Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Orbán: A legkiválóbbak szívükön viselik az ország állapotát Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. március 18.

ImageAki felismeri a számára kitűzött célt, és annak szolgálatába áll, annak egész életében vállalnia kell ezt az ügyet. - jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön a parlamentben, miután a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével tüntette ki Gelsey Vilmost, a Richter Gedeon Nyrt. elnökét. - Gelsey Vilmos az Egyetemi Katolikus Gimnázium Alapítvány létrehozásáért, a magyar közoktatás színvonalának emelése érdekében végzett sokoldalú áldozatos tevékenysége elismeréseként kapta meg a kitüntetést.

Tovább...
 
Közügyekről közösen Nyomtatás E-mail
Írta: Elekes Zsuzsanna   
2011. március 18.

ImageÖnkormányzati témanapok a Civil Piactéren. – Két hete nyitotta meg kapuit a Civil Piactér az Alba Plazaban. Az új közösségi teret hasznos és közérdekű funkciókkal szeretnék megtölteni a szervezők. A Róth Péter alpolgármesterrel folytatott megbeszélés eredményeként rendszeresen önkormányzati témanapok várják majd az érdeklődőket.

Tovább...
 
Józsefesek a Vasváriért Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. március 18.

ImageVolt Józsefes diákok segítik a hét elején kirabolt Vasvári Pál Gimnáziumot – Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Hagymásy András, a Polgármesteri Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Főosztályának vezetője és Orosz István, az Önkormányzati Informatikai Központ Kft. ügyvezetője csütörtökön közös közleményben, magánszemélyként hirdették meg kezdeményezésüket „Józsefesek a Vasváriért” címmel. Az egykori József Attila Gimnázium, a mai Ciszterci Szent István Gimnázium volt hallgatóiként a kezdeményezők a hét elején kirabolt Vasvári Pál Gimnázium kárainak enyhítésére az iskola Diákönkormányzata által indított gyűjtés támogatására kérik a volt Józsefeseket.

Tovább...
 
"Három napot láttanak az égen" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 17.

ImageBrassóban, 1550. január 20-án jegyezték fel a címben olvasható rövid szövegrészletet. 1639-ben pedig Modor vidékén is „többen egészen kivehetően három Napot észleltek”. Vajon mi lehetett ez a jelenség? Valóban három Nap sütött volna az égbolton? Vagy csak egy különös légköroptikai tüneményről van szó, amelyet akár mi is megfigyelhetünk, ha nyitott szemmel járunk? Erről, és ehhez hasonló csodajelekről szól a Környezetoptika Laboratórium fiatal kutatójának előadása a Meteorológiai Világnap előestéjén.

Tovább...
 
Az egész iszlám világra hatással lesz Egyiptom Nyomtatás E-mail
Írta: InfoRádio   
2011. március 17.

ImageMartonyi János szerint az uniós országoknak egy bizonyos kvótarendszer alapján kellene majd befogadni az Észak-Afrikából érkező menekülteket. Az InfoRádió Aréna című műsorában a külügyminiszter azt hangsúlyozta, hogy ebben az ügyben Európának egészen különleges felelőssége van. "Ami Egyiptomban történik, annak döntő hatása lesz az egész arab, sőt, az iszlám világra is." - szögezte le Martonyi János. A külügyminiszter szerint Európának ebben az ügyben egészen különleges felelőssége van.

Tovább...
 
A pénz a tárca felső vezetéséig vándorolt Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. március 17.

ImageVádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt a Honvédelmi Minisztériumnál tavaly feltárt bűncselekmény ügyében; a vádhatóság szerint a vádlottak bűnszervezetben követték el tettüket. - számoltak be katonai ügyészek tegnapi sajtótájékoztatójukon. Balogh Zoltán, az ügyészség szóvivője a honvédséget érintő legnagyobb horderejű ügynek nevezte az eljárást. Szavai szerint a 200 millió forintos elkövetési érték is jól mutatja az ügy példa nélküliségét.

Tovább...
 
Változhat a táppénz kiszámításának a módja Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. március 17.

ImageHat és fél milliárd forinttal támogat a kormány több mint kétszáz közhasznú szervezetet. - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő tegnapi sajtótájékoztatóján, melyen a legutóbbi kormánydöntéseket ismertette. Ugyanitt a szóvivő arról is beszélt, hogy változni fog a táppénz kiszámításának a módja is. Emlékeztetett rá, hogy tavaly is mintegy egymilliárd forintos keretösszegből kétszáz közhasznú szerv támogatása valósult meg. Idén hasonló célokra hat és fél milliárdot különítettek el. - tette hozzá.

Tovább...
 
több ezren ünnepeltek a belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 16.

ImageAz idei március 15-i ünnepségre többezren látogattak el a fehérvári belvárosba. A zsúfolásig megtelt Városház téren a nézők is úgy érezhették, mintha részesei lettek volna a 48-as forradalom eseményeinek. Ünnepi beszédében Székesfehérvár polgármestere arról beszélt, hogy március 15-e a fiatalok ünnepe és mindig születnek új márciusi ifjak, akik mernek nagyot álmodni és úgy tudnak szólni, hogy szavaik meghallgatásra találjanak.

Tovább...
 
Pénteken délig várják az ügyfeleket Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. március 16.

ImageA nemzeti ünnephez kapcsolódó munkarend változás érinti a Polgármesteri Hivatalt is. Pénteken 12 óráig tartanak nyitva, szombaton pedig nem lesz ügyfélfogadás.

Tovább...
 
Kitüntetést kapott Balsay István Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 16.

ImageNemzeti ünnepünk, Március 15-e tiszteletére Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje Polgári Tagozatát Adományozta az önkormányzati érdekképviselet, érdekérvényesítés területén végzett több évtizedes munkássága elismeréséül Balsay Istvánnak, a Fejér Megyei Önkormányzat elnöki tanácsadójának, volt országgyűlési képviselőnek az önkormányzat korábbi alelnökének.

Tovább...
 
A Városházán fogadták az Argentína női kézilabda-válogatottat Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 16.

ImageMásodszor látogatott Székesfehérvárra Argentína női kézilabda-válogatottja. A legutóbbi két Dél-amerikai kontinensviadalon első helyen végzett Argentinok tíz napot töltöttek városunkban, és öt felkészülési mérkőzést játszottak. Az Alcoa FKC Right Phone ellen kétszer is parkettre léptek zártkapus edzés, és barátságos mérkőzésen.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1581 1582 1583 1584 1585 1586 1587 1588 1589 1590 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17381 - 17391 / 20362