Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mi lesz a fehérvári művelődési ház sorsa? Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. augusztus 18.

ImageHivatkozással a HVG.hu oldalon "Gyere ki a kultúr elé! A kormány einstandolná a székesfehérvári művházat?"- címmel megjelent cikk kapcsán az alábbiakról kívánjuk tájékoztatni.

Tovább...
 
Az önkormányzati törvénynek megfelelő módon járnak el... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 18.

ImageReagálva az elektronikus sajtóba a városi legendák révén bekerülő, a jelenleg a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában működő Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza jövőjét érintő híresztelésekre, a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartja a korábban e témában tett nyilatkozatát, miszerint a Fejér Megyei Önkormányzat a jelenleg a fenntartásában működő intézmények, köztük a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza további sorsát illetően a megalkotás előtt álló önkormányzati törvénynek megfelelően jár majd el.

Tovább...
 
Újraéled az 1938-as történelmi tabló Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. augusztus 18.

ImageÜnnepi időszakát éli a napokban Székesfehérvár. Az augusztusi programok mellett már távolabbra is előretekint az Önkormányzat és készül a 2013-as emlékévre. A jeles évfordulóra a közgyűlési terem is átalakul. Dr. Cser-Palkovics András polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újra felfestik a Székesfehérvár jelentős történelmi eseményeit bemutató 1938-as feliratot a Városháza nagytermében.

Tovább...
 
"A nemzeti érdekek és az önérvényesítés esetében el kell menni a falig" Nyomtatás E-mail
Írta: hirado.hu   
2011. augusztus 17.

Image"Az európai uniós elnökség megmutatta, hogy Magyarország képes volt olyan szinten elvégezni a féléve során rábízott munkát, mint bármely más nyugat-európai állam." - mondta el Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Tovább...
 
A béren kívüli juttatásokról... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 17.

ImageA Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu oldal legutóbbi felmérésének fókuszában a magyarországi munkáltatók által nyújtott béren kívüli juttatások voltak. - A felmérésben önkéntesen és anonim módon résztvevő 80 ezer munkavállaló adatai szerint 2011 első félévében a dolgozók mintegy háromnegyede részesült valamilyen juttatásban.

Tovább...
 
Korszerűbb koraszülött és intenzív ellátás lesz Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 16.

ImageA Nemzeti Fejlesztési Ügynökség európai uniós pályázaton közel 3,8 milliárd forint támogatást ítélt meg 20 egészségügyi intézmény koraszülött ellátáshoz szükséges eszközparkjának fejlesztésére. A pályázatok eredményeként 2012. év második felére megújulhat Székesfehérvár PIC III. centrumának eszközparkja is. A Perinatális Intenzív Centrumok regionális és országos feladatokat teljesítenek az újszülött-ellátás terén.

Tovább...
 
Molnár Ágnes: Egyre népszerűbb az Új Széchenyi Terv Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. augusztus 16.

ImageAz utóbbi hetekben tovább élénkült az Új Széchenyi Tervet érintő pályázói aktivitás; az elmúlt héten 520 db pályázat került benyújtásra. – nyilatkozta a Szigeten Dr. Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációkért felelős államtitkára. Kiemelte, hogy a támogatott projektek száma 185-tel emelkedett, és a megítélt támogatások állománya összességében 6,1 milliárd forinttal nőtt. Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár ugyanitt elmondta, a Sziget Fesztivál évek óta élen jár az informatikai fejlesztések terén. Példaként a PayPass kártyarendszert és a Percalapú Fesztiváljegyet említette.

Tovább...
 
Fesztiválozók: Az egészség ügy Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 16.

ImageA cívis város legnagyobb zenei fesztiválját látogató fiatalok csaknem kétharmada használja az internetet egészséggel kapcsolatos információk keresésére, derül ki a Szinapszis Piackutató Kft. és a WEBBeteg.hu közös felméréséből. Bár a minta nem országosan reprezentatív, hiszen a megkérdezettek többsége a keleti régióban, azon belül is Hajdú-Bihar megyében él, az eredmények mégis elgondolkodtatóak.

Tovább...
 
Folytatódik a lakossági párbeszéd Nyomtatás E-mail
Írta: H. A.   
2011. augusztus 16.

ImageProgram az erős Székesfehérvárért - ez a címe a közgyűlés által elfogadott gazdasági programnak. Ugyancsak ezzel az elnevezéssel most lakossági tájékoztató füzet is készült, ami holnaptól minden fehérvári háztartásba eljut. Dr. Cser-Palkovics András polgármester sajtótájékoztatón mutatta be a kiadványt, amiben ismét párbeszédre hívja a városban élőket.

Tovább...
 
Fogadalmi szentmisével indult a fehérvári ünnepségsorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. augusztus 15.

ImageAugusztus 14-e és 20-a között ünnepi időszakot él Székesfehérvár. A Székesegyházban vasárnap este tartott fogadalmi szentmisével megkezdődött a Királyi Napok idei rendezvénysorozata. A város és a megye vezetőinek jelenlétében celebrált országfelajánló misét Spányi Antal megyéspüspök. A hagyományok szerint ezzel erősítik meg évről-évre Szent István 1038-ban tett fogadalmát, amikor Szűz Mária kegyeibe és oltalmába ajánlotta Magyarországot.

Tovább...
 
A munkaadókkal egyeztettnek a Munka Törvénykönyve tervezetéről Nyomtatás E-mail
Írta: Nemzetgazdasági Minisztérium   
2011. augusztus 15.

ImageA Nemzetgazdasági Minisztérium szakértői néhány nappal ezelőtt azokkal a munkaadói szervezetekkel folytattak szakmai egyeztetést, akik a konzultáció első szakaszában érdemi írásbeli észrevételt tettek a Munka Törvénykönyve konzultációs tervezetéhez. A személyes egyeztetés során nyilvánvalóvá vált, hogy a munkaadók üdvözlik, és jó iránynak tartják a Munka Törvénykönyv tervezett változtatásait.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1541 1542 1543 1544 1545 1546 1547 1548 1549 1550 Következő > Utolsó >>

Eredmények 16952 - 16962 / 20402