Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Rózsaszín lufikkal vonultak a séta résztvevői Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 04.

ImageTöbb százan vettek részt a Nosztalgia Nyugdíjas Klub és Östör Annamária, az Egészségügyi Bizottság elnöke által szervezett közös sétán a hétvégén. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett program a mellrák elleni küzdelemre szerette volna felhívni a figyelmet. Ennek érdekében rózsaszín lufikkal vonult a menet az Országalmától végig a belváros utcáin. A nők mellett a férfiak is csatlakoztak a kezdeményezéshez: dr. Cser-Palkovics András mellett több fideszes politikus, és székesfehérvári lakó tűnt fel a hölgykoszorúban, hogy mutassák: nekik is fontos édesanyjuk, feleségük, lányuk egészsége.

Tovább...
 
Megyékben is tarolt a Fidesz-KDNP Nyomtatás E-mail
Írta: MTI, MNO, Fidesz   
2010. október 04.

ImageEddig stabilnak hitt szocialista bástyák dőltek le vasárnap: Ózdon, Nyíregyházán, Miskolcon, Szombathelyen, Székesfehérváron is a kormánypárti jelöltek győztek. A rendszerváltozás óta először vezeti Budapestet jobboldali főpolgármester. A harmadik legmagasabb választási részvételű szavazás alapján dőlt el, hogy az adott településen ki lesz a polgármester, és milyen összetételben kezdi meg munkáját az önkormányzati képviselő-testület. A valamivel több mint nyolcmillió választópolgár közül vasárnap mintegy 3,6 millió szavazott. A mostani 46,53 százalékos arányt csak a 2002-es és a 2006-os választási részvétel haladta meg.

Tovább...
 
Dr. Cser-Palkovics András a polgármester, taroltak a fideszes jelöltek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 04.

ImageFölényes győzelmet aratott dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz-KDNP jelöltje a tegnap megrendezett önkormányzati választásokon. A politikusra a székesfehérváriak 56,46 %-a adta le voksát, míg az MSZP-s Márton Zoltán csak 22,85 %-nak örülhetett. A Fejér Megyei Közgyűlés 21 tagja közül 13-at ad a Fidesz KDNP, az elnök pedig – számítások szerint – Vargha Tamás lesz.

Tovább...
 
Az állatokat ünnepelik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 04.

ImageAz Állatok Világnapja alkalmából tematikus akadályversenyt rendez diákjai számára a Munkácsy Mihály Általános Iskola. A tanulók a mai program során tíz állomáson mérik össze tudásukat és felkészültségüket, a legügyesebb osztályokat pedig állatkerti belépővel jutalmazzák. Az akadályverseny feladatai a környezetünkben élő házi és vadállatok jobb megismerését szolgálják.

Tovább...
 
11.500 kopogtató cédulát sikerült összegyűjteni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 01.

Image„Az október 3-i választás lehetőség arra, hogy a székesfehérváriak a változás mellett foglaljanak állást ugyanúgy, mint tavasszal.” – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András polgármesterjelölt a Malom Házban tartott kampányértékelő sajtótájékoztató során. Mint mondta: idén 11.500 körüli kopogtató cédulát sikerült összegyűjteniük, amire még nem volt példa városunkban önkormányzati választások során.

Tovább...
 
Új önkormányzati helyiséget kapott az Egyensúlyunkért Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 01.

ImageEgy új önkormányzati helyiséget kapott a Sütő utcában az Egyensúlyunkért Egyesület. Az ünnepélyes megnyitót tegnap délután tartották két egyesületi tag fotókiállításával, s egy klubtag festménykiállításával egybekötve. A műveket Szentes Ottokár méltatta, aki elmondta: Az érzékenység mind a betegeknél, mind a művészeknél rokonok vonások. Kapcsolatokat hoz létre, amelyek elmélyülve olyan csodálatos világot teremtenek, amelyek e képeken is láthatók.

Tovább...
 
Együtt kell működnie a megye és a város vezetőinek! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 01.

Image„Az önkormányzatok közötti együttműködésben nagy erő van, ezért ha a Fidesz-KDNP jelöltjei kapnak bizalmat az október 3-i választásokon, az eddiginél lényegesen szorosabb együttműködés valósulhat meg a székesfehérvári és a Fejér megyei önkormányzat között.” – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András polgármesterjelölt, valamint Vargha Tamás, a Fidesz-KDNP megyei listájának vezetője, megyei közgyűlési elnökjelöltje a Malom Házban tartott sajtótájékoztatón.

Tovább...
 
Hétfőn a parlament elé kerül a nyolc pont? Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. október 01.

ImageA devizahitelesek érdekképviselete és a Bankszövetség egy közösen egyeztetett pontal egészítette ki a Kósa Lajos és Rogán Antal által jegyzett nyolcpontos javaslatcsomagot. A Kósa Lajos és Rogán Antal által jegyzett devizahiteleseket megsegítő programcsomag alapján törvénytervezet készült, melyet a politikusok várhatóan jövő hét hétfőn terjesztenek az országgyűlés elé. Az egyeztetéseken a devizahitelesek képviselete és a Bankszövetség egy közös ajánlással egészítette ki az eredeti nyolc pontot.

Tovább...
 
Sétáljunk együtt a mellrák ellen! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 01.

ImageA Nosztalgia Nyugdíjas Klub és Östör Annamária, az Egészségügyi Bizottság elnöke szeretettel hív mindenkit október 2-án (szombaton), 10.00 órakor az Országalmához, ahonnan a résztvevők - hagyományteremtő szándékkal - közös sétát tesznek a városban, hogy felhívják a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre. A programon részt vesz dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő is.

Tovább...
 
Elbúcsúztak a képviselők a Megyeházán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 01.

ImageUtoljára találkoztak tegnap délelőtt a hamarosan véget érő ciklus megyei közgyűlési képviselői a Megyeházán. A képviselőket és a hivatal vezető dolgozóit Törő Gábor, elnöki teendőkkel megbízott alelnök fogadta. Rajta kívül Balsay István alelnök, Horváth András és Antal Lajos, a ciklus szocialista és Fidesz-KDNP-s frakcióvezetői, valamint dr. Varjó Mihály, a hivatal főjegyzője is rövid beszédet mondott. A politikusok ennek során megköszönték mindazok munkáját, akik igyekeztek Fejér megye, a megyei intézmények ügyeit előre vinni.

Tovább...
 
Para Aktív Program Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 01.

ImageNyolcadik alkalommal szerveznek Para Aktív Programot Székesfehérváron, méghozzá ma, 13 órakor. A rendezvény célja, hogy a gyerekek játékos formában ismerkedjenek a mozgássérültek életével, másrészről, hogy a mozgássérült emberek otthonukból kimozdulva, a gyerekek társaságában alkotó tevékenységgel töltsenek egy napot. A program első részében lesz mozgássérülteket segítő kutyák bemutatója, majd kerekesszékes ügyességi verseny és játékos vetélkedő.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1621 1622 1623 1624 1625 1626 1627 1628 1629 1630 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17865 - 17875 / 20393