Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Gazdit keres Dorothy! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageA Takarodó úti Állatmenhely egyik gazdira vágyó kutyusát tegnap már bemutattuk Önöknek, s ígéretünkhöz híven most folytatjuk a sort. Reméljük, hogy Kedves Olvasóinknak megtetszik valamelyik "legjobb barát"-ként emlegetett, elhagyott  kiskedvenc, s magához fogadja...

Tovább...
 
Rekvényi Renáta - a "Példa" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

Image„Az önkéntesség olyan tevékenység, melyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként, belföldön vagy külföldön a közös jó érdekében személyes akaratból végeznek anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Az önkéntes tevékenység közvetlen anyagi haszonnal nem jár annak végzője számára…” - és mégis vannak, akik éveken át dolgoznak fizetés nélkül, csupán azért az érzésért, ami akkor ölelkezik össze szívükkel, amikor „jó cselekedetük” eredményére tekintenek.

Tovább...
 
Irtsuk a parlagfüvet! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

Parlagfű-mentesítési akciót hirdet az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület. Az ÁNTSZ támogatásával megrendezendő programsorozat első napját augusztus 9-én (szombaton), 17 órás kezdettel tartják a Palotavárosi Halőr háznál, amelyre a szervezők várják azon magánszemélyek, csoportok és civil szervezetek jelentkezését akik vállalják, hogy csatlakoznak hozzájuk, s megtisztítják a feltérképezett, parlagfűvel borított területeket.

 
Gazdát keres Lupita Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 07.

ImageSzomorú szemű, gazdi után sóvárgó kutyusok sírnak szeretetre vágyva a Takarodó úti Állatotthonban. Kidobták őket, néha verték is, éheztették, s volt, hogy szörnyű kínzásokat is el kellett viselniük. Aztán elkerültek a menhelyre, ahol ivartalanítva lettek, s lesik a kaput, hátha belép rajta a "Felszabadító". - Ezért a mai nappal elindítjuk sorozatunkat, amelyben folyamatosan közzétesszük az örökbefogadható kutyusok adatait és fényképét.

Tovább...
 
Zánka - Fidelitas Nyári Tábor beszámoló Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Henter Lilla   
2008. augusztus 06.

ImageA májusi eredményhirdetés után a budaörsi csoport nekiállt, hogy megszervezze mindenidők legjobb táborát. Július 29-én aztán el is érkezett a nagy nap és a budaörsi szervezők kiegészülve néhány lelkes segítővel leutaztak a Balaton parti volt úttörőtáborba, Zánkára.

Tovább...
 
A Google innovatív technológiáját alkalmazza a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 06.

ImageA Google és a Kodolányi János Főiskola (KJF) megállapodott, hogy szeptember elsejétől minden elsős hallgató a Google Alkalmazások Oktatói csomag keretében a Google levelezőrendszerére épülő főiskolai email-címet fog kapni. A főiskola, amely a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként vezeti be a keresőcég Alkalmazások nevű csomagját, a későbbiekben más Google-szolgáltatások elindítását is tervezi.

Tovább...
 
Hagyományőrző vetélkedés a bor jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

ImageAz „Öreghegy” nevében már benne rejlik egyik fő „funkciója”: a szőlőtermesztés. Akik pedig itt élnek, azok nagyrésze járatos is a borászkodásban. A férfiemberek lételeme pedig a vetélkedés és „erőfitogtatás”, így a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend szüreti hagyományőrző "vidalt" szervez számukra augusztus 19-én. Lássuk, ki darálja leggyorsabban a szőlőt, milyen „művészien” tapossa az üde szemeket, s ki tudja leginkább megszívni a lopót.

Tovább...
 
"Matuzsálemet" köszöntöttek Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 05.

Image101. születésnapját ünnepelte pénteken a székesfehérvári születésű Kovács Gabriella. A családja körében „Ellának” becézett néni 1907. augusztus 1.-én született. 1964. januárjában, 26 év munkaviszony után a Megyei Tanács Mezőgazdasági osztályáról ment nyugdíjba. Ez alkalomból a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke virágcsokorral és könyvvel köszöntötte fel és kívánt hosszú életet az idős hölgynek.

Tovább...
 
Nyári tábor szervez a SZETA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

ImageA Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) augusztus 11-től augusztus 15-ig rendezi meg szokásos évi táborát a Bregyó-közi Sportcentrumban. – hívta fel figyelmünket Varga Magdolna, a program egyik fő szervezője - A táborban 48 rászoruló alsós kisdiák vesz részt, teljesen ingyenesen. Őket az általános iskolák gyermekvédelmi felelőseinek ajánlása alapján választották ki.

Tovább...
 
Ki főzi a legfinomabb lecsót? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

ImageA nyár egyik fő étele a lecsó. Csak össze kell vagdosni a paprikát, paradicsomot, rá a fonnyasztott, paprikával és ízesített hagymára, rotyogtatni egy kicsit, aztán jöhetnek a tojások, s már kész is. Van, aki cukkínit is aprít hozzá vagy padlizsánt, szalonnát – s, hogy kié a legfinomabb, az szeptember 27-én kiderül. Az idei Lecsófesztiválra már most is lehet jelentkezni. Tavaly több, mint 200 csapat indult a versenyen, amelyet 2008-ban is vásári hangulat és kirakodóvásár színesít.

Tovább...
 
Viharos időjárásra számíthatunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 04.

ImageAz Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint néhány órán belül 60-90 km/h-s szél, s jelentősebb mennyiségű, 20-30 mm-nyi csapadék várható országszerte, amely jégesővel is párosulhat. Most még csak hazánk északi és nyugati részén, este viszont már a középső és a keleti területen is viharos széllökéseket és csapadékot észlelhetünk. Sőt, a Közép-Dunántúlon a hulló jégdarabok elérhetik a 2 cm-es nagyságot is.

 
<< Első < Előző 1611 1612 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17755 - 17765 / 18011