Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Sörédi tábor a fogyatékkal élők nyaralásáért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 15.

ImageSöréden, a római katolikus plébánia épületében 1984 óta nyaralnak azok a Fejér megyei sérült gyermekek és felnőttek, akik családokban élnek, de egy-két hétre más miliőbe vágynak. A Teljes Élet Szociális Alapítvány által szervezett táborokban önkéntes segítők foglalkoznak a fogyatékkal élő fiatalokkal egyhetes turnusokban – egész nyáron. Idén a fő téma a reneszánsz, s Mátyás udvara.

Tovább...
 
Itthon - Afrikában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 14.

ImageHa meguntuk a strandolást – vagy, ha az idő nem alkalmas a fürdőzésre -, akkor látogassunk el Balatonedericsre, az Afrika Múzeum és Állatkertbe. A múzeumot a neves Afrika-vadász, dr. Nagy Endre hozta létre, akinek különleges trófeái, néprajzi gyűjteményei (érdekes fafaragványok, csontból készült használati- és dísztárgyak, állatbőrök, afrikai szertartások kellékei) valószínűleg mindenkit elkápráztatnak. A parkban egy állatkertet is találunk zebrákkal, tevékkel, bölényekkel, nomád módon berendezett, szemléltető lakókunyhókkal...

Tovább...
 
Újabb nagy rendezvények és csapatépítés Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. július 14.

ImageSzedmák Tamás Bács-Kiskun megyei Fidelitas elnök vezetésével újabb nagy rendezvények megszervezésére szánták el magukat a fiatalok a legnagyobb Dél-alföldi megyében.

Tovább...
 
Tűzoltási és műszaki mentési bemutató Csőszön Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 14.

ImageTűzoltási és műszaki mentési bemutatót tartott a székesfehérvári tűzoltóság a mentőszolgálattal együttműködve vasárnap délután a csőszi falunapon. A feltételezett szituáció alapján két személygépkocsi ütközött, az egyik kigyulladt, de ebből az autóból időben kiszálltak az utasok. A másik személygépkocsi sofőrje és utasa a roncsok közé szorult, őket a tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki. A sofőr súlyosan, utasa könnyebben sérült.

Tovább...
 
Hamarosan elkészül a Várkápolna Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 13.

A Várbarátok Társaságának köszönhetően még az idén befejezik a csókakői vár kápolnájának építését. Az egyesület tagjai több, mint tíz éve dolgoznak azon, hogy a várat felújítsák, s újra a régi fényében tekinthessék meg az érdeklődők. A lelkes emberek minden hónap utolsó szombatján rakosgatják a köveket, s keverik a maltert. Az előzetes becslések szerint a Várkápolna néhány hónap múlva elkészül, amely egy állandó kiállításnak is helyet biztosít majd.

 
Gyakornoki program Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Fidelitas   
2008. július 12.

ImageA Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet a Fidelitas Gazdasági munkacsoportjával közösen gyakornoki programot hirdet. A programban részt vehet minden felsőfokú gazdasági tanulmányait megkezdett vagy elvégzett Fidelitas tag, aki pályázatot ad le.

Tovább...
 
Állat- és természetvédelmi tábor Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 12.

ImageA Takarodó úti Állatotthonban állat- és természetvédelmi napközis tábor indítanak hétfőtől. A program során a tíz-tizenöt éves gyermekek megismerkedhetnek a háziállatok fajtáival, életmódjukkal, s a hozzájuk kapcsolódó gondozási feladatokkal. Az egy hetes tábor alatt a diákok besegítenek a menhelyen folyó munkákba – etetésbe, fürdetésbe -, valamint kirándulásokat tesznek Sóstóra, a természetvédelmi területre, hogy a környezetvédelmi kérdésekkel (felmerülő problémák és azok megoldása) is foglalkozzanak.

 
Továbbképzés az eddig mostohán kezelt napközi otthoni pedagógusoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens, KJF   
2008. július 12.

ImageIskolai napközi otthoni nevelőmunka elmélete és gyakorlata témájú 30 órás akkreditált továbbképzésnek adott otthont a Kodolányi János Főiskola július 1-4. között Székesfehérváron.

Tovább...
 
Tűzz a víz alá! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 12.

ImageA gárdonyi Sport Beachre vonulnak nagy erőkkel a tűzoltók. A nyári forróságban a tömlőgurítás, a sugárszerelés és a tűzoltás helyett most a pihenésé, a sportolásé és a szórakozásé a főszerep Magyarország első öko szemléletű strandján. A Sport Beach felajánlásának köszönhetően a székesfehérvári tűzoltók a szolgálati igazolványuk felmutatásával ingyenesen léphetnek a Kékhullám zászlóval kitűntetett strandra, ahol a szép és tiszta környezet mellett, kiváló minőségi víz, sport- és szabadidős programok várják őket és családjukat.

Tovább...
 
"Egy kovács nem kovács", de valaki mégis az Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 10.

ImageKözel fél évszázada folyamatos kopácsolás, üllő-verés lengi körbe Kovács Károly, a bodajki kovács portáját. Persze, nemcsak a helybeliek ismerik e nagyszerű mestert, hanem híre még Fejér megyén túlra is eljutott. Hogy miért? Erre voltam kíváncsi én is, ezért néhány nappal ezelőtt meglátogattam műhelyében.

Tovább...
 
Fehérvári tűzoltók a tűzoltóviadalon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény- Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 09.

ImageAz elmúlt évek hagyományaihoz hűen a székesfehérvári tűzoltók idén már hetedik alaklommal vettek részt a X. TEMPO-LOKI Tűzoltóviadal Kovács Ilona Emlékversenyen 2008. június 27-én és 28-án Napkoron. A fehérváriak id. Németi László csapatkapitány vezetésével a 34 csapatból 16 perc 22 másodperces idővel a 19. helyen végeztek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1561 1562 1563 1564 1565 1566 1567 1568 1569 1570 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17216 - 17226 / 17419