Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Lakossági fórum az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 14.

Image2011. február 16-án (szerdán) 18.00 órakor lakossági fórumot tart Horváth Miklós Csaba, a 13. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A körzetben élőket az Öreghegyi rendezési terv tervezett módosításáról, valamint a városrészt érintő aktuális kérdésekről, pl. a szennyvízcsatornázásról tájékoztatják. A fórum meghívott vendégei: dr. Cser-Palkovics András polgármester, Páli Zsuzsa főépítész és Hullay Gyula projektmenedzser. Helyszín: Öreghegyi Közösségi Ház

 
Csak pár kattintás a wikipedián... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 12.

ImageA Székesfehérvár városát nehéz gazdasági helyzetbe hozó MSZP-sek - rossz lelkiismeretüket palástolandó - ízléstelen párhuzamba próbálják állítani Cser-Palkovics András polgármester őszinte és nyílt, az önkormányzat gazdasági helyzetét tényszerűen feltáró és a jövőbe mutató kiadványát jogelődjük rosszemlékű propagandájával. Állításukkal szemben az igazság az, hogy a fehér könyv (,,white paper") a nemzetközi politikai- közéleti hagyomány elismert és sokszor használt eszköze, ilyen kiadványokban szokták a kormányzatok, intézmények általában egy korszak lezárása után a szélesebb közvélemény elé tárni az egyes szakterületek valós helyzetét, áttekintését.

Tovább...
 
Egy hónap - 1161 ügyfél Fejér megyében - Népszerűek a kormányablakok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 11.

ImageFejér megyében két helyszínen, Székesfehérváron és Dunaújvárosban nyílt meg a kormányablak, azaz integrált ügyfélszolgálati iroda január 3-án. Az első hónapban 667 ügyfél jelent meg személyesen a székesfehérvári kormányablakban, Dunaújvárosban pedig 494 ügyfélnek segítettek ügye elintézésében.

Tovább...
 
Parlamenti feladat az alkotmányozás Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. február 11.

ImageSzövegező bizottságot hozott létre Szájer József vezetésével az új alkotmány tervezetének megalkotására a Fidesz-KDNP-frakciószövetség siófoki tanácskozásán. A fideszes EP-képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján közölte: a bizottság kereszténydemokrata tagja Salamon László, a fideszes pedig Gulyás Gergely. Az alkotmányozás nem kormányzati feladat, hanem parlamenti; a kabinet nem terjeszt alkotmánytervezetet a Ház elé - indokolta Szájer József a háromtagú, kétpárti testület felállítását.

Tovább...
 
Történelem alapszak indul a Kodolányi János Főiskolán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 11.

ImageA 2011/12-es tanévtől már 10 alapszakon tanulhatnak a Kodolányi János Főiskola diákjai. Az eddigi 9 közkedvelt szak mellett ősztől a székesfehérvári oktatási központban nappali tagozaton történelem BA szak indul, amelyen a szakterület kiváló és ismert hazai képviselői tartanak majd előadásokat, hirdetnek szemináriumokat. A szak előzménye a Kodolányi János Főiskolán 2007-ben alapított Történeti Műhely, amely számos sikeres, komoly sajtóvisszhangot kiváltó nemzetközi és országos szakkonferenciát rendezett és egy kiadványsorozatot is útjára indított.

Tovább...
 
Egészségnap a Rákócziban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 10.

ImageEgészségnapot szervez holnap, 10 órától a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Ennek során a tanárok az alsósoknak önismereti és sport foglalkozásokat szerveznek. Az ötödik évfolyamos tanulók a csörgőlabdát és a kerekesszék használatát próbálhatják ki a tornateremben, valamint a szájjal-lábbal festéssel ismerkednek meg. A 6., 7. és 8. osztályos diákok pedig vegyes, 20 fős csoportokban vesznek részt különböző foglalkozásokon.

Tovább...
 
Hogyan kell metszeni? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 10.

ImageA Kertbarát klub szeretettel meghívja olvasóinkat a „Metszési alapismeretek” címmel tartandó előadására és tapasztalatcserére. A program során Jankovics Ilona kertészmérnök válaszol a felmerült kérdésekre. Mint a Fehérvári Híreknek elmondta: „A metszés növényekre gyakorolt élettani hatásán és a miérteken keresztül közelítjük meg a témát átfogva a nagyobb növénycsoportok speciális technikáit is. A cél, hogy mindenki értse a metszés lényegét és így logikusan átgondolva maga is merje végezni kertjében.”

Tovább...
 
Nem kötelező, lehetőség - fórum a Fehérvári Civil Központban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. február 09.

ImageA városban működő civil szervezeteknek tartottak fórumot a Technika Házában tegnap délután. Az épület Fehérvári Civil Központként működik mostantól, ahol bármelyik fehérvári szervezet otthonra találhat. A város polgármestere a fórumon kiemelte, hogy mindez lehetőség és azok a szervezetek, melyek jelenlegi helységeikben szeretnék tovább folytatni tevékenységüket azoknak a bérlet szerződését április 1-től meghosszabbítja a város.

Tovább...
 
Fogadóórát tart Dr. Kovács Zsolt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 09.

ImageFogadóórát tart Dr. Kovács Zsolt önkormányzati képviselő 2011. február 17-én, 17 órakor a Vasutas Művelődési Házban. Cím: Székesfehérvár, Kaszap István utca 6. A képviselő minden körzetében lakót szeretettel hív és vár a programra!

 
A városi költségvetésről egyeztetett a Párbeszéd Tanács Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 09.

ImageA Fejér Megyei Közgyűlés legutóbb arról (is) döntött, hogy új tagokat delegál a Párbeszéd Tanácsba, és ismét tartalommal tölti meg azt. – Úgy, ahogy dr. Cser-Palkovics András is megígérte a megválasztása előtt. Székesfehérvár polgármestere az ősszel, egy kamarai rendezvényen kijelentette, hogy szorosan együtt fog működni a város a Fejér Megyei Gazdasági és Iparkamarával, s ennek megfelelően most egy találkozóra hívta a kamara képviselőit.

Tovább...
 
Elismerést kapott a Vízivárosi Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2011. február 09.

ImagePéldaértékűnek nevezte a Vízivárosi Általános Iskolában folyó oktató, nevelő munkát a Nemzeti Erősforrás Minisztérium közoktatásért felelős helyettes államtitkára. Dr. Gloviczki Zoltán a diákok szüleitől szerzett tudomást a magas szintű idegennyelv tanításról, a számítástechnika oktatásról és a mindennapos sportolási lehetőségek biztosításáról.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1601 1602 1603 1604 1605 1606 1607 1608 1609 1610 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17623 - 17633 / 20496