Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kiss Barbara lett a borkirálynő Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 22.

ImageNagy sikernek örvendett a XX. Öreghegyi Mulatságok rendezvénysorozata. A borrendek felvonulását követően Székesfehérvár polgármestere és öreghegy önkormányzati képviselői köszöntötték a résztvevőket, majd Tornyai Gábor plébános áldotta meg az új kenyeret. A hagyományoknak megfelelően megválasztották a Noé-hegyi Borlovagrend idei borkirálynőjét is, Kiss Barbara személyében.

Tovább...
 
Ülésezett a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 22.

ImageÜlésezett Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése. A képviselők döntöttek arról, hogy az önkormányzat indul a Mártírok útja útfelújítására vonatkozó KDOP pályázatokon. A közgyűlés meghatározta a közalkalmazotti álláshelyeket a városi oktatási intézményekben és elfogadta azt a javaslatot is, hogy az önkormányzat 21 millió forintos támogatást ad az Alba Volán Sportklub jégkorong szakosztályának EBEL szerepléséhez.

Tovább...
 
Szentmise, körmenet és kenyérszentelés - Így készültek a nemzeti ünnepre Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. augusztus 22.

ImageAugusztus 20-a ünnep az egész nemzet életében, Székesfehérváron és Fejér megyében pedig különösen kitüntetett figyelem övezi Szent István napját. A nemzeti ünnepre idén is a hagyományos programokkal készültek: délelőtt püspöki szentmisére, a Nemzeti Emlékhelynél közös koszorúzásra és az új kenyér megszentelésére került sor.

Tovább...
 
Székesfehérvári és Fejér megyei liszt is volt a Nemzet Kenyerében Nyomtatás E-mail
Írta: S. Zs.   
2011. augusztus 22.

ImageKözösen csatlakozott a megye és a város önkormányzata a nemes kezdeményezéshez. - A nemzeti összetartozást szimbolizálják azok a kenyerek, amiket augusztus 20-án, Pécsett sütöttek meg. A Nemzet Kenyere Ünnepéhez Székesfehérvár és Fejér megye közösen csatlakozott.

Tovább...
 
Együtt ünnepli Szent Istvánt Székesfehérvár és Fejér megye Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. augusztus 22.

ImageA Nemzeti Emlékhelyen kezdődött Székesfehérvár és Fejér Megye közös ünnepi megemlékezése, majd a Szent István téren folytatódott a program a város ünnepi közgyűlésével. A polgármesteri köszöntő után került sor a Székesfehérvár Önkormányzata által odaítélt kitüntetések átadására. Három új díszpolgára van ezentúl a városnak, hárman Tiszteletbeli Polgár címet vehettek át, valamint hat személynek Pro Civitate emlékérmet adományoztak. Az elismeréseket dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át.

Tovább...
 
Nyaralás - A sportsérülésekre és álmatlanságra nem számítunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 22.

ImageA felnőtt lakosság számára fontos a betegségek megelőzése és kezelése a nyaralás során is - derül ki a Szinapszis Piackutató Kft. legfrissebb kutatásából, amely a WEBBeteg.hu megbízásából készül. A megkérdezettek 90 százaléka visz magával "útipatikát" utazása során, a külföldi utak esetén a lakosság nagy része biztosítást is köt.

Tovább...
 
Még lehet pályázni a Nyúl-unk a munkáért programra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 19.

ImageA Nyúl-unk a munkáért program pályázati határidejét a program szervezőbizottsága augusztus 31-ig meghosszabbította. A szervezőkhöz tegnap délig 105 település pályázati anyaga érkezett be, az ország minden tájáról. A pályázók névsora megtekinthető a www.nyulunkamunkaert.hu weboldalon, megyék szerinti bontásban. A legfrissebb névsor szerint Fejér megyéből még egyetlen közösség sem jelezte részvételét. Országosan 200 család számára biztosít a nyerteseknek nyulat, ketrecet, takarmányt, vakcinát az elinduláshoz a Nyúl-unk a munkáért program.

Tovább...
 
Három napig tart az út Székesfehérvárról Debrecenbe Nyomtatás E-mail
Írta: civishir.hu   
2011. augusztus 19.

ImageNem véletlenül tart az út ilyen sokáig. Nem a gyorsaság a lényeg, hanem a cél: felhívni az egészségesek és a döntéshozók figyelmét a fogyatékosok jogaira.

Tovább...
 
Átadták a Szent István Emlékérem és Díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2011. augusztus 19.

ImageKiss János helynök, nagyprépost kapta az idei Államalapító Szent István Érdemrend és Díjat, amelyet ünnepélyes keretek közt az alapítvány elnöke Spányi Antal megyés püspök adta át a kuratórium tagságával augusztus 18-án a Szent István Művelődési Házban.

Tovább...
 
Ösztöndíjjal segítik a helyi alkotókat Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. augusztus 19.

ImageHagyományosan az augusztusi ünnepségsorozat részeként adják át a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat, valamint a Deák Dénes Díjat és Ösztöndíjat. Ez utóbbiakat évente egy-egy személy nyerheti el, míg a Lánczos-Szekfű Ösztöndíjjal jóval több, idén huszonöt alkotót segítenek.

Tovább...
 
Magyarország elutasítja a cianidos aranykitermelést Verespatakon Nyomtatás E-mail
Írta: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája   
2011. augusztus 18.

ImageMagyarország teljesen elutasítja a cianidos aranykitermelést – így döntött a kormány a verespataki bányanyitással kapcsolatban. Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár levélben hívta fel Borbély László román környezetvédelmi miniszter figyelmét arra, hogy hazánk számára elfogadhatatlan a cianidos technológia, a zagytározó potenciális veszélye és azok a modellek is, amelyekkel azt próbálták elemezni, milyen szennyezés érheti el Magyarországot.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1541 1542 1543 1544 1545 1546 1547 1548 1549 1550 Következő > Utolsó >>

Eredmények 16941 - 16951 / 20402