Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Orbán: "Mindig életbe lép a 48-as eskü!" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. március 16.

ImageLegyen béke, szabadság és egyetértés - mondta március 15-i ünnepi beszédében több tízezer ember előtt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki külön köszöntötte a határon túli magyarokat is. A kormányfő beszédében felhívta a figyelmet: eskünkhöz híven, mi magyarok sem 48-ban, sem 56-ban, sem a rendszerváltáskor nem tűrtük el, hogy bárki is diktáljon nekünk. Mi, magyarok nem engedünk a 48-ból. - emelte ki a miniszterelnök. Orbán Viktor hangsúlyozta: az új alkotmányt közösen kell létrehoznunk, ezért fontos, hogy részt vegyen benne mindenki, aki elkötelezettséget érez azért, hogy hazánknak végre valóban magyar alkotmánya legyen.

Tovább...
 
Gyermekeink biztonságáért - fórum a szórakozóhelyek üzemeltetőivel a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 11.

ImageA fiatalok biztonságos szórakozásáról tartottak fórumot a Városházán, ahol a polgármester, az alpolgármester, a jegyző és a tűzoltóparancsnok mellett a Fehérvári Zenés Szórakozóhelyek Egyesülete és szinte az összes nagyobb szórakozóhely üzemeltetője is ott volt. Az átlagember éppen csak, hogy „hortyant” egyet, amikor a fiatalok többsége megérkezik egy-egy szórakozóhelyre és már márciusban is javában pirkad, amikor hazaérnek a fiatalok.

Tovább...
 
Kid's Club a Vörösmartyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 11.

ImageA Vörösmarty Mihály Általános Iskola leendő elsősei nemrég ízelítőt kaphattak az angol nyelvet játékos formában megalapozó Kid's club foglalkozásaiból. A Liget soron a jövő évtől a "Kitűnő tanuló, kiváló sportoló Alapítvány" jóvoltából az elsősök nagy kedvezményekkel, akár ingyenesen is részesülhetnek a napközihez kapcsolt nyelvoktatási lehetőségekből.

Tovább...
 
Munkarend a megyei kormányhivatalban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 11.

„A 2011. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről” szóló 7/2010. (XII.14.) NGM rendelet alapján, a munkanapok áthelyezése miatt, a munkaidő-beosztásról – a szakigazgatási szervek vezetőivel egyetértésben – a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a következőképen rendelkezett: Március 14., hétfő pihenőnap. Március 18., péntek munkanap – a hétfői munkarend szerint. Március 19., szombat, munkanap – a pénteki munkarend szerint.

Tovább...
 
A Fidesz-KDNP frakciószövetség elfogadta az alaptörvény-tervezetet Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. március 11.

ImageA Fidesz-KDNP frakciószövetség a beterjesztett szövegjavaslatot elfogadta, és felhatalmazta a két frakcióvezetőt arra, hogy március 14-én délelőtt nyújtsa be az Országgyűlésnek az alaptörvény-tervezetet. - jelentette be a lázár János a frakcióülést követően - A frakcióülésen a szövegezőbizottság ismertette a javaslatát. Ezután egy konstruktív vita bontakozott ki, több mint 30 képviselő szólt hozzá, és tett érdemi javaslatot a szöveggel kapcsolatban, elsősorban a nemzeti hitvallásra vonatkozó rész ügyében. Voltak stilisztikai, és tartalmi észrevételek is. - mondta a politikus.

Tovább...
 
Háziorvosi fórumot tartottak az egészségügyi alapellátásról a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 11.

ImageAz egészségügyi alapellátásról és ennek problémáiról tartottak fórumot háziorvosoknak és fogorvosoknak csütörtökön este a Városházán, melyen a város polgármestere dr. Cser-Palkovics András mellett Brájer Éva alpolgármester, Östör Annamária egészségügyi tanácsnok és dr. Solymos Krisztina Egészségügyi irodavezető is részt vett.

Tovább...
 
Jövőorientált az alkotmánytervezet Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. március 10.

ImageSzájer József, Salamon László és Gulyás Gergely elkészítették a Fidesz-KDNP alkotmánytervezetét. - tájékoztatta az újságírókat Lázár János a Fidesz tegnapi elnökségi ülése után a Parlamentben. A sajtótájékoztatón készült képgalériát ide kattintva érheti el. A tervezetet itt olvashatja el. A Fidesz frakcióvezetője megköszönte képviselőtársai munkáját, és egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelenlegi verzió nem egy végleges változat, és már holnap a FIDESZ-KDNP közös frakcióülésén, később pedig a parlamenti vita során változásokat eszközölhetnek a tervezetben.

Tovább...
 
Nyuszi futás és félmaraton a Haleszban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2011. március 10.

ImageHagyományteremtő szándékkal rendezik meg az I. Nyuszi Futás - Nyúl Félmaraton elnevezésű rendezvényt a Halesz parkban. A március 26-i, szombati megmérettetésre óvodások és iskolások jelentkezését várják a szervezők, a szülőknek és a futóknak pedig edzést tartanak.

Tovább...
 
Téltemetés pogácsával és borral Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 10.

ImageEgy „Téltemető szertartás” keretében pogácsasütő- és borversenyt rendezett a Bodajki Civil Fórum. A borverseny Bodajkon régi hagyománynak számít, ám az utóbbi időben kissé héttérbe szorult. Ezért a helyi civilek „leporolták” az ötletet, s a pogácsasütéssel kiegészítve viadalra hívták a lakókat...

Tovább...
 
Javul Székesfehérvárig a vasútvonal biztonsága Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 10.

ImageA Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon is telepítik az ETCS 2-t, azaz az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer 2-es szintjét. A vasúti közlekedés biztonságát jelentősen növelő rendszer telepítése a tervek szerint 2014 végére befejeződik. A beruházás pénzügyi hátterét döntően az Európai Unió biztosítja – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Tovább...
 
Csökkent az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. március 10.

ImageAz önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszámának csökkenése nem azt jelzi, hogy a magánnyugdíj-pénztárak "ellehetetlenítése" az öngondoskodás felé terelné az embereket. - írja mai számában a Napi Gazdaság. A lap a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatait elemezve azt írja, az önkéntes pénztárak taglétszámának alakulása nem a kasszák növekvő népszerűségéről árulkodik. A taglétszám csökkenése mellett a befizetés is kevesebb, igaz ugyan, hogy ezen belül nőtt - mint írták, történelmi csúcsra emelkedett - az egyéni befizetések aránya.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1581 1582 1583 1584 1585 1586 1587 1588 1589 1590 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17392 - 17402 / 20360