Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Ismét várja vendégeit a Csillagda Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2011. február 17.

ImageIsmét várja vendégeit jövő hétfőtől az idén 50 éves fennállását ünneplő Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló. Az égi csodákra kíváncsi közönség a hét három napján látogathat el a Csillagdába, valamint külön szakköröket tartanak az általános iskolák felső tagozatosainak és a középiskolás korosztálynak.

Tovább...
 
a rendezési terv módosításáról és a szennyvízberuházásról tájékoztattak Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. február 17.

ImageLakossági fórumot tartott Horváth Miklós Csaba, a 13. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A körzetben élőket az Öreghegyi rendezési terv módosításáról, valamint a városrészt érintő aktuális kérdésekről, így a szennyvízcsatornázásról is tájékoztatták. A fórumra zsúfolásig megtelt az Öreghegyi Közösségi Ház nagyterme, a meghívott vendégei között volt a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András, Páli Zsuzsa főépítész és Hullay Gyula, a szennyvízcsatornázás projektmenedzsere.

Tovább...
 
Megalakulásuk XX. évfordulóját ünnepelik a veterán Repülők és Ejtőernyősök Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 17.

ImageA Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete 2011. február 25.-én tartja a 2010. évi évzáró, s a 2011. évi tisztújító ülését. Ennek során ünnepelik meg egyesületük megalakulásának XX. évfordulóját is.

Tovább...
 
Teleki, Kodály, Csitáry - Akkreditált Kiváló Tehetségpontok Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. február 17.

ImageHárom fehérvári tehetségpont vezetője és a város polgármestere számolt be az Akkreditált Kiváló Tehetségpont cím elnyeréséről. A Teleki Tehetségpont - Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény valamint a Csitáry Tehetségpont - Csitáry Emil Művészeti Műhely Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kapott Kiváló Tehetségpont címet a Nemzeti Tehetségsegítő Tanácstól.

Tovább...
 
Koltóról érkezett delegációt fogadott Székesfehérvár alpolgármestere Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. február 17.

ImageA Polgármesteri Hivatalban tett látogatást Koltó alpolgármestere, Téglás Lajos, akit Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere fogadott. A Városházán tartott megbeszélésen arról is szó volt, hogy fehérvári szakiskolás diákok is segítenek majd az erdélyi település kultúrházának felújításában. A delegáció hétfőn érkezett a városba: megbeszélést folytattak az Árpád- és Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában, továbbá a Tóparti Gimnáziumban is jártak.

Tovább...
 
Alsósok farsangoltak az István Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2011. február 17.

ImageA szokásos farsangi mulatságot tartották az István Király Általános Iskola alsó tagozatosainak. Az intézmény aulájában felállított színpadon rövid, táncos, tréfás műsorral kezdődött a vidám, délutáni program. A jelmezes felvonulás után a tantermekben folytatódott a mulatság, amely tombolasorsolással fejeződött be. Az idei farsang külön érdekessége volt, hogy azok a tanulók, akik saját készítésű, újrahasznosítható jelmezeket mutattak be, ajándékban részesültek.

Tovább...
 
Elmarad dr. Pléh Csaba előadása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 16.

ImageBetegség miatt elmarad dr. Pléh Csaba egyetemi tanár 2011. február 17-re (csütörtökre) meghirdetett, "A mai lélektan emberképe" című előadása. A Szabadművelődés Háza azt az információt adta honlapunknak, hogy márciusban pótolják "Az ember 2.0" sorozatban tervezett programot. Ennek időpontjáról később tájékoztatjuk olvasóinkat.

 
A társadalom teherbíró képességét nem lehet fokozni Nyomtatás E-mail
Írta: inforadio.hu   
2011. február 16.

ImageAz új egészségügyi ellátórendszert 2012. január 1-jével, az új oktatási struktúrát pedig 2012 szeptemberében kell bevezetni. - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lázár János. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője hozzátette: az önkormányzati rendszer átalakításán már dolgoznak, az év második felében láthatóak lesznek a kormány elképzelései. "Nem tudok állást foglalni ebben a kérdésben, a kormánynak meg kell vizsgálnia az Alkotmánybíróság határozatát, és le kell vonnia a tanulságokat."

Tovább...
 
A mai lélektan emberképe Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 15.

Image- ezzel a címmel tart előadást Dr. Pléh Csaba egyetemi tanár A Szabadművelődés Házában. Az előadás a mai pszichológia természettudományos szemléleten alapul új irányzatát mutatja be. Az embert, mint biológiai és társadalmi lényt vizsgálja. A fejlődésben, változásban fontos szerepe van a genetikai alapoknak, a tanulásnak, a nyelvnek, a kultúrának az alkalmazkodásnak és beilleszkedésnek.

Tovább...
 
Irány Dánia! - a Szabad Tér Egyesülettel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 15.

ImageA székesfehérvári Szabad Tér Egyesület, jól bevált szokásához hűen, idén is több olyan nemzetközi rendezvényre visz Székesfehérvár és környékén élő hátrányos helyzetű fiatalokat, ahol a résztvevők nem mindennapi tapasztalatokkal gazdagodhatnak. - Az idei év első állomása Dánia volt, ahol január 30. és február 7. között egy multilaterális, azaz többoldalú ifjúsági cserén vettek részt a fiatalok. Az ifjúsági cserék különböző országokból érkező, 13-30 év közötti fiatalok csoportjainak teremtenek lehetőséget a találkozásra és az egymástól való tanulásra, egymás kultúrájának megismerésére egy adott témakör kapcsán.

Tovább...
 
Digitalizálódás útján a Kodolányi Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 15.

ImageNetbookokkal segíti a tanulást a főiskola. - A Kodolányi János Főiskola a 2010/11-es tanévben kísérleti jelleggel három alapszak nappalis elsőéves hallgatói számára hordozható számítógépeket biztosít. A felsőoktatásban tanuló hallgatók mindennapjaihoz már elengedhetetlen a számítógép megléte, folyamatos használata. A Kodolányi János Főiskola vezetése éppen ezért tartotta fontosnak, hogy az új pedagógiai modell bevezetésével párhuzamosa, ingyenesen (21.000 Ft-os kaució ellenében) HP CompaQ Mini netbookot biztosítson a hallgatók részére

Tovább...
 
<< Első < Előző 1581 1582 1583 1584 1585 1586 1587 1588 1589 1590 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17469 - 17479 / 20360