Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Stabil a kormánypártok kéthatmados többsége Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MNO   
2010. szeptember 28.

ImageA parlamenti pártok támogatottsága nem, vagy csak alig módosult az augusztusi felmérésben rögzítettekhez képest. Egy héttel az önkormányzati választások előtt az erőviszonyok megegyeznek azzal, amit 2010 tavaszán, az országgyűlési választások időszakában mutattak az adatfelvételek. A parlamenti ellenzék kispártjai a választások óta eltelt hónapokban érdemben nem tudtak erősödni, mi több, az LMP és az MSZP esetében kisebb lemorzsolódás figyelhető meg - derül ki a Századvég szeptemberi közvélemény-kutatásából.

Tovább...
 
Lecsóillat lengett a Várkörút körül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 27.

ImageJóval többen jelentkeztek idén Székesfehérvár hagyományos lecsófőző versenyére, mint tavaly. A Várkörúton 380 bográcsban rotyogott a lecsó, a belvárosban pedig kirakodó vásár, különböző koncertek és gyermekprogramok várták a látogatókat. Az idő szerencsére kedvezett a korgó gyomrú járókelőknek, valamint kondérok körül serénykedőknek, hiszen végig gyönyörűen sütött a nap, és csak estefele kezdett el csöpögni az eső. A programokat dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki beszédében elmondta: egyik kedvenc étele a lecsó, így különösen örült e felkérésnek...

Tovább...
 
Átadták a veszprémi Állatkert uniós támogatással megépült újabb attrakcióját Nyomtatás E-mail
Írta: KDRFÜ   
2010. szeptember 24.

ImageEgy ideje már egy darab Afrika épül a Közép-Dunántúlon, a Balaton és a Bakony térségében- kezdte köszöntőjét a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Dr. Navracsics Tibor szerint az állatkert karaktert adhat egy városnak sokszínűségben, nyitottságban, kultúrában és turisztikában; és hogy milyen állatkertje van egy településnek, sokat árul el arról, hogy ez a közösség mire tartja magát a világban. A veszprémi Állatkert, amely 52 éve nyílt meg, s mindig is híres volt arról, hogy az ország hasonló létesítményei közül a legszervesebben illeszkedik a természeti környezetbe- fogalmazott.

Tovább...
 
Együttműködést kötött a Katolikus Karitász és a Magyar Posta Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 24.

ImageA Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója, Schmitt Pál Péter, valamint a Katolikus Karitász Püspök-elnöke, Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök tegnap megállapodást ír alá Magyar Posta Zrt. vezérigazgatóságának székházában. A Magyar Posta az "Árvízkárosultakért" feláras bélyeg értékesítéséből 16 millió forint adományt gyűjtött össze, amelyet a Katolikus Egyház segélyszervezetének ad át az árvíz sújtotta területek újjáépítésre.

Tovább...
 
Szándékosan és tudatosan szegte meg a jogszabályokat a Gyurcsány-kormány Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 23.

ImageBudai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint a Gyurcsány-kabinet azzal, hogy az utolsó kormányülésén, 2009. április 8-án kormányrendeletben nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította a sukorói kaszinóberuházást, szándékosan és tudatosan megszegte az erre vonatkozó jogszabályokat, és ezzel jogtalan előnyt biztosított a befektetők részére.

Tovább...
 
Gyerekzsivaj töltötte be a Városház teret Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 23.

ImageÓvodás és iskolás csoportok egész sora látogatott ki tegnap délelőtt a Városház térre, hogy bekapcsolódjon az Autómentes Nap fehérvári programjaiba. A Polgármesteri Hivatal és több civil szervezet összefogásával egész nap szemléletformáló és szórakoztató programok zajlottak a főtéren. A faházakban tájékoztató anyagokkal, kérdőívekkel és újrahasznosított anyagok bemutatójával várták az érdeklődőket a szervezők.

Tovább...
 
"Csakis az együttműködés fogja megváltani az emberiséget" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 23.

ImageKaposváron, a Megyeház Címer termében került megrendezésre Fejér megye és Somogy megye egyedülálló, újszerű és előremutató együttműködésének első találkozója. – „Több olyan országos munka kezdődött – illetve törvényi keretek között folytatódik – amelyre a megyéknek és a régióknak fel kell készülnie.”

Tovább...
 
Az elmúlt négy évet értékelte a Fejér Megyei Kábítószerügyi Fórum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 23.

ImageA Fejér Megyei Kábítószerügyi Fórum értékelte az elmúlt 4 év feladatait, teljesítését. Ennek során elhangzott, hogy az Új Nemzeti Drogstratégia pillérei a Megelőzés, közösségi beavatkozások, Kezelés, ellátás, ártalomcsökkentés, Kínálat csökkentés területén új kihívásokat jelent. A fórum résztvevői javaslatot terjesztettek elő a következő testület számára: úgy vélik, szükséges, hogy a térségi önkormányzatok közreműködői feladatként fogják át a prevenció, az egészségügy, a gyermek és ifjúságvédelem területén jelentkező feladatokat.

Tovább...
 
"Az odafigyelés jellemzi majd tevékenységünket!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 22.

ImageTöbb odafigyelést szeretnének azok a települések, amelyek közigazgatásilag Székesfehérvárhoz ködőtnek. Ezért a Fidesz önkormányzati képviselői sajtótájékoztatójukon kijelentették: az „odafigyelés” lesz az, amely tevékenységüket jellemezni fogja megválasztásuk esetén. Dr. Cser-Palkovics András polgármesterjelölt, Dr. Dienesné Fluck Györgyi, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba egyéni képviselőjelöltek eddig is mindent megtettek annak érdekében, hogy megoldják a székesfehérváriak problémáit, ám a jövőben még jobban koncentrálni szeretnének Börgönd, Csala és Kisfalud lakóira.

Tovább...
 
"Papírmentes, olcsóbb hivatalt szeretnénk!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 22.

ImageAz elmúlt évek informatikai fejlesztését értékelte sajtótájékoztatóján Orosz István, a Városi Szolgáltatások Bizottságának elnöke, valamint Kovács László, az Önkormányzat Informatikai Központ Kft. ügyvezetője. A tájékoztatón elhangzott, hogy most volt az első olyan ciklus, amikor a helyi önkormányzat szakbizottsági szinten foglalkozott az informatikai ügyekkel.

Tovább...
 
Sárkányhajó Fesztivál a tavon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 22.

ImageIdén sem maradhat el a Sárkányhajó Fesztivál Székesfehérváron. A programra pénteken és szombaton kerül sor a Csónakázó tavon, ahol a 200 méteres versenyszámot az első napon 12 és 16 óra között teszik meg a hajók, másnap pedig 9-től 20 óráig szelik a vizet. A Dragon Aktív Kft. a Magyar Sárkányhajó Szövetség szakmai támogatásával idén hetedik alkalommal rendezi meg az öt helyszínen zajló fesztiválsorozatot. Székesfehérvár előtt Győrben, Faddin, Budapesten és Szegeden szólaltak meg a sárkányhajó-dobok.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1621 1622 1623 1624 1625 1626 1627 1628 1629 1630 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17887 - 17897 / 20393