Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Az első lépések a környezettudatosság jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2011. április 18.

ImageSzelektív gyűjtésre ösztönzik az óvodásokat és családjaikat. - Sikeresen tevékenykedik a környezetvédelem területén az Ybl Miklós Lakótelepi és a Gyöngyvirág Óvoda. Mindkét intézményben szelektíven gyűjtik a hulladékot, az utóbbi óvoda közreműködésével pedig egy kiállítást rendeztek a Videoton Oktatási Központban.

Tovább...
 
Kertészet, mezőgazdaság és gyerekprogramok - kertészeti vásár volt a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 18.

ImageA Bregyó Sportcentrum adott otthont a IV. Tavaszi Mezőgazdasági és Kertészeti Kiállítás és Vásárnak Székesfehérváron. A látogatók válogathattak egynyári és évelő növényekből, kertészetek által kínált különleges cserjékből. A város polgármestere dr. Cser-Palkovics András megnyitójában arról beszélt, hogy az ipar mellett a mezőgazdaság és ezen belül a kertészet is fontos Fehérváron.

Tovább...
 
Sokan voltak a város által szervezett első nőgyógyászati szűrőnapon Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 18.

ImageMintegy 150-en voltak a város önkormányzata által meghirdetett első nőgyógyászati szűrőnapon a Várkörúton található Család és Nővédelmi Központban. A nőgyógyászati szűrés mellett hasi ultrahang, csontsűrűség mérés, vércukorszint és koleszterin szint mérés is volt a szombati délelőttön. Östör Annamária egészségügyi tanácsnok az akció sikerességére való tekintettel elmondta, hogy a jövőbe szeretnének rendszeresen nyílt szűrőnapokat tartani.

Tovább...
 
Nyitrai: Alkotmányos védelmet kaphat az infokommunikáció Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. április 18.

ImageNyitrai Zsolttal, a Fellegi Tamás vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkárával Digitális megújulásról, a korábbi informatikai káosz fölszámolásáról, a milliárdos költségcsökkentésről és a mobilszolgáltatások várható jövőjéről beszélgettünk.

Tovább...
 
A holokauszt áldozataira emlékeztek a fehérvári zsinagóga emlékműnél Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 15.

ImagePénteken reggel a Holokauszt emléknapja alkalmából az egykori fehérvári zsinagóga helyén, az Alba Regia Centrum előtti téren emlékeztek az áldozatokra. Az emlékműnél Jávor Mátyással, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnökével közösen koszorúzott dr. Cser-Palkovics András polgármester és Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke.

Tovább...
 
Takarítási akció a Föld Napjához kapcsolódva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 15.

ImageSzemétszedésre hívják a természet-barátokat április 20-án, 13-15 óra között Móron és Pusztavámon. A takarításra a Móri TKT Radnóti Miklós Általános Iskola és a Pusztavámi Tagiskolája közti útvonalon kerül sor. A zsákokat, a kesztyűt és láthatósági mellényt a Közútkezelő Kht. biztosítja, ahogy az út mellett hagyott teli zsákokat is ők gyűjtik össze. Sőt, a szervezőknek megígérték a sebességkorlátozó táblák kihelyezését is a szóban forgó útszakaszra.

Tovább...
 
A kormány ma nyújtja be a konvergencia programot Brüsszelnek Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. április 15.

ImageA kormány ma nyújtja be Brüsszelnek a konvergencia programot, amely a szerdai kormányülésen jóváhagyott Széll Kálmán Tervben rögzítettekre épül. Az Európai Uniós tagságból adódó jogszabályi követelményeknek megfelelően a tagállamok minden évben aktualizált stabilitási, illetve az euróövezeten kívüli tagállamok aktualizált konvergencia programot nyújtanak be a Európa Tanács és az Európai Bizottság részére. A program külső környezete, a szokásoknak megfelelően az EU aktuális prognózisára támaszkodik, amely szerint a 27 ország GDP-je idén 1,8 százalékkal nő, az infláció 2,2 százalék lesz.

Tovább...
 
Dunántúli tűzoltóságok konferenciája zajlott Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 15.

ImageTöbb éves hagyomány a dunántúli hivatásos önkormányzati tűzoltóságok önszerveződő szakmai továbbképzése, amelyet minden alkalommal más-más megye megyeszékhelyi tűzoltósága szervez meg. Idén a székesfehérvári tűzoltóság vállalta fel, hogy megrendezi a konferenciát a tűzvédelem, a tűzoltás és műszaki mentés, a személyzeti, a gazdasági szakterületeken valamint a parancsnokok részére. A továbbképzésekre az elmúlt egy hónapban került sor - közel kétszáz hivatásos tűzvédelmi szakember részvételével.

Tovább...
 
Csatornázás és szabályozási terv az öreghegyi lakossági fórumon Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 14.

ImageSzerdán este lakossági fórumot tartott Östör Annamária az Öreghegy önkormányzati képviselője, melynek fő témáját a szennyvízcsatorna beruházás adta, de szó volt a városrész tervezett szabályozási tervéről is. A fórumon ott volt dr. Cser-Palkovics András polgármester, Bozai István városgondnok, Hullay Gyula a csatornázás projektmenedzsere és Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője.

Tovább...
 
Nyílt levél a bukott miniszterelnöknek, avagy mit képzel magáról Gyurcsány? Nyomtatás E-mail
Írta: A FIDESZ Országgyűlési Képviselőcsoportja   
2011. április 14.

ImageTisztelt Miniszterelnök Úr! Ön egy következetes ember! És ezzel erényei felsorolásának a végére is értünk. Következetes abban, hogy minden köztársasági elnököt - függetlenül attól, hogy az hivatalában van, vagy már leköszönt onnan - nyílt levelekben szólít meg, oktat ki. Ön kényszeresen tanácsokat osztogat, erkölcsi irányt szab, miközben még saját tetteivel sem számolt el, saját hibáit sem ismerte be. Önt idézzük: "Magyarország olyan ország, amely megérdemli a bíztatást a vezetőitől." Hisszük, hogy Magyarországnak most ilyen vezetői vannak.

Tovább...
 
Húsvéti hangulat a Civil Piactéren Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2011. április 13.

ImageA nemrég megnyílt Civil Piactérre látogatott tegnap délelőtt Székesfehérvár polgármestere. A márciusban létesült közösségi pont ezúttal a Belvárosi Sarló Klub programjának adott helyet. Az érdeklődők kézműves munkákat és hímzéseket készíthettek a közelgő Húsvét alkalmából, valamint csoportos foglalkozásokon is részt vehettek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1561 1562 1563 1564 1565 1566 1567 1568 1569 1570 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17216 - 17226 / 20297