Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Egésznapos programokkal várják a fehérváriakat a Mentők Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. május 06.

ImageAz Országos Mentőszolgálat Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezete május 15-én vasárnap rendezi meg a „Mentők Napját”. A rendezvény helyszíne a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézménye lesz. A középiskola udvarában egész napos programokkal várják az érdeklődőket.

Tovább...
 
Húsz éves a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 06.

ImageA Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványt még 1991-ben 47 alapító hozta létre, akkoriban mintegy 5.5 millió forintos induló tőkével. Az elmúlt másfél hónap alatt pedig 101 millió forintnyi hitelkérelmet hagytak jóvá és 40 millió forintot már folyósítottak is, 20 további pályázat elbírálásán pedig dolgoznak. Ez utóbbi az Új Széchenyi Terv vállalkozásfejlesztésének köszönhető.

Tovább...
 
Időközi választást tartanak vasárnap a 11. számú választókörzetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 06.

Image2011. május 8-án, vasárnap időközi helyi önkormányzati képviselő választást tartanak Székesfehérváron, a 11. számú önkormányzati választókerületben. A Helyi Választási Iroda egy közérdekű tájékoztatót tett közzé, amelyben mindenről részletesen olvashatnak az érdeklődők. Az anyagban megtalálható a szavazás időtartama, a szavazóhelyiségek listája, a nyilvántartásba vett képviselő-jelöltek neve és a szavazás menetének leírása.

Tovább...
 
Nyár végén indul a Fő utca felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. május 06.

ImageMintegy hatvan napirendet tárgyalt májusi ülésén Székesfehérvár Közgyűlése. A képviselők döntöttek több, a belváros felújítását érintő kérdésről, így a Fő utca rekonstrukciós terveiről is. Az intézményhálózat jövőbeni működését meghatározó fejlesztési terv kapcsán kollégiumi összevonásokról tárgyalt a testület, valamint meghatározták a következő tanévben induló első osztályok számát, hogy az általános iskolák biztonsággal tervezhessenek. A közgyűlési döntéseket dr. Cser-Palkovics András polgármester sajtótájékoztatón foglalta össze.

Tovább...
 
Ha reklámhét, akkor Kodolányi Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 06.

ImageA Kodolányi János Főiskola idén is otthont adott a Reklám7 székesfehérvári rendezvényének. A Reklám7 nyitó előadását dr. Puster János, a Kodolányi János Főiskola docense tartotta „A sarki fűszeres és a reklám" címmel. Előadásából többek között az is kiderült, hogy miként lehet növelni a kis üzletek forgalmát különböző színek felhasználásával a reklámokon. Az előadó ugyanakkor hangsúlyozta, hogy fenntartásokkal kell kezelni a reklámokat: a legcélszerűbb megoldás, ha bevásárlás előtt például eszünk és listát írunk, hiszen így 30 százalékkal csökkenthetők a kiadások.

Tovább...
 
Forgalomkorlátozás a Tűzoltónap idején Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. május 06.

ImageA Zichy ligetben és környékén 2011. május 7-én zajló Tűzoltónap idején a Várkörút-Mátyás király körút csomópontja (Városi Bíróság előtti csomópont) 15 és 17 óra között lezárásra kerül a gépjárműforgalom elől. A zárások miatt 15.50 és 16.30 óra között az érintett távolsági, helyközi és helyi autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek.

Tovább...
 
Faültetés a Várkörúton a Gajával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 06.

ImageMiért fontosak a fasorok a városban? - A Gaja Környezetvédő Egyesület a Kríziskezelő Központ munkatársaival közösen faültetést szervez 2011. május 6-án, pénteken délelőtt a Várkörúton. Az esemény célja a hiánypótláson túl, hogy felhívja a lakosság figyelmét a városi növényzet és a fasorok jelentőségére a városi környezetvédelemben.

Tovább...
 
Önkéntesen a Tiszta Magyarországért! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 05.

ImageMagyarország történetének legnagyobb önkéntes akcióját szervezi a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány. Május 21-én önkéntesek tízezrei fogják megtisztítani az országot a "TeSzedd!" akció keretében. Az Európai Tanács 2009. novemberében hozott határozata alapján 2011. az Önkéntesség Európai Éve. A program elindításával a szervezők azt remélik, hogy az növelni fogja az önkéntesség népszerűségét, segít jobban tudatosítani az abban rejlő társadalmi értékeket, növelni fogja az állampolgári részvételt.

Tovább...
 
Átadták az Év Rendőre elismeréseket is a Közgyűlésen Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 05.

ImageA ma reggel, 8 órakor kezdődött Közgyűlés elején ünnepélyesen átadták az Év Rendőre díjat, amelyet idén Beniczky Melinda r. százados és Papi Koppány r. főhadnagy kapott. Az elismerést a város polgármestere dr. Cser-Palkovics András adta át a fehérvári rendőröknek.

Tovább...
 
Szijjártó: Most nem lehet kis lépésekben haladni Nyomtatás E-mail
Írta: Duna TV   
2011. május 05.

ImageSzijjártó Péter szerint súlyos helyzetet jelent a tizenegy százalék körüli munkanélküliség együtt az alacsony foglalkoztatási szinttel - ebből pedig csak nagy léptékű döntésekkel lehet kikerülni. A szociális konzultáció kapcsán Szijjártó Péter azt mondta: továbbra is feltett szándékuk időről időre közvetlenül megkérdezni az embereket - még akkor is, ha némely szakszervezet számára ez presztízskérdést jelent.

Tovább...
 
Európának önerőből kell megoldania a munkaerő-ellátást Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. május 05.

ImageAz Európai Néppártnak az arab és az észak-afrikai országok helyzetével foglalkozó találkozóján tartott előadást szerdán Orbán Viktor miniszterelnök Palermóban. - A szicíliai városban Egy erős együttműködés újjáépítése a Földközi-tengeri térségben címmel tartják meg az EPP május 6-ig tartó tanácskozását. Orbán Viktor az EU soros elnökeként nyitotta meg a Válasz a válságra az arab világban és Észak-Afrikában elnevezésű első szekció tanácskozását.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17304 - 17314 / 20449