Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Sikeresen zárult a háztartási gépcsere program városunkban Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. január 20.

ImageVégéhez ért a háztartási gépcsere program, a háromszázadik gép is gazdára talált a Vásárhelyi úti lakótelepen. A minisztériumi támogatással megvalósuló programba rengeteg rászoruló család kapcsolódott be a koordinációt végző három civil szervezeten keresztül. Az Önkormányzat közvetítő szerepet vállalt, így egy bank adománya biztosítja a program háttérköltségeit.

Tovább...
 
Farkas Flórián lett az OCÖ elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. január 20.

ImageFarkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, a kisebbségi választások győztes szervezetének, a Lungo Dromnak a vezetőjét választotta elnöknek az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) új képviselő-testülete, csütörtöki budapesti alakuló ülésén. Az 53 tagú testületben a január 9-i elektori voksolás eredményeként a Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi miniszteri biztos vezette Lungo Drom kapott többséget, és 37 képviselőt delegálhatott a testületbe, míg a rivális szervezet, az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette MCF (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma) 16 mandátumot szerzett.

Tovább...
 
Japán, olasz, török, mexikói, s thaiföldi cserediákokkal találkozott a polgármester Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 20.

ImageAz AFS Nemzetközi Cserediák Programban résztvevő diákokat köszöntötte a Városházán dr. Cser-Palkovics András polgármester. A tizenegy középiskolás Mexikóból, Japánból, Olaszországból, Törökországból, s Thaiföldről érkezett. Volt, akit azért küldtek városunkba szülei, mert a nászútjukat ide tervezték, ám végül e terv meghíusult, s most úgy gondolták, „maguk helyett” elküldik fiúkat.

Tovább...
 
Folyamatosan javítja a kátyúkat Székesfehérvár Városgondnoksága Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 20.

ImageSzékesfehérvár Városgondnoksága a Székom Zrt-vel áll szerződésben az utakon keletkezet kátyúk javítására. - tájékoztatta szerkesztőségünket a Városgondnokság, amely munkatársai hóesés kivételével minden időjárási körülmény esetén tudnak dolgozni a város útjainak javításán. Mint megtudtuk: minden nap két csoport munkálkodik az utak javításán, és a Városgondnokság is napi szinten jelzi az újabb hibákat.

Tovább...
 
Emelkedik Székesfehérvárig a vasútvonal biztonsági szintje Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 20.

ImageA Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon a közlekedés biztonságát jelentősen növelő rendszert telepítenek. Az ETCS 2, azaz az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer 2-es szintjének kiépítése a tervek szerint 2014 végére befejeződik. A beruházás pénzügyi hátterét döntően az Európai Unió biztosítja. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. befejezte az előkészítési munkálatokat és 2011-ben tervezi az ETCS 2 vonatbefolyásoló berendezés pályamenti alrendszer kiépítésének megkezdését.

Tovább...
 
Lakossági fórumot tartottak a Vásárhelyi lakótelep fűtéséről Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. január 19.

ImageLakossági fórumot tartott a városvezetés és a távhőszolgáltató Széphő Zrt a Vásárhelyi úti lakótelep fűtéséről a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A telt házas fórumon szó volt olyan gyakorlati dolgokról is, hogy mi alapján és mennyit számláz majd a szolgáltató Széphő Zrt. Az összejövetelen ott volt a város polgármestere is, aki Vásárhelyi lakótelepi eset kapcsán kiemelte: „ismét bebizonyosodott, hogy a közszolgáltatásoknak köztulajdonban kell lennie.”

Tovább...
 
Megalakult a 2013-as Emlékbizottság Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. január 19.

ImageAlakuló ülését tartotta a 2013-as Emlékbizottság Székesfehérváron. Az egykori koronázó város egy emlékévvel ünnepli az 1938-ban itt tartott országgyűlést. A bizottság első tanácskozásának feladata volt, hogy megvitassa az eseménysorozat alapvető céljait és megszabja a szervező munka irányait.

Tovább...
 
Legyen Ön is jól értesült - hírlevél szolgáltatás fehérvári szülőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. január 19.

ImageEgy új szolgáltatásról tartott sajtótájékoztatót Brájer Éva alpolgármester és Orosz István az Önkormányzat Informatikai Központ igazgatója. Olyan hírlevélre iratkozhatnak fel a szülők a fehervar.hu-n, mely a város gyerekeknek szóló programjairól nyújt összefoglalót. A hírlevél korosztályokra bontva sorolja fel a szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló kulturális programokat, sportolási lehetőségeket, nyári táborokat.

Tovább...
 
A Duna áradása miatt csökkentik a Fehérvárcsurgói-tározóból a vízeresztést Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. január 18.

ImageA Sió és a Nádor-csatorna alsó szakaszának tehermentesítésére –túl azon, hogy a Velencei-tó zsilipjének teljes zárása január 10-én megtörtént– a Fehérvárcsurgói-tározó is zárásra kerül, a jelenlegi 2,5 m3/s intenzitású eresztés 0,2 m3/s-ra történő fojtása történik kedden reggel.

Tovább...
 
Orbán Viktor kiáll a médiatörvényért Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. január 18.

ImageOrbán Viktor magyar kormányfő egy német lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kész harcba szállni a sok vihart kavart új médiatörvényért. - jelentette az AFP francia hírügynökség. A Bild című német újságnak adott interjút tegnap hozta le teljes egészében a lap. Az újság internetes változatában az interjú készítője, Hans-Jörg Vehlewald emlékeztet arra, hogy az új médiatörvény szigorítja a sajtó, a rádió és az internet állami felügyeletét.

Tovább...
 
Mozdulj a Kacor Kupáért! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 17.

ImageFergeteges sportnapot rendez az István Király Általános Iskola február 5-én. A szervezők ígérete szerint a szombati eseménysorozat az egész családnak kikapcsolódást jelent majd, s a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket egyaránt várják a megmérettetésekre. A nap során mindenki megmutathatja ügyességét: lesz például zsákban futás, célba dobás, távolugrás.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1601 1602 1603 1604 1605 1606 1607 1608 1609 1610 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17689 - 17699 / 20496