Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Igazságosabb helyi adórendszer a Saára Gyula-program finanszírozására Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. február 09.

Image„Igazságosság, méltányosság, versenyképesség – a székesfehérvári helyi adók rendszere március 1-től ezen elvek mentén alakul át.” – jelentette be dr. Cser-Palkovics András keddi sajtótájékoztatóján. A polgármester a Saára Gyula-program múlt heti meghirdetésével arra tett javaslatot, hogy a csatornahálózat hamarosan folytatódó kiépítése után az érintett városi gyűjtő utak ne csak a pályázati összeg által lehetővé tett sávos felújítást kapják meg, hanem teljes szélességükben, szerkezetileg is újuljanak meg.

Tovább...
 
FEHÉR KÖNYV 2011 - Tiszta lappal Székesfehérvárért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 08.

ImageA fehér könyv hagyományos műfaja az európai politikának. Ilyen kiadványokban szokták a kormányzatok, intézmények a szélesebb közvélemény elé tárni az egyes szakterületek valós helyzetét, tényszerű felmérését. Ezért választotta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is ezt a formát arra, hogy a város 2011. évi költségvetésének benyújtása előtt tájékoztassa a fehérváriakat az önkormányzat valós pénzügyi helyzetéről, tényszerű lehetőségeiről.

Tovább...
 
Lakossági fórum a szennyvízberuházásról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 08.

ImageAz induló szennyvízberuházásról tart lakossági fórumot Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a 14. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A programra ma, 17 órakor kerül sor a Zentai Úti Általános Iskolában. A fórum meghívott vendége dr. Cser-Palkovics András polgármester és Hullay Gyula projektmenedzser.

 
"Ilyen súlyú támadásra senki sem számított" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. február 08.

ImageL. Simon László szerint elfogadható szempont, hogy bizonyos uniós elvárásoknak eleget tegyen a kormány, amíg azok nem sértik a magyar törvényhozást és szuverenitást. A parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöke arról is beszélt: láthatóan Európában egyfajta értelmiségi szerepválság zajlik. A politikus az internetszabályozást érintően a nemzetgazdasággal kapcsolatos problémákra hívta fel a figyelmet. Emellett elárulta: leginkább Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédére kíváncsi.

Tovább...
 
Fórumot és épületbejárást tartanak a civil szervezetek számára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 08.

ImageFórumra és épületbejárásra hívja a civil szervezetek vezetőit dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A Fehérvári Civil Központ /volt Technika Háza/ színháztermében ma, 14.00 órakor kerül sor a fórumra, amelyen minden érdeklődő civil szervezet részt vehet. A fórum fő témái: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2010. (XII.14.) rendelete az önkormányzati támogatások rendjéről, a Fehérvári Civil Központ, a helyi civil szerveztek részére elindított 1%-os program.

Tovább...
 
Azeri diplomata járt Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. február 07.

ImageSzékesfehérvárra látogatott Őexc. Dr. Vilayat Guliyev, az Azerbajdzsáni Köztársaság hazánkba akkreditált nagykövete. A diplomatát dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere fogadta a Városházán. A vendéget Boros Jenő, volt azerbajdzsáni nagykövet kísérte. Ez volt a nagykövet és a polgármester első találkozása, amin a Magyarországgal közel azonos méretű országot is bemutatta Dr. Vilayat Guliyev. A diplomata gazdasági és kulturális területen vetette fel az együttműködés lehetőségét.

Tovább...
 
Alakuló ülést tart Kincsesbányán a helyi Fidesz alapszervezete Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 07.

ImageAlakuló ülést tart Kincsesbányán a helyi Fidesz alapszervezete 2011. 02. 15-én. A programra minden érdeklődőt szeretettel vár Egei Tamás. A találkozó 17 órakor kezdődik a művelődési házban.

 
Akkor is sétálhatnak mostantól a gyermekek, ha esik az eső Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 07.

ImageNem kell tovább aggódniuk a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda kisgyermekeinek, ha esik az eső, és kirándulni szeretnének. Az Alcoa Köfém Kft. támogatásának köszönhetően ugyanis olyan esővédő felszerelésekhez jutott az intézmény, amely alkalmas arra, hogy rossz időben is járjanak-keljenek a természetben. Az adományt ezúton is köszöni az említett cégnek az óvoda vezetője, Halmai Tamásné, aki boldogan tekintett végig az óvodásokon a „próba alatt”.

Tovább...
 
Fórumot és épületbejárást tartanak a civil szervezetek számára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 07.

ImageFórumra és épületbejárásra hívja a civil szervezetek vezetőit dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A Fehérvári Civil Központ /volt Technika Háza/ színháztermében holnap, 14.00 órakor kerül sor a fórumra, amelyen minden érdeklődő civil szervezet részt vehet. A fórum fő témái: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 49/2010. (XII.14.) rendelete az önkormányzati támogatások rendjéről, a Fehérvári Civil Központ, a helyi civil szerveztek részére elindított 1%-os program.

Tovább...
 
Diszkótragédia: a kiskorúak védelme az elsődleges cél Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. február 04.

ImageMinden szükséges lépést megtett a kormány, hogy a West-Balkánban történt tragédiához hasonló eset ne történjen meg. - jelentette ki Nagy Anna kormányszóvivő a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. Hangsúlyozta: fontos, hogy senki ne érezze azt, hogy egy agyonszabályozott környezet van. És az is fontos, hogy a szülők biztonságban tudják gyermekeiket. A kormányszóvivő elmondta, hogy az ügy átkerült a Belügyminisztériumtól a Nemzeti Erőforrás és Fejlesztési Minisztériumhoz, a munka jelenleg a kiskorúak védelmét célozza.

 
együttműködésről tárgyalt az önkormányzat delegációja Kemiben Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. február 04.

ImageJanuár 27-e és 30-a között egy három fős önkormányzati delegáció vett részt a Kemiben megrendezett testvérvárosi napokon. a tapasztalatokról Mészáros Attila önkormányzati képviselő, ifjúsági tanácsnok számolt be. Elmondta, hogy hasznosnak értékelte a Finnországban töltött napokat, a két város tovább mélyítette a kultúra és oktatás területén meglévő kapcsolatait.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1601 1602 1603 1604 1605 1606 1607 1608 1609 1610 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17634 - 17644 / 20496