménysorozatról is beszámoltak a szervezők.

Tovább...
 
Elkészült a város drogprevenciós kiadványa Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. június 12.

Image „Vigyázzunk a kincseinkre! – Gyermekeink drogveszélyben” címmel jelent meg a Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum kiadványa, amelyet a nyári szünet előtt eljuttatnak a város általános és középiskoláiban dolgozó gyermekvédelmi felelősökhöz, védőnőkhöz. Az információs füzetet sajtótájékoztatón mutatta be Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, Dr. Rappant György, a Fejér Megyei Szent György Kórház Addiktológiai Gondozójának főorvosa és Párkányi András, a Székesfehérvári Zöld Alma Egészségfejlesztő Alapítvány elnöke.

Tovább...
 
Árvíz idején: a lakosság egészségének megóvásáért Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2013. június 12.
A Kormány a fővárostól délre fekvő Duna menti járásra - Fejér megyében a martonvásári és a dunaújvárosi járásra - hirdetett ki a fenyegető árvíz miatt veszélyhelyzetet. Megyei szinten a védekezést a Fejér Megyei Védelmi Bizottság irányítja. A védekezésben a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv és a Dunaújvárosi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete is folyamatosan részt vesz.
Tovább...
 
NYÁRI TÁBOROK SZÉKESFEHÉRVÁRON ÉS KÖRNYÉKÉN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. június 10.

Image Számos színes, változatos és érdekes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak az idei nyári táborok a gyerekeknek. A Napraforgó Városi Napközis Tábor július 1-jétől hat turnusban fogadja a táborozókat a Bregyó-közi Sportcentrumban, míg a Velencei-tónál zajló Székesfehéri Gyermek és Ifjúsági Tábor három turnusban, tematikus programokkal várja az iskolásokat. Ezen kívül számos egyesület, szervezet és intézmény szervez különféle táborokat.

Tovább...
 
TISZTA, EGÉSZSÉGES SZÉKESFEHÉRVÁRÉRT Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. június 10.

Image A Rákóczi úti Városkaputól rajtolt el a a Tiszta Egészséges Székesfehérvárért utcai futóverseny, amelyet a Szent István Emlékév jegyében rendeztek meg. Az utcai futóverseny nevezési díjait a szervezők az árvíz sújtotta területek kárainak enyhítésére ajánlották fel. A Vöröskereszt adománygyűjtő gömbjét is kihelyezték, az ebben összegyűlt összeg is a gátakon dolgozókat segíti.

Tovább...
 
Vadászati, halászati, horgászati tilalom Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. június 10.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága a dunai áradással kapcsolatos rendkívüli veszélyhelyzetre való tekintettel közleményt adott ki. Teljes vadászati, horgászati és halászati tilalmat rendelt el meghatározott, az árvíz által érintett területeken.

Tovább...
 
2016-TÓL 50 ÓRÁNYI ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT IS KELL AZ ÉRETTSÉGIHEZ Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. június 06.

Image A 2016-ban érettségizőknek 50 óra közösségi munkát kell végezniük ahhoz, hogy megkapják a bizonyítványukat. Ezzel kapcsolatban tartottak ülést a város kulturális és szociális intézményeinek, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Humán Szolgáltató Intézetnek a vezetői.

Tovább...
 
SOSEM LÁTOTT szelektív HULLADÉKGYŰJTÉSI SIKER Nyomtatás E-mail
Írta: Premier Kommunikációs Iroda   
2013. június 06.

Image Minden eddiginél több, összesen 125 tonna italos kartondobozt gyűjtöttek óvodás és iskoláskorú gyerekek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) május végén lezárult környezetvédelmi programjának keretében. Ez a mennyiség a tavalyi év alatt Magyarországon szelektíven gyűjtött italos kartondoboz mennyiségnek 6%-a. A program keretében országszerte 278 oktatási intézményből, mintegy 62.000 óvodás és iskolás gyűjtötte szelektíven a tejes és gyümölcsleves dobozokat, a 2012-13 tanévben. Az összegyűjtött mennyiség közel 30%-kal nagyobb a tavalyi évhez képest.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15522 - 15532 / 20344