Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A gimnazisták és a szakközépiskolások száma csökken a legjobban szeptembertől Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 09.

ImageA tavalyinál közel 2.220 pedagógussal és 24 ezer gyerekkel kevesebb kezdi meg az új tanévet szeptemberben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium statisztikai osztályának adatai szerint. A végleges adatokat október 15-éig kell közölniük az intézményeknek a hozzájuk járó gyerekek és az alkalmazott pedagógusok létszámáról, de a minisztériummár elkészítette a következő tanévre vonatkozó létszámbecslést.

Tovább...
 
Bajtársaikra emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 09.

ImageÖt év telt el azóta, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kigyulladt lőterének oltásánál három tűzoltó vesztette életét. A székesfehérvári tűzoltók tegnap délután tiszteletadással emlékeztek a hősi halált halt fővárosi bajtársaikra.

Tovább...
 
Budai: Sukoró ügyében Gyurcsány felelőssége nem kerülhető meg Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. augusztus 08.

ImageElsősorban a Gyurcsány-kormány felelős az ország eladósodásáért az államadósság növekedésének okait vizsgáló parlamenti albizottság jelentése szerint. A testület felkérésére az Országgyűlés költségvetési és alkotmányügyi bizottsága várhatóan megvizsgálja, hogy a jelenlegi jogszabályok megengedik-e az érintettek jogi felelősségre vonását, vagy ahhoz törvényt kell módosítani. A Péntek8 vendége Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos volt, aki az államadósság növekedésének okai mellett többek közt beszélt arról is, hogy hogyan kerülhetett hazánkba génszennyezett vetőmag.

Tovább...
 
INGYENES CSALÁD- ÉS GYERMEKVÉDELMI TANÁCSADÁS A CIVIL PIACTÉREN Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 08.

ImageAz Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület és a Civil Szervezetek Regionális Szövetsége család – gyermekvédelmi témakörben ingyenes jogi tanácsadást tart Sziklainé dr. Kiss Erzsébet ügyvéd segítségével. A tanácsadás helyszínéül az Alba Plázában lévő Civil Piactér szolgál, időpontja pedig 2011. augusztus 9 - én (kedd) 15.30-tól 17.00-ig.

 
150 érdemi észrevétel érkezett a Munka Törvénykönyve konzultációs tervezetéhez Nyomtatás E-mail
Írta: Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság   
2011. augusztus 08.

ImageLezárult az új Munka Törvénykönyve munkaanyagának első konzultációs szakasza. A Nemzetgazdasági Minisztériumba (NGM) két hét alatt 150 érdemi észrevétel érkezett a tervezettel kapcsolatban. Az első konzultációs szakaszt követően a tervezetbe bekerült a védett kor intézménye és a kismamák munkajogi védelme. A munkavállalókkal és a munkaadókkal jövő héten folytatódik a konzultáció.

Tovább...
 
Augusztus 20. a nemzeti összefogás jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: kormany.hu   
2011. augusztus 05.

Image"Szent István király ünnepe a közösség ünnepe." - mondta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az augusztus 20-i ünnepi programot ismertető kormányszóvivői tájékoztatón a Budapest rendezvényhajón.

Tovább...
 
Ha nem lenne, hiányozna: a felhasználók szeretik az étkezési utalványokat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. augusztus 05.

ImageA nettó bércsökkenés kompenzációjának lehetősége felértékeli az utalványok szerepét: a laposodó pénztárca problémájára mindenki számára kedvező megoldást nyújtanak az étkezési utalványok. A KutatóCentrum azt vizsgálta, mire és hogyan szeretik elkölteni az étkezési utalványokat, és mit gondolnak a fogyasztók a kis papír csekkek használatáról.

Tovább...
 
Szigorúbb jogszabályokkal felvértezetté, határozottabbá vált a rendőrség Nyomtatás E-mail
Írta: kormany.hu   
2011. augusztus 05.

Image"Az elkövetett bűncselekmények számai azt a tavaly megkezdett munkát tükrözik, amelynek eredményeképpen mára jóval hatékonyabban és eredményesebben tud fellépni a rendőrség, mint a kormányváltás előtt.” – áll a Belügyminisztérium, a közbiztonsággal kapcsolatos közleményében.

Tovább...
 
A Groupama Garancia lesz Székesfehérvár vagyon- és felelősségbiztosítója Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. augusztus 05.

ImageEgyetlen ajánlattevőként a Groupama Garancia Biztosító lesz három évig Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának vagyon- és felelősségbiztosítója. A díj 73,2 millió forint. - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Tovább...
 
Lehet pályázni pécsi kollégiumi helyekre Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. augusztus 04.

ImageNyolc hallgató számára biztosít férőhelyet Székesfehérvár Önkormányzata a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban. A jelentkezőknek három hetük van, hogy beadják pályázataikat.

Tovább...
 
Idén is lesz Lecsófesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: H. T.   
2011. augusztus 04.

Image"Biztosítnai szeretnénk Székesfehérvár lakosságát, az érdeklődőket a tekintetben, hogy idén is megrendezzük a Lecsófesztivált a Várkörúton." - így kezdte az immár hagyományosnak mondható program beharangozó sajtótájékoztatóját Brájer Éva alpolgármester. A fesztivál megálmodója, ötletgazdája és főszervezője, Sipos József májusban elhunyt, az ő emlékének adózik az önkormányzat azzal, hogy vállalta a szervezést. A baráti társaságok, céges csapatok, családok már jelentkezhetnek az eseményre.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1541 1542 1543 1544 1545 1546 1547 1548 1549 1550 Következő > Utolsó >>

Eredmények 16974 - 16984 / 20402