Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Badár, Tvrtko, Navracsics, Balsai, Célpont... Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. július 30.

ImageAki garancia a nevetéshez... Aki megtalálta az utolsó magyar hadifoglyot... Aki állja a sarat a Parlamentben Gyurcsánnyal szemben.. Aki a rendszerváltoztatás utáni első kormányban is tag volt... Akik nélkül még mindig Kóka lenne az SZDSZ elnöke...

Tovább...
 
Pollenek a légutakban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

Prüszkölnek és sűrűn zsebkendő után nyúlnak az allergiások a szárazabb időjárás miatt. Ilyenkor megnő a levegőben előforduló pollenek száma, s az asztmásoknak is gyakrabban kell használniuk hörgőtágító pipájukat. A www.pollenjelentes.hu honlapon nyomon követhetőek a pollenszórások: megyénkben jelenleg a fűfélék és az útifűfélék (pl. útifű) okozzák a legtöbb panaszt, valamint a parlagfű is lassan elkezdi alattomos munkáját. Ezen kívül a csalánfélék, a kender és a libatopfélék (pl. seprűfű, paraj, ballagófű) pollenjei is allergiás reakciókat váltanak ki. 

 
Szaporodnak a szúnyogok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 29.

Az utóbbi napok – sőt, hetek – esőzései kedvezően hatottak a szúnyogok szaporodására. Ezért vasárnap este ismét permetezésre került sor városunk 50 hektárnyi vizes, és 3650 hektárnyi szárazföldi területe felett. A kis vérszívók elleni védekezésben mi is részt vehetünk: a házunk körüli víztárolókat, hordókat takarjuk le, s időnként ürítsük ki, hogy a lárvák ne tudjanak „megtelepedni”, illetve kikelni.

Tovább...
 
Forgalmi változások Székesfehérvár belvárosában Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 28.

Forgalmi változások Székesfehérvár belvárosában az augusztusi kulturális programok alatt - Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2008. július 21-től augusztus 20-ig Székesfehérvár belvárosában a Musica Regia és Királyi napok rendezvénysorozatok miatt az alábbi forgalomkorlátozások kerülnek bevezetésre:

Tovább...
 
40 méter mélyen, egy "keszonba" zárva a nemzeti panoptikum?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA Nemzeti Emlékhely ügyével több cikkünkben is foglalkoztunk már. A Fehérvári Hírek oldalain megismerhették olvasóink Dr. Cser-Palkovics András véleményét – pontosabban dr. Szili Katalinnak írt levelét -, kifejtette álláspontját a Fehérvári Polgári Védegylet és a III. Béla Lovagrend, valamint Fejér megye egyik legkiemelkedőbb építésze, Németh László is tiltakozott az új tervek ellen. Most pedig megkerestük Balsay Istvánt, aki csatlakozott az előtte felszólalókhoz.

Tovább...
 
Testvértábor állami gondozott gyermekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

Az állami gondozásba kerülő gyermekek számára nemcsak a szülők ily’ módon történő elvesztése okoz(hat) lelki traumát, hanem a testvértől való elszakítás is. A „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület ezért évek óta szervez „Testvértábort” a különböző településeken nevelkedő, gyermekotthonokban vagy nevelőszülőknél élő testvéreknek. Az idei táborozás során kirándulások, kézműves foglalkozások, s különböző mentálhigiénés előadások is szerepelnek. A 3-18 éves fiatalok tegnap indultak el Balatonfenyvesre, ahol egy hetet tölthetnek el.

 
Ökörsütés és rock and roll Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 27.

ImageA Sárga Taxi zenekar muzsikájára mulathatnak augusztus 2-án este a gárdonyi „Ökörsütés és Gulyásparti”-ra kíváncsi látogatók. A Nádas Étteremnél e napon 16:00-23:00 óráig pirosítják az ökröt a grillkertben, előtte pedig már kora délután gyermekjátékok, mini vidámpark, s különböző színes programok várják az érdeklődőket. Az utcabál 18:30-kor kezdődik igazi rock and roll dallamokkal.

 
Urban 3D modeling- nyári egyetem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 27.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara nemzetközi nyári egyetemet szervez augusztus 23-29-ig Urban 3D modeling címmel. Az egyhetes kurzus célja, hogy áttekintést nyújtson az épített környezetben történő modern adatgyűjtés, adatfeldolgozás és modellezés módszereiről. – tudtuk meg a program-felelősöktől.

Tovább...
 
Töretlen érdeklődés a Kodolányi János Főiskola iránt Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. július 26.

ImageAz Országos Felsőoktatási Információs Központ csütörtök este közzétett adatai szerint a Kodolányi János Főiskola továbbra is az egyik legkedveltebb célpont a felsőoktatásban továbbtanulni szándékozók körében. A 2008/2009-es tanévre 1650 főt vettek fel az ország legjobb főiskolájára, így a létszám alapján a Kodolányi János Főiskola a 18. az összes felsőoktatási intézmény között.

Tovább...
 
Pályázni lehet a pécsi kollégiumi férőhelyekre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 26.

ImageReménykedhetnek azok a székesfehérvári lakhelyű fiatalok, akiket felvettek Pécsre valamely felsőoktatási intézmény nappali tagozatos képzésére, ám nem sikerült eddig még szállást találniuk. Városunk önkormányzata ugyanis ingyenes kollégiumi férőhelyet biztosít közülük 15 főnek a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban.

Tovább...
 
Egyértelmű választ kér a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 25.

Image„Végre van egy olyan tulajdonos,aki valóban értéket hoz a városba, és értéket is akar előállítani.” – nyugtázta örömmel Dr. Cser-Palkovics András választókerületi elnök a Sóstói Stadion előtt tartott sajtótájékoztatóján – „ Egy olyan tulajdonos, aki a fehérvári utánpótlásra és a helyi tömegbázisra támaszkodva akarja felépíteni a futballklubot, amely több, mint egy sportklub, hiszen a tulajdonos többek között kulturális rendezvényt szervez, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal is együttműködési megállapodást kötött, tehát a szolidaritás területén is egyértelműen letesz valamit az asztalra.”

Tovább...
 
<< Első < Előző 1541 1542 1543 1544 1545 1546 1547 1548 1549 1550 Következő > Utolsó >>

Eredmények 16985 - 16995 / 17219