Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
közétkeztetési modellprogram kísérlet indul Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 23.

ImageSoros ülését tartotta tegnap Székesfehérvár Önkormányzatának Közgyűlése. A képviselők döntöttek a Mura utcai önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatos legfontosabb intézkedésekről és arról is, hogy közétkeztetési modellprogram kísérlet indul a városban. Zárt ülésen választotta meg a testület a Deponia Kft. új vezérigazgatóját, a 42 éves mérnök-közgazdász Steigerwald Tibort, aki egyben a SZÉKOM műszaki vezetőjeként, igazgatójaként is dolgozik.

Tovább...
 
Megszépültek a német hadisírok Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. szeptember 23.

ImageKoszorúzással egybekötött ünnepséget rendeztek ma délután a székesfehérvári Szentlélek temetőben azoknak a német katonáknak a tiszteletére, akik a háborúkban elhunyt honfitársaik sírjait szépítették meg az elmúlt napokban. Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönetét és nagyrabecsülését fejezte ki az eseményen.

Tovább...
 
Újabb lépés az elkerülő út építésének folytatásáért Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 23.

ImageJogerőre emelkedett a várost nyugatról elkerülő 8. számú főút harmadik ütemének építési engedélye. Ez újabb lépés afelé, hogy teljes legyen a Székesfehérvár köré épülő körgyűrű és sikerüljön az átmenő és teherforgalmat a belső városrészektől távol tartani. Az elkövetkező időszakban a kiviteli terveket készítik, az út megépítése a 2012-2014 közötti időszakban szerepel a Közlekedési Operatív Programban.

Tovább...
 
Rezidensek és szakorvosok számára nyújtanak egyedülálló szakmai támogatást Nyomtatás E-mail
Írta: Kovács Zoltán   
2011. szeptember 23.

ImageA Szent György Kórház nemsokára elindít egy olyan egyedülálló támogatási programot, amely levetővé teszi a rezidenseknek és az orvosoknak, hogy jobban részt vehessenek a hazai és nemzetközi kutatói munkában, valamint a szakmai konferenciákon és továbbképzéseken.

Tovább...
 
Erősödő kínai kapcsolatok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 23.

ImageA kínai Jilin, a Fejér Megyei Önkormányzat testvérmegyéjének delegációját fogadta a Megyeházán Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, az országgyűlés külügyi bizottságának tagja.

Tovább...
 
Javult az önkormányzat működésének megítélése Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. szeptember 21.

ImageSzékesfehérváron erősödtek a demokratikus folyamatok, összességében javult a város önkormányzatának, annak működésének, a döntések átláthatóságának megítélése. - ez derült ki az Echo Survey Szociológiai Kutatóintézet „Helyi Demokrácia Audit 2011” című felmérésből, melyet a szeptember 19-23. között megrendezésre kerülő Állampolgári Részvétel Hete keretében végeztek el.

Tovább...
 
A SZÉNA közreműködésével újult meg a játszótér Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. szeptember 21.

ImageIsmét jelentős lépéseket tett a székesfehérvári gyerekekért, anyákért, apákért a SZÉNA Egyesület a Családokért szervezet. Közösségi munka keretében, pályázati támogatásból újította fel a Bátky Zsigmond utcai játszóteret, ahol festettek és javítottak. A SZÉNA képzést szervez azoknak az édesanyáknak, akik hosszú ideje állástalanok és minél előbb szeretnének visszamenni dolgozni, a bölcsődés és óvodás korú gyermekeknek pedig angol nyelvű bemutató órával készülnek szeptember végén.

Tovább...
 
Szemléletformáló rendezvények a Zichy ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. szeptember 21.

ImageAz Európai Autómentes Napon, szeptember 22-én autómentes övezetet alakítanak ki a Zichy liget mellett. A lezárások 17 óráig, a hagyományos kerékpáros felvonulás indulásáig tartanak. A területen gyermekeknek szóló programok zajlanak az akciónaphoz kapcsolódóan.

Tovább...
 
Kipuffogógáz nélkül - az Autómentes Világnapon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 20.

ImageA Mobilitás Hét keretében immár tizedszer kerül megrendezésre Székesfehérváron a Critital Mass néven ismert kerékpáros felvonulás. Az Autómentes Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelemre, az egészséges életmódra, valamint a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésének szükségességére. A fehérvári programokat Székesfehérvár Önkormányzata is támogatja a Társadalmi Felelősségvállalási Program keretében.

Tovább...
 
Honvédfesztivál 2011-ben is Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 20.

ImageNagyszabású rendezvénysorozattal készülnek idén is a pákozd-sukorói csata évfordulójának, valamint a Szárazföldi Haderő Napjának megünneplésére. Szeptember 24-e és 29-e között minden napra jut program a Honvédfesztivál résztvevőinek. Ezekre Róth Péter alpolgármester és Dr. Görög István ezredes, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának társadalmi kapcsolatok főreferense invitálta a látogatókat.

Tovább...
 
Indul a Szabadegyetem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 19.

ImageA Kodolányi János Főiskola pezsgő tudományos életének részeként a 2011/12-es tanév őszi félévében folytatódik a már hagyományosnak mondható Kodolányi Szabadegyetem. - A Szabadegyetem azzal a gondolattal született meg öt évvel ezelőtt, hogy közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadások keretében mutassa be világunk legidőszerűbb kérdéseit. Ennek fényében idén is változatos és tanulságos előadásokkal várnak a Kodolányi János Főiskola oktatói és meghívott előadók minden érdeklődőt az ingyenes alkalmakon Székesfehérváron és Budapesten egyaránt, helyszínenként öt-öt előadással.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1531 1532 1533 1534 1535 1536 1537 1538 1539 1540 Következő > Utolsó >>

Eredmények 16930 - 16940 / 20492