Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Javul Székesfehérvárig a vasútvonal biztonsága Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 10.

ImageA Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon is telepítik az ETCS 2-t, azaz az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer 2-es szintjét. A vasúti közlekedés biztonságát jelentősen növelő rendszer telepítése a tervek szerint 2014 végére befejeződik. A beruházás pénzügyi hátterét döntően az Európai Unió biztosítja – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Tovább...
 
Csökkent az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. március 10.

ImageAz önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszámának csökkenése nem azt jelzi, hogy a magánnyugdíj-pénztárak "ellehetetlenítése" az öngondoskodás felé terelné az embereket. - írja mai számában a Napi Gazdaság. A lap a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatait elemezve azt írja, az önkéntes pénztárak taglétszámának alakulása nem a kasszák növekvő népszerűségéről árulkodik. A taglétszám csökkenése mellett a befizetés is kevesebb, igaz ugyan, hogy ezen belül nőtt - mint írták, történelmi csúcsra emelkedett - az egyéni befizetések aránya.

Tovább...
 
A közbiztonság javítására is érkeztek ötletek a felsővárosi lakossági fórumon Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 10.

ImageFöldi Zoltán, a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője elsőként a 2011. év költségvetéséről tájékoztatta a felsővárosiakat, majd a lakosságot legjobban foglalkoztató témák kerültek szóba. A legtöbb kérdés a közbiztonsággal kapcsolatban érkezett. A fórumon jelenlévő körzeti megbízott arra bíztatott mindenkit, hogy értesítse a rendőrséget, ha gyanús személyeket lát a körzetben.

Tovább...
 
Civil étlap márciusban - minden eddiginél többen pályáztak működésre Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 10.

ImageNemrégiben járt le a pályázati határidő a Nemzeti Civil Alapprogram működési támogatásaira. Az alapkezelő tájékoztatása szerint 830 működési támogatásra érkezett pályázat a régió mintegy hétezer civil szervezetétől, ebből Fejér megyéből 320 pályázatot nyújtottak be, ami minden eddiginél több.

Tovább...
 
Konferencia a megszépülő kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 09.

ImageEtnikai és nyelvi kisebbségek Európában címmel rendeznek nemzetközi konferenciát március 10-11-én, a részben uniós forrásból megújuló fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban. A konferencia az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó Magyarország hivatalos programjai között is szerepel.

Tovább...
 
Remekeltek a megye legjobb matekosai Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2011. március 09.

ImageTizenöten jutottak tovább az országos döntőbe - Szombaton tartották a Zrínyi- Gordiusz Matematika Verseny Fejér megyei fordulójának eredményhirdetését. A nagyszabású megmérettetésre a Hétvezér Általános Iskola szervezésében került sor, öt településen, kilenc oktatási intézmény bevonásával. A tudáspróbán összesen kétezer diák vett részt 3-8. évfolyamig. A pontszámok alapján az alábbi tizenöt tanuló jutott tovább az országos döntőbe:

Tovább...
 
Előadás a tavaszi kerti munkákról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 09.

ImageVincz József okleveles kertészmérnök, növényvédelmi szakmérnök tart előadást március 10-én, 18 órakor a Székesfehérvári Krisztus Király Egyházközség Közösségi Házában. A „Kiváló Növényorvos –2009„ kitüntető cím tulajdonosa – akit sokan a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend alapító tagjaként és kancellárjaként ismernek – a tavaszi kerti munkákat vázolja majd fel az érdeklődőknek. A programot az Örömhír Alapítvány szervezi, amely tagjai mindenkit szeretettel várnak az estre! 

 
Nem mind hitel, ami annak látszik - kiadvány a fogyasztói csoportokról Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 09.

ImageEgyre több, fogyasztói csoportot szervező vállalkozás jelent meg a piacon. Ezek a cégek sok helyen reklámozzák szolgáltatásaikat. Az emberek jelentős része azonban továbbra sincs tisztában azzal, mi is az a fogyasztói csoport. A legfontosabb, hogy ezek nem nyújtanak hitelt és szerencse is kell, hogy visszakapjuk az elején „kicsalt”, befizetett pénzünket. A Székesfehérvári Fogyasztóvédő Egyesület legújabb kiadványában ezen csoportokról nyújt felvilágosítást.

Tovább...
 
A költségvetésről is tájékoztatást nyújt a politikus Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 09.

ImageAz idei évi költségvetésről is tájékoztatást kapnak azok a székesfehérváriak, akik részt vesznek Földi Zoltán lakossági fórumán. A 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője ma, 17 órakor várja a körzetében élőket a Felsővárosi Általános Iskolában. A program során lehetőség nyílik arra, hogy a lakók felvessék kérdéseiket, kéréseiket, s tájékoztatást kapjanak az aktuális történésekről.

 
A korai nyugdíj helyett mással kell motiválni a rendőröket és katonákat Nyomtatás E-mail
Írta: inforadio.hu   
2011. március 09.

Image"Magyarország nem engedheti meg magának, hogy a jó erőben lévő, tapasztalt, a negyvenes, ötvenes éveikben járó rendőrök, tűzoltók, katonák nyugdíjba menjenek." - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: olyan életpályamodellt kell kialakítani, amely ezeket a hivatásokat a korkedvezményes nyugdíj eltörlése után is vonzóvá teszi.

Tovább...
 
Ugrásra készen várják a tartós olvadást az M0-ás déli szektorában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 09.

ImageFebruárban is útját állta a nagyobb munkálatoknak a fagyos, csapadékos időjárás a M0-ás déli szektorában, ennek ellenére sem szünetelt a kivitelezés. Az M1-M6 szakaszon folytatódott a T1-es támfal megvalósítása, a Dulácska völgyhídnál pedig az úgynevezett összebetonozás és a külső szegélyépítés. A T2-es támfal kialakítása során a földmunka mellett már a mészkőfal bontása is szerepelt a munkarendben. Ütemesen haladnak a forgalomtechnikai állapot és az üzemi hírközlő hálózat terveinek véglegesítésével.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1581 1582 1583 1584 1585 1586 1587 1588 1589 1590 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17403 - 17413 / 20362