Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Az Országházban meggyújtották a betlehemi békelángot Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. december 14.

ImageÜnnepélyes keretek között meggyújtották a betlehemi békelángot hétfőn a Parlamentben; az eseményt köszöntötte Kövér László, az Országgyűlés elnöke, beszédet mondott Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője, és Bóna Zoltán, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára. Kövér László köszöntőjében rámutatott: a betlehemi békeláng nem először jutott el a Parlament épületébe, mintegy tíz esztendeje egyszer már volt ilyen esemény, de akkor "sajnálatos módon" nem lett folytatása.

Tovább...
 
Mosolyogj! - És ölelj! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 13.

ImageA Mosolyogj Mozgalom célkitűzése, hogy felébressze az embereket a fásultságból, és ráébresszen arra, hogy a mindennapi nyűgök, és problémák megoldásához mekkora lendületet adhat egy mosoly, egy ölelés, és néhány jó szó. E célból szerveznek mára „Országos Ölelésnapot” a Mozgalom aktivistái.

Tovább...
 
100. születésnapján köszöntötték Lencsés Ferencnét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 13.

ImageSzázadik születésnapját ünnepelte Lencsés Ferencné. A székesfehérvári hölgyet a város polgármestere is felköszöntötte e nagy napon. Dr. Cser-Palkovics András a vendégségbe –a szokásokhoz híven – nemcsak virágcsokorral és csemegekosárral, hanem Orbán Viktor üdvözlő levelével érkezett. A látogatás során kiderült, hogy a nyugdíjas asszony Marcaliban született, Budapesten töltötte gyermekkorát, Pétfürdőn lakott 96 éves koráig, majd Székesfehérvárra költözött a fiához.

Tovább...
 
Biztonságosabb lesz a vasúti közlekedés Székesfehérvárig Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 13.

ImageA Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon is telepítik az ETCS 2-t, azaz az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer 2-es szintjét. A közlekedés biztonságát jelentősen növelő rendszer telepítése a tervek szerint 2014 végére befejeződik. A beruházás pénzügyi hátterét döntően az Európai Unió biztosítja. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. befejezte az előkészítési munkálatokat és 2011-ben tervezi az ETCS 2 vonatbefolyásoló berendezés pályamenti alrendszer kiépítésének megkezdését a Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon.

Tovább...
 
Nyílt napok a Kodolányin Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 13.

ImageA Kodolányi János Főiskola 2011 szeptemberében induló képzéseit mutatja be a főiskola oktatási helyszínein 2010. december 14 és december 17-e között. A nyílt napok keretében a 2011 szeptemberében induló 9 BA alap-, 3 mester-, valamint négy felsőfokú szakképzési-szakokról minden információt első kézből gyűjthetnek be a leendő főiskolások.

Tovább...
 
ÖNÁLLÓSÁGÁNAK 20. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPELTE AZ EZREDÉVES ISKOLA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 13.

ImageA „Segítő Pályázati Program” zárásával egy időben, méltó, megújult környezetben ünnepelte az Ezredéves Iskola önállóságának 20. évfordulóját. Az intézményt dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a jubileum alkalmából. A diákok műsorral készültek, kiállítás nyílt és bemutatták azt is, hogyan sikerült „belakniuk” a felújítás után az iskolát.

Tovább...
 
Orbán: Bízzanak a kormányban és a Parlament döntésében! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. december 13.

ImageA kormányfő Facebook-oldalán "A Miniszterelnök válaszol" címmel sorozat indult, melynek keretében az emberek kérdéseire videóüzenetben felel Orbán Viktor. Az első, vasárnap felkerült videón többek között a miniszterelnök a nyugdíjak és az országot ellehetetlenítő államadósság összefüggéseiről beszélt. - A nyugdíjrendszer átalakításának egyetlen, világos és érthető oka van: az államadósság - húzta alá a kormányfő. Az a kísérlet, amellyel átalakították a magyar nyugdíjrendszert azt eredményezte, hogy az ország a feje búbjáig eladósodott.

Tovább...
 
Elfogadta a Közgyűlés a 2011-es év költségvetési koncepcióját Nyomtatás E-mail
Írta: szekesfehervar.hu   
2010. december 10.

ImageA Közgyűlésen a városatyák határozatot fogadtak el arról, hogy 2013 emlékév legyen Székesfehérváron. Határoztak a helyi tömegközlekedés támogatásáról és elfogadták a jövő évi költségvetés koncepcióját is. A testület kiírta a „Királyi Séta – Történelmi időutazás az ezeréves Székesfehérváron” és „Székesfehérvár Fő utca rehabilitációjának” generál kivitelezése tárgyában a közbeszerzési eljárást. A közgyűlés inflációkövető díjemelésekről is határozott.

Tovább...
 
Fasorfentartási munkálatokat végez a Városgondnokság a napokban Nyomtatás E-mail
Írta: Közleméy   
2010. december 10.

ImageA Városgondnokság értesíti a fehérváriakat és a gépjármű tulajdonosokat, hogy a város több pontján fasorfenntartási munkákat fognak végezni a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. megrendelésére.

Tovább...
 
Közel száz év után visszahelyezik a szobrot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. december 10.

ImageKözel száz év után visszahelyezik eredeti helyére azt a szobrot, amelyet az Emberi Méltóság Tanácsa most Székesfehérváron is bemutatott. Az első világháborúban a legtöbb katona - 100 ezernél is több - Doberdóban halt meg. Az olasz foronton elesett katonák nagy része székesfehérvári volt: két gyalogezredünk és egy huszárezredünk is harcolt ehelyütt. Az egykori katonkák kápolnát építettek Doberdóban, amelyet Szuna Miklós nemrég helyreállíttatott. Ide szállítják majd vissza jövő héten a szobrot.

Tovább...
 
Tájékoztató levelet kapnak a magánnyugdíjpénztár-tagok Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. december 10.

ImageLevélben tájékoztatják majd a magánnyugdíjpénztár-tagokat az előttük álló döntésekről és a határidőkről. - közölte Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában. A magánnyugdíjpénztár-tagoknak több levelet is kiküldenek majd, hogy tájékoztassák őket az állami nyugdíjrendszerbe történő áttéréssel kapcsolatos részletekről - mondta Selmeczi Gabriella. Hozzátette, Orbán Viktor miniszterelnök a nyugdíjasokhoz intéz majd levelet.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1601 1602 1603 1604 1605 1606 1607 1608 1609 1610 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17700 - 17710 / 20414