Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Lukács Béla gondolatai az ember fejlődéséről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 05.

ImageA Szabadművelődés Háza új sorozatában havonta egyszer egy-egy tudományterület képviselője osztja meg (szak)véleményét, gondolatait az érdeklődőkkel. Trupka Zoltántól, a Ház néművelőjétől megtudtuk, hogy első alkalommal – október 7.-én, 18 órától - Lukács Béla fizikus a Föld és az ember történetét meséli el a keletkezéstől a lehetséges jövőképekig.

 
Fáklyás felvonulásra várják a fehérváriakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 05.

ImageA Fidelitas Székesfehérvári Szervezete idén is megrendezi hagyományos fáklyás fölvonulását, így emlékezve az aradi vértanúkra. – kaptuk a hírt Csanády Lászlótól, a városi elnöktől. A programra ma este kerül sor. A gyülekező 18: 30-kor kezdődik a Zichy ligetben. Innen indulnak a résztvevők fáklyákkal a Hősök terére, ahol dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár megválasztott polgármestere mond emlékező beszédet.

Tovább...
 
"Az a feladat, amelyet az emberek bizalmából megkaptunk, kötelez bennünket." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 05.

Image"Magyarország elérte a legnagyobb sikert. Képes volt egységesen kifejezni azt, hogy mit akar.” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a 2010-es önkormányzati választások eredményét értékelve. Székesfehérváron több, mint 18.000 lakó szavazott dr. Cser-Palkovics Andrásra, aki a Petőfi Moziban várta az eredményeket a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjeivel és szimpatizánsaikkal.

Tovább...
 
Nekünk Fehérvár! - Jelöltekből képviselők Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 04.

ImageUtolsó „jelölti megbeszélésre” gyűltek össze a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjei tegnap este a Petőfi Moziban. A politikusokat először dr. Cser-Palkovics András üdvözölte, s megköszönte nekik a kampányban nyújtott segítségüket. Őt követte Róth Péter, aki sok sikert kívánt mindenkinek, s egy kedves ajándékkal is meglepett mindenkit: „Nekem Fehérvár” feliratú bögréket osztott szét, amely mindig emlékeztetik majd arra a „csapat” tagjait, hogy csak csapatban érdemes dolgozni, a közösség érdekét szolgálva.

Tovább...
 
Kisebbségi önkormányzatokat is választottak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 04.

ImageKisebbségi önkormányzatokat is választottak tegnap a polgárok. Székesfehérváron a cigány, a horváth, a lengyel, a német, az örmény, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán kisebbség alakíthat kisebbségi önkormányzatot. Mivel a települési kisebbségi önkormányzat képviselő-testülete négy tagú, ezért szavazni is maximum négy jelöltre lehetett.

Tovább...
 
Rózsaszín lufikkal vonultak a séta résztvevői Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 04.

ImageTöbb százan vettek részt a Nosztalgia Nyugdíjas Klub és Östör Annamária, az Egészségügyi Bizottság elnöke által szervezett közös sétán a hétvégén. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett program a mellrák elleni küzdelemre szerette volna felhívni a figyelmet. Ennek érdekében rózsaszín lufikkal vonult a menet az Országalmától végig a belváros utcáin. A nők mellett a férfiak is csatlakoztak a kezdeményezéshez: dr. Cser-Palkovics András mellett több fideszes politikus, és székesfehérvári lakó tűnt fel a hölgykoszorúban, hogy mutassák: nekik is fontos édesanyjuk, feleségük, lányuk egészsége.

Tovább...
 
Megyékben is tarolt a Fidesz-KDNP Nyomtatás E-mail
Írta: MTI, MNO, Fidesz   
2010. október 04.

ImageEddig stabilnak hitt szocialista bástyák dőltek le vasárnap: Ózdon, Nyíregyházán, Miskolcon, Szombathelyen, Székesfehérváron is a kormánypárti jelöltek győztek. A rendszerváltozás óta először vezeti Budapestet jobboldali főpolgármester. A harmadik legmagasabb választási részvételű szavazás alapján dőlt el, hogy az adott településen ki lesz a polgármester, és milyen összetételben kezdi meg munkáját az önkormányzati képviselő-testület. A valamivel több mint nyolcmillió választópolgár közül vasárnap mintegy 3,6 millió szavazott. A mostani 46,53 százalékos arányt csak a 2002-es és a 2006-os választási részvétel haladta meg.

Tovább...
 
Dr. Cser-Palkovics András a polgármester, taroltak a fideszes jelöltek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 04.

ImageFölényes győzelmet aratott dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz-KDNP jelöltje a tegnap megrendezett önkormányzati választásokon. A politikusra a székesfehérváriak 56,46 %-a adta le voksát, míg az MSZP-s Márton Zoltán csak 22,85 %-nak örülhetett. A Fejér Megyei Közgyűlés 21 tagja közül 13-at ad a Fidesz KDNP, az elnök pedig – számítások szerint – Vargha Tamás lesz.

Tovább...
 
Az állatokat ünnepelik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 04.

ImageAz Állatok Világnapja alkalmából tematikus akadályversenyt rendez diákjai számára a Munkácsy Mihály Általános Iskola. A tanulók a mai program során tíz állomáson mérik össze tudásukat és felkészültségüket, a legügyesebb osztályokat pedig állatkerti belépővel jutalmazzák. Az akadályverseny feladatai a környezetünkben élő házi és vadállatok jobb megismerését szolgálják.

Tovább...
 
11.500 kopogtató cédulát sikerült összegyűjteni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 01.

Image„Az október 3-i választás lehetőség arra, hogy a székesfehérváriak a változás mellett foglaljanak állást ugyanúgy, mint tavasszal.” – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András polgármesterjelölt a Malom Házban tartott kampányértékelő sajtótájékoztató során. Mint mondta: idén 11.500 körüli kopogtató cédulát sikerült összegyűjteniük, amire még nem volt példa városunkban önkormányzati választások során.

Tovább...
 
Új önkormányzati helyiséget kapott az Egyensúlyunkért Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 01.

ImageEgy új önkormányzati helyiséget kapott a Sütő utcában az Egyensúlyunkért Egyesület. Az ünnepélyes megnyitót tegnap délután tartották két egyesületi tag fotókiállításával, s egy klubtag festménykiállításával egybekötve. A műveket Szentes Ottokár méltatta, aki elmondta: Az érzékenység mind a betegeknél, mind a művészeknél rokonok vonások. Kapcsolatokat hoz létre, amelyek elmélyülve olyan csodálatos világot teremtenek, amelyek e képeken is láthatók.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1611 1612 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17755 - 17765 / 20288