Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Földrengések Magyarországon és a világban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 01.

ImageSzerencsére ritkán, de néha hazánkban is megmozdul a föld. Legutóbb január végén érezhettük ezt a rémisztő jelenséget. Hogyan és miért jönnek létre a rengések? Melyek a legveszélyesebb helyek a Földön és milyen gyakoriak Magyarországon? Előre jelezhetők-e a földrengések és mit kell tennünk rengés idején? – erről tart előadást Szászi József tanár A Szabadművelődés Házában.

Tovább...
 
Jelentkezz rendőrnek! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 01.

ImageA Belügyminisztérium, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti szakközépiskolái érettségire épülő, nappali tagozatos szakképzést indítanak az országos képzési jegyzékben szereplő rendőr szakképesítés megszerzésére. Az iskolai végzettség a rendőrségnél tiszthelyettesi, zászlósi beosztás betöltésére jogosít.

Tovább...
 
A Városházán fogadta Szili Katalint dr. Cser-Palkovics András Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 01.

ImageSzékesfehérvár polgármesterével tárgyalt Szili Katalin: az Országgyűlés korábbi elnökét tegnap délután a Városházán fogadta dr. Cser-Palkovics András. A felek országos ügyekről egyeztettek, úgy mint a gazdaság helyzete, az alkotmányozás kérdése és az önkormányzatok lehetőségei. A megbeszélés során a volt házelnök asszony, mint a Nemzeti Emlékhely Közalapítvány korábbi elnöke kezdeményezésére szóba került a Székesfehérváron megvalósuló Nemzeti Emlékhely ügye is.

Tovább...
 
A kisebbségi önkormányzatok vezetőivel találkozott a polgármester Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 31.

ImageA törvényi előírásoknak megfelelően Székesfehérvár polgármestere találkozott a kisebbségi önkormányzatok vezetőivel. A Polgármesteri Hivatal Kistanácstermében tartott megbeszélésen dr. Cser-Palkovics András tájékoztatta a jelenlévőket a városi költségvetésről, amely jelenleg is készül.

Tovább...
 
Fehérvári Civil Központ - lehetőségek a szervezetek segítésére Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. január 31.

ImageSzékesfehérvár Közgyűlése egyhangú szavazással döntött a Fehérvári Civil Központ létrehozásáról. A döntésről Róth Péter alpolgármester tartott sajtótájékoztatót, melyen kiemelte, hogy lehetősége van bármelyik fehérvári civil szervezetnek arra, hogy a Technika Házába költözzön, kiemelte, hogy az önkormányzat egy állandó munkatárssal is segíti a szervezeteket az újjonnan létrejött centrumban.

Tovább...
 
Elkülönített segélyszámlára várják az adományokat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 31.

ImageLeszakadt a löszfal egy része a Fejér megyei Kulcs településen. A katasztrófa okozta károkat átnézve egy elkülönített segélyszámlát hozott létre a Kulcsi Baráti Kör Közhasznú Társadalmi Szervezet és a helyi Polgárőr Egyesület, amely tagjai arra kérik olvasóinkat, hogy akinek lehetősége van segíteni a rászorulókon, juttassa el adományát az alábbi számlaszámra: Alba Takarékszövetkezet, Kulcsi Fiók 58000078-20494232.

Tovább...
 
Ülésezett a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 31.

ImageSoron következő ülését tartotta Székesfehérváron, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. A jelenlévők a program során döntöttek többek között a KDRFT 2011. év első félévi munka- és üléstervéről, amely szerint a jövőben minden hónap utolsó péntekén üléseznek majd a tanácstagok. A testület elfogadta a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség új Szervezeti és Működési Szabályzatát, amelyet dr. Temesvári Balázs ügyvezető igazgató ismertetett az ülés keretében.

Tovább...
 
17 helyett már kétezer tartalékos Nyomtatás E-mail
Írta: hirado.hu   
2011. január 31.

ImageMíg kormányváltáskor 17, idéntől már több mint 2 ezer tartalékossal rendelkezik a honvédség. - mondta a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában a honvédelmi államtitkár, aki elárulta azt is: a cél, hogy a ciklus végéig 6-8 ezer tartalékossal számolhassunk. - A honvédelmi államtitkár hozzátette: idén január 1-jétől már 2049 tartalékossal számolhatunk, ők kaptak egy alapkiképzést. A társadalomnak volt egy olyan elvárása, hogy ne civilek őrizzék a katonai objektumokat. - hívta fel a figyelmet.

Tovább...
 
Székesfehérváron is érezni lehetett a földrengést Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. január 30.

ImageKisebb erejű földrengést jeleztek Magyarország több településéről, elsősorban a Dunántúlról szombaton kora este. Károkról, sérülésekről nem érkezett jelentés. Este háromnegyed hét után számtalan telefonhívás érkezett, hogy megmozdult a föld. Kisebb földrengést jeleztek Budapest több kerületéből, továbbá Gödről, Környéről, Székesfehérvárról, Budaörsről, Pécsről, Dorogról valamint Tatabányáról is.

Tovább...
 
Magyar-szlovák energetikai projekt indul Nyomtatás E-mail
Írta: ujszo.com   
2011. január 28.

ImageOrbán Viktor és Iveta Radicová tárgyalásainak napirendjén szlovák források szerint a magyar-szlovák kapcsolatok, a határon átnyúló együttműködés lehetőségei, a magyar EU-elnökség és a szlovák visegrádi elnökség időszerű kérdései szerepeltek. Emellett a felek aláírták az észak-déli gázvezetékről szóló szerződést. A szerződés aláírásának tervét először Orbán Viktor decemberi látogatásakor jelentette be a két miniszterelnök Pozsonyban. "Magyarország és Szlovákia megállapodása nagy áttörés" - jelentette ki akkor Orbán. Hozzátette: "Amióta hivatalban vagyok, ez a legfontosabb eredmény, amit ilyen téren sikerült elérnünk."

Tovább...
 
A kormány elkötelezett a strukturális reformok mellett Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. január 28.

ImageA kormány elkötelezte magát a három százalékos deficitcél és az államadósság csökkentése, valamint további átfogó strukturális reformok mellett. - rögzíti a Nemzetgazdasági Minisztérium MTI-hez eljuttatott, az Új Széchenyi Tervről (ÚSZT) szóló, külföldi elemzőknek készített szakértői anyaga. A dokumentum kiemeli: az Európai Unióban Svédország mellett Magyarország lesz az egyetlen állam, amely 2011-ben képes csökkenteni a GDP-arányos államadósság szintjét.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1601 1602 1603 1604 1605 1606 1607 1608 1609 1610 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17656 - 17666 / 20496