Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Munkahelyteremtés és egészségügyi fejlesztés szükséges... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 16.

ImageAz ünnepi, alakuló ülés utolsó pontjaként dr. Cser-Palkovics András megtartotta székfoglaló beszédét. Ebben kihangsúlyozta, hogy nem a jobb és baloldali szavazókban, hanem kizárólag fehérvári polgárokban gondolkodik, értük fog dolgozni. Legfontosabb feladatnak a munkahelyteremtést és az egészségügyi ellátás fejlesztését nevezte. Kiemelte továbbá a közszolgáltatások minőségének javítását és az útfelújításokat. A közbiztonság erősítésével kapcsolatban a rendőri jelenlét fokozását és a térfigyelő kamerák számának növelését nevezte a legsürgetőbb teendőnek.

Tovább...
 
Átvették a képviselők megbízóleveleiket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 16.

ImageDr. Dienesné Fluck Györgyi beszéde után dr. Pallos István, a Helyi Választási Bizottság elnöke beszámolt az önkormányzati választásokról. Elmondta hogy csendes, erőszaktól mentes választás volt Székesfehérváron. Ezt követően az önkormányzati képviselők átvették tőle megbízóleveleiket. A program következő pontjaként a városatyák egyhangúan megszavazták a polgármester illetményét, amely a korábbi polgármesterével azonos mértékű lett.

Tovább...
 
Megalakult a városi közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 16.

ImageAlakuló ülést tartott tegnap Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. A kozgyűlés korelnöke dr. Dienesné Fluck Györgyi volt, aki beszédében kiemelte: „A Városháza kapuját nem véletlenül vigyázza Justitia, az igazságosság, és Prudentia, az okosság allegorikus szobra. 1717 óta e két mitológiai alak int minden, a helyi közéletben szerepet vállalót arra, hogy munkáját kellő körültekintéssel, megfontoltan, a városlakók érdekeinek szem előtt tartásával végezze.”

Tovább...
 
Egy urnát helyeznek el a Városháza portáján az adományok számára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 16.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy segítse a vörösiszappal elárasztott területen élőket. A város ezzel kapcsolatban már meg is tette saját felajánlásait, amelyről dr. Cser-Palkovics András polgármester nemrég tájékoztatta a közvéleményt. Emellett Székesfehérvár bekapcsolódik a Magyar Televízió által kezdeményezett jótékonysági akcióba is: október 17-én (vasárnap) 08.00 és 20.00 óra között a Városháza portáján elhelyeznek egy urnát. Ebbe minden fehérvári elhelyezheti pénzadományát, amit a Nemzeti Kármentő Alapba továbbítanak, a Veszprém megyében történt katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

 
Tésztafesztivált rendeznek Bodajkon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 16.

Tésztafesztivált rendez Bodajkon a Fejér Szövetség Bodajki Barátikör egyesület. A programra házi készítésű tésztával lehet jelentkezni október 18-ig Horváth Imrénél a 06 70/4088804-es telefonszámon. Az ételeket a Galya vendéglő konyháján kell majd elkészíteni. A nap során versmondó versenyre is sor kerül. Az eseményről bővebb felvilágosítás a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címen kérhető.

 
Egyházi áldást kaptak a képviselők a Szent Anna kápolnánál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 15.

ImageSpányi Antal megyés püspöktől, Somogyi László református lelkészi elnöktől, valamint Bencze András evangélikus lelkésztől kaptak áldást a Fidesz Önkormányzati Képviselőcsoportjának tegnapi délután. A politikusokat a Szent Anna Kápolnában látták el lelki útravalóval az egyházi vezetők.

Tovább...
 
Megemlékezés Szent István szarkofágjánál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 15.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének ünnepi, alakuló ülése előtt a Fidesz Önkormányzati Képviselőcsoportja felkereste a Nemzeti Emlékhelyet, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester és az önkormányzati képviselők virágot helyeztek el Szent István szarkofágjánál. A programhoz csatlakozott Somogyi László református lelkészi elnök, valamint Bencze András lelkész is.

Tovább...
 
Valamennyi kisebbségi önkormányzat megalakult Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 15.

Október 15-éig mind a tíz székesfehérvári kisebbségi önkormányzat megtartotta alakuló ülését, amelyen megválasztották az elnököt és az elnökhelyettest. A cigány települési kisebbségi önkormányzat elnöke Kolompár Ernő, elnökhelyettese Herceg Róbert lett. A horvát települési kisebbségi önkormányzat elnökének Jakubek Tibornét választották meg, az elnökhelyettesi pozíciót pedig Nagy István kapta meg.

Tovább...
 
Kinyílt a Városháza kapuja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 15.

ImageMegnyílt a nagyközönség előtt a Városháza kapuja. Dr. Cser-Palkovics András néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy csütörtökön bárki megtekintheti az épületet, s igen szép számmal jelentkeztek is érdeklődők a programra. A városházi séta során egy idegenvezető mutatta be a Városházán található műalkotásokat, a tanácstermeket, s a polgármesteri irodát. Az első csoportot dr. Cser-Palkovics András vezette körbe.

Tovább...
 
Székesfehérvárra látogatott az indiai nagykövet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 15.

ImageSzékesfehérvárra látogatott Gauri Shankar Gupta. Az indiai nagykövet április 12-én érkezett Budapestre, most pedig városunkat is megtekintette. Gauri Shankar Gupta-t dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta a Városháza kistanácstermében, ahol a politikusok érdemi együttműködésről is tárgyaltak a gazdaság és a kultúra területén. Mint kiderült: a felek elsősorban az autóipar és az IT területen látják az együttműködés lehetőségét.

Tovább...
 
Magalakult a Fidesz önkormányzati frakciója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 14.

ImageMegalakult a Fidesz önkormányzati frakciója, Róth Péter, a Fidesz városi szervezetének elnöke ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Hiemer-házban, ahol elmondta, hogy tavaly novemberben alakult meg 14 fővel az önálló frakciójuk. s a most felálló 21 fős testületben továbbra is 14 fővel működik majd a frakció. A tájékoztatón jelen volt Dr. Bezzegi Pál frakcióvezető, Földi Zoltán operatív helyettes és Mészáros Attila kommunikációért felelős helyettes is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1621 1622 1623 1624 1625 1626 1627 1628 1629 1630 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17821 - 17831 / 20389