Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Irány Dánia! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 25.

ImageA székesfehérvári Szabad Tér Egyesület - jól bevált szokásához hűen - idén is több olyan nemzetközi rendezvényre visz Székesfehérvár és környékén élő hátrányos helyzetű fiatalokat, ahol a résztvevők nem mindennapi tapasztalatokkal gazdagodhatnak. Az idei év első állomása Dánia, ahol január 30. és február 7. között egy multilaterális, azaz többoldalú ifjúsági cserén vesznek részt a fiatalok. Az ifjúsági cserék különböző országokból érkező, 13-30 év közötti fiatalok csoportjainak teremtenek lehetőséget a találkozásra és az egymástól való tanulásra, egymás kultúrájának megismerésére egy adott témakör kapcsán.

Tovább...
 
A lakosság 18%-a keresett aktívan állást az elmúlt 1 év során Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 25.

ImageA Workania.hu internetes állásportál 2010 novemberében (az azt megelőző 12 hónapra vonatkozó) reprezentatív felmérést végzett, több mint 1000 fő részvételével. A piackutatásból kiderült: többen keresnek állást, mint egy éve, a legtöbb álláskereső először az ismerősökhöz fordul, az internet inkább a fiatalok körében elsődleges.

Tovább...
 
Dr. Hernádi Máriát jelölték Fejér megyéből az Astellas Díjra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 25.

ImageA „Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány” az orvosi hivatás jobb elismerésére 2010-ben már negyedik alkalommal hirdette meg az Astellas Díjat, amelyet három orvos nyerhet el a páciensek javaslata alapján. A díjat azok kaphatják meg, akik szakértelmükkel és emberségükkel egyaránt kivívják betegeik elismerését. Fejér megyéből a zsűri Dr. Hernádi Mária jelölését juttatta tovább.

Tovább...
 
Számos újdonságot tartalmaz az új Polgári Törvénykönyv Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. január 25.

ImageA 2013. január 1-jén hatályba lépő új polgári törvénykönyvben (Ptk.) - amelynek tervezete várhatóan a nyár közepére készül el, a parlament pedig decemberben fogadhatja el - megjelenik majd az az elv, amely szerint a közszereplők jobban bírálhatók az átlagembereknél; a nem vagyoni kártérítés helyett bevezetik a sérelemdíjat, a polgári törvénykönyvbe kerül a gazdasági társaságokra vonatkozó joganyag, a bejegyzett élettársi kapcsolat azonban továbbra is csak külön törvényben lesz szabályozva, a Ptk.-ban nem.

Tovább...
 
A biztos dolgozik Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Tibor   
2011. január 24.

ImageA legutóbbi, soron kívüli közgyűlésen számolt be eddig tapasztalatairól, munkájáról Czakó Imre, a Fejér Megyei Szent György Kórház önkormányzati biztosa, aki december 1. óta tölti be ezt a posztot.

Tovább...
 
Semjén: Az egyszerűsített honosítás sikertörténet Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. január 24.

ImageA kormányfő helyettese az MTI-nek adott interjúban azt mondta, a választójog megadásának kérdése az év második felében kerülhet a kabinet elé, ez azonban személyes véleménye szerint nem függhet lakóhelytől, illetve attól, hogy fizet-e valaki adót vagy sem. Semjén Zsolt elmondta, hogy az idén mindent "überel" az állampolgárság kiadása. Az egyszerűsített honosítást a kormányfő helyettese sikertörténetként értékelte. Mint mondta, átlépték a tízezres kérelmező számot, s naponta legalább nyolcszáz kérelmet adnak be elektronikusan.

Tovább...
 
Államtitkári vizit a kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Tibor   
2011. január 23.

ImageFebruárban hozza nyilvánosságra az egészségügyi ellátórendszer átalakítását célzó cselekvési tervét az egészségügyi államtitkárság. Ezt megelőzően országjáró körútra indult Szócska Miklós. Az államtitkár a Fejér Megyei Szent György Kórházban is járt. A kilenc országos régiót érintő roadshow első állomása a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyét magában foglaló nagytérség volt, ahol az államtitkár a kórházfenntartó önkormányzatok vezetőivel is találkozott annak érdekében, hogy ismertesse a kormányzat átalakítási terveit az ágazatban.

Tovább...
 
Díjazták a "tájsebészeket" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 21.

ImageLezárult a „Tájsebészet” elnevezésű program Székesfehérváron. Az akció keretében huszonkét önkéntes csoport dolgozott városunkban és környékén az illegális hulladéklerakók felszámolásán. A közreműködők munkáját tegnap délután köszönte meg a Városházán Viza Attila, Székesfehérvár környezetvédelmi tanácsnoka, valamint a szervező Gaja Környezetvédő Egyesület képviselője. Az ünnepségen résztvevők átvehették díjaikat, és megoszthatták egymással tapasztalataikat.

Tovább...
 
Ipsos: továbbra is kimagasló Fidesz-előny Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. január 21.

ImageA népesség egészén belül a Fidesz támogatottsága 34 százaléka, és a kormánypárt hívei továbbra is aktívak: tízből heten ha lehetne, most is elmennének szavazni. - írja a Népszabadság mai számában az Ipsos legújabb közvélemény-kutatását ismertetve. Az idén január 8-15. között, 1500 fő megkérdezésével készült felmérés szerint az MSZP-nek 11 százaléknyi híve van, a Jobbiknak 6, az LMP-nek 4 százalék, egyéb pártra a lakosság 2 százaléka szavazna, és 43 százalék a bizonytalanok vagy nem szavazók aránya.

Tovább...
 
Elhunyt a Zsolnay módszer atyja Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. január 21.

Elhunyt Dr. Zsolnay József professzor emeritus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. Távozásának hírét a Vasvári Pál Általános Iskola közölte, az a székesfehérvári tanintézmény, ahol jelenleg is alkalmazzák a szakember nevéhez fűződő értékközvetítő és készségfejlesztő pedagógiai módszert.

Tovább...
 
Orbán: Készen állunk az együttműködésre Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. január 21.

ImageOrbán Viktor szerint fel kell készülni arra, hogy a baloldal a következő fél évben folyamatosan kritizálni fogja Magyarországot a jobboldal kétharmados többsége miatt. A miniszterelnök az Európai Parlament honlapján tegnap közölt interjúban beszélt erről. Az európai parlamenti képviselőknek a magyar médiatörvénnyel kapcsolatos reakciói kapcsán azt mondta: sokkal rosszabbra számított, hálás, hogy a képviselők "végül is egy moderáltabb formáját választották véleményük kifejezésének".

Tovább...
 
<< Első < Előző 1601 1602 1603 1604 1605 1606 1607 1608 1609 1610 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17678 - 17688 / 20496