Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
NE ÉRINTSÉK A DOBOZOKAT! - RÁGCSÁLÓIRTÁS KEZDŐDIK Nyomtatás E-mail
Írta: Városgondnokság   
2013. április 29.

A Városgondnokság megbízásából az Albatox Kft. a város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végez. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. Mérgezés esetén vérzékenységet vagy belső vérzést okoz. A méreg ellenszere Konkion injekció (K1vitamin), beadását kizárólag orvos végezheti.

Tovább...
 
Miniszteri emléktárgyban részesült Kis Csaba tűzoltó főtörzsőrmester Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. április 29.

Image Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül miniszteri emléktárgyat adományozott Kis Csaba tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnokának. Kis Csaba az elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltónapi ünnepségén vehette át.

 
Sikerrel zárult a közös nemzeti minősítő gyakorlat Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. április 29.

A Fejér Önkéntes Mentőszervezet és a TURUL Mentőcsoport a hétvégén harminchat órán át, így vasárnapra virradó éjszaka is, több helyszínen egy-egy feltételezett szituáció alapján védekezési, mentési és kutatási feladatokat végzett.

Tovább...
 
Fehérvári gimnazisták újabb sikerei Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. április 29.

Image Kitűnően szerepeltek a Vasvári Pál Gimnázium diákjai két országos szintű tanulmányi versenyen. A Raoul Wallenberggel kapcsolatos tudáspróba döntőjében az előkelő harmadik helyen végzett a Vasvári négyfős csapata. A XX. Országos Arany János Irodalmi Verseny fináléjáról ugyancsak szép eredménnyel tértek haza a székesfehérvári tanulók.

Tovább...
 
Megújul a kamalduli remeteség Majkon Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2013. április 29.
A Közép-dunántúli Operatív Program keretében, uniós forrásból újul meg a Forster Központ kezelésében lévő Oroszlány-Majk kamalduli remeteség. A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács pénteken Oroszlányban ülésezett, majd a tanács tagjai közöttük L. Simon László országgyűlési képviselő, elnök, Törő Gábor tanácstag, országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Molnár Krisztián, a munkaszervezet vezetője és Igari Antal megyei főépítész látogatást tettek az Európában is kuriózumnak számító, leendő kulturális turisztikai központ helyszínére.
Tovább...
 
Tájékoztató fórum polgármestereknek, önkormányzati képviselőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna   
2013. április 29.

Image Az elmúlt év jelentős változást hozott az önkormányzatok életében. Számos új jogszabály lépett hatályba. A Fejér Megyei Kormányhivatal március 4-étől május közepéig öt alkalmas közigazgatási, szakmai előadás-sorozattal, interaktív tájékoztató fórumokkal segíti a polgármesterek, jegyzők, önkormányzati képviselők, nemzetiségi önkormányzati képviselők, vezetők tájékozódását.

Tovább...
 
Feleségcipelő verseny és Face Team bemutató is lesz a Sportmajálison Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. április 26.

Image Idén harmadszor a sport jegyében zajlik a székesfehérvári Majális a Bregyó Sportcentrumban. A program látványos, ismét több száz sportolót megmozgató felvonulással és ébresztővel indul 9.00 órakor a palotavárosi Petőfi szobortól. A felvonulás élén Matók Ádám adja meg a jelet az indulásra új autójával, egy Honda Civic R3-mal, melyet később a Bregyó-közben tekinthetnek meg az érdeklődők.

Tovább...
 
Hallal, vaddal, borral, pálinkával és kulturális programokkal vár a Velencei-tó! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. április 26.

Image Gárdony város önkormányzata szervezésében idén, május 3-4-5-én rendezik meg a turisztikai szezonnyitó, kulturális és gasztronómiai fesztivált Agárdon, mely immár hatodik éve hagyományos, népszerű fesztiválja a városnak, a Velencei-tó térségének. Bemutatkoznak a Velencei-tó körüli pincészetek, borosgazdák, a régió pálinkafőzdéi, házigazda a nemzetközileg is kiváló szakmai hírnévnek örvendő Agárdi Pálinkafőzde.

Tovább...
 
SZENT ISTVÁN ALMAFÁJA AZ ÖREGHEGYI KÖZÖSSÉGI HÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. április 25.

Image Április 27-én az Emlékév tiszteletére faültetésre kerül sor az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében. Az almafa telepítése az Öreghegyi Egészségnap záró programja. A 17 órakor kezdődő ünnepségen rövid műsorral ültetik el a fát a jövő termésének reményében. A történelmi egyházak képviselői felszentelik, illetve megáldják az Emlékfát. Ez alkalommal ismertetik a „Termő Almafa Díj” alapítását és elnyerésének módját is.

Tovább...
 
KUTYA, MACSKA SÍMOGATÓ A CIVIL KÖZPONT ELŐTT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. április 25.

Image A HEROSZ közelebb a polgárokhoz programjának célja a tájékoztatás, adománygyűjtés és az önkéntesek toborzása. Pénteken délután fél háromtól a Fehérvári Civil Központ (Technika Háza) előtt szeretettel várnak minden érdeklődőt és kérdezni vágyót! Szó lesz az önkéntességről, ivartalanítási tanácsadást tartanak és kutya, macska bemutatót is szerveznek.

Tovább...
 
Boriskola - már Székesfehérváron is Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. április 25.

Image Borismereti képzés indul Székesfehérváron. A sokakat érdeklő ismeretekre a Kertész Családi Pincészet szervezésében tehetnek szert a fehérvári és környékbeli jelentkezők. A tanfolyamot stílszerűen a Hiemer-ház Gótikus termében rendezik meg, a részletekről a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót a szervezők és Székesfehérvár polgármestere.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15610 - 15620 / 20344