Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Tavasszal lép életbe egy fontos jogszabály-módosítás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 14.

Image A társas vállalkozási formában működő kisvállalkozások jelentős része nem ismeri azt a tavaly tavasszal hatályba lépett jogszabály-módosítást, amely a cégeljárásról szóló törvényhez kapcsolódik: 2013. február 1-ig kötelező minden cégjegyzékbe bejegyzett társas vállalkozásnak a cégbírósághoz bejelentést tenni. Ilyen fontos változás pl.: a cégiratok hatályosítása, az alapító okirat kiegészítése az alapító tagok és a tisztségviselők adószámának feltüntetésével, a vállalkozás helyéül szolgáló ingatlan használati jogcímének okirattal történő igazolása.

Tovább...
 
Felavatták a Nemzeti Emlékhelyet jelölő sztélét Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2013. január 14.

Image Ünnepélyes keretek között avatták fel a Nemzeti Emlékhelyet jelölő sztélét és a nemzeti lobogót a Pákozdi Katonai Emlékparkban, január 12-én szombaton, a doni csata 70. évfordulójának napján. A Pákozdon található Katonai Emlékparkot 2012. január 1-jétől nyilvánította Nemzeti Emlékhellyé a magyar Országgyűlés. A Nemzeti Emlékhellyé válás hosszú folyamat eredménye, mely munkában a Fejér Megyei Önkormányzat is részt vett.

Tovább...
 
Ismét égi plázázás a Piac téren Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2013. január 14.

Image Az égbolton is plázázhatnak az érdeklődők január 16-án, 17-én és 19-én 18 és 20 óra között a Piac térnél. Ezeken a napokon települnek ki ugyanis a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló tagjai egy 20 cm átmérőjű tükrös távcsővel, hogy bemutathassák az égbolt aktuális csodáit. Bár a helyszín fényszennyezés szempontjából nem tekinthető ideálisnak, de így is szépen látszanak a Hold kráterei, a Jupiter felhősávjai és négy legnagyobb holdja. Nagyon tiszta időben pedig a híres Orion-köd és a Fiastyúk csillagai is megfigyelhetők. Nem csak nézelődni, hanem beszélgetni is lehet a jelen lévő szakemberekkel, akik szívesen válaszolnak a kíváncsi kérdésekre.

Tovább...
 
FOTÓZTASS! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 11.

Image Fotóztass! - Szülinapi meglepiként, a pasidnak ajándékba, portfólióként, a „nagy napot” megörökítve, vagy csak emlékbe magadnak, hogy mindig tudd, milyen tökéletes modell vagy egy profi sminkmester és fotós segítségével! Ha gyermekedről szeretnél szép képeket  távoli rokonoknak, a nagyszülőknek, vagy "csak úgy", illetve a baba érkezését, az áldott állapotot megörökíteni, vagy a pici szülinapi zsúrját képekbe önteni - arra is van lehetőség!

Tovább...
 
Nyitott kapuk a Kodolányin 2013-ban is! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 11.

Image A Kodolányi János Főiskola 2013 szeptemberében induló képzéseit mutatja be oktatási helyszínein 2013. január 12. és február 2. között. A nyílt napok keretében 10 BA alap-, 6 mesterszakunkról minden információt első kézből gyűjthetnek be a leendő főiskolások. Az idei évben újdonságként, Budapesten, éjszakai nyílt napon is részt vehetnek az érdeklődők, ahol interaktív és színes programok közepette szerezhetik be a döntéshez szükséges információkat.

Tovább...
 
Elindult a 2013-ban születő székesfehérvári babák honlapja Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. január 11.

Image A városi honlap egy új aloldalán találkozhatnak a 2013-as Szent István Emlékév legifjabb fehérvári polgárai. A gyermekeink.szekesfehervar.hu címen található felület egyrészt online albumként működik, másrészt hírekkel, hasznos információkkal igyekszik ellátni 2013 kismamáit, apukáit. A még körvonalazódó tervek szerint a „babaalbumnak” közterületi folytatása is lehet, kellő igény esetén valahol a Belvárosban maradandó emléket is állítva az esztendő fehérvári újszülöttjeinek...

Tovább...
 
Folytatódik a gyűjtés a krasznahorkai vár felújítására Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. január 11.

Image A Pannónia Női Borrend tovább folytatja gyűjtőakcióját a krasznahorkai vár felújítására. Február 28-ig egy számlaszámra várják az adományokat és ugyaneddig tárcsázható az Adhat vonal, ahol minden egyes hívás 250 forintot ér.

Tovább...
 
Helyi termelői piac Dinnyésen Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 11.

Image Minden hónap második szombatján helyi termelői piacot rendeznek Dinnyésen, a Hagyományőrző Turisztikai Központban. Érdemes ellátogatni a programra, amely több, mint piac!

Tovább...
 
Idegen nyelvi szépkiejtési verseny a Tópartiban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. január 11.

Második alkalommal szervezett angol és német nyelvi szépkiejtési versenyt 8. osztályos tanulóknak a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola.

Tovább...
 
Bemutatták Székesfehérvár új főépítészét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. január 11.

Image Sajtótájékoztató keretében mutatták be Székesfehérvár Megyei Jogú Város új főépítészét. A fehérvári születésű Lantay Attila 2013. január 1-jétől foglalta el hivatalát, legfontosabb céljai között szerepel, hogy élhető, szerethető városként őrizze meg, illetve fejlessze tovább az ezeréves múltú Székesfehérvárt.

Tovább...
 
Ünnepi megemlékezés az urivi áttörés 70.évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. január 11.

Image A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete gyermekeknek szóló pályázattal is kapcsolódik a 2013-as Szent István Emlékév ünnepi programjaihoz. A „Szent Korona védelmében” című pályázatról, valamint az urivi áttörés 70. évfordulóján tartandó megemlékezésről és egy magyar világrekordról, a világ legnagyobb részletességű légitérképéről is szó volt azon a sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármester, Bakó Gábor, az Interspect Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Görög István, a Katonai Emlékpark Nkft. ügyvezetője.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1441 1442 1443 1444 1445 1446 1447 1448 1449 1450 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15863 - 15873 / 20393