Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Meg kell tanítani a gyermekeket választani Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 22.

ImageAz Országgyűlés elnöke szerint törekedni kell arra, hogy hasznos és jó tartalmak jelenjenek meg a világhálón és a legfontosabb feladat az internettel kapcsolatban megtanítani a gyermekeket választani tudni jó és rossz között. Nem az a baj, hogy az internet segítségével hatékonyabban tudunk információhoz jutni, hanem hogy nem tudjuk megakadályozni az ott terjedő bűnözést. "Ezért törekedni kell a hasznos és jó tartalmak megjelenítésére." - mondta tegnap az Országgyűlés elnöke a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) által rendezett, "Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra" című nemzetközi konferencián.

Tovább...
 
"A siker azon múlik, hogy tudunk-e együtt gondolkodni és tenni közös céljainkért!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 21.

Image2010 tavaszán a magyar választók demokratikus viszonyok között korábban soha nem tapasztalt egységben sorakoztak fel a nemzeti ügyek programja mellé. A megalakuló Fidesz-kormány a felhatalmazás mértékének megfelelő lendülettel látott hozzá programja megvalósításához. Elindult a gazdaság rendbetétele, a jog- és közbiztonság helyreállítása, az egészségügy és a szociális szféra megmentése, a korrupciós ügyek kivizsgálása.

Tovább...
 
Olimpiai ezüstérem Tajpejből - a fehérvári Kiss Dániel földrajzból remekelt Nyomtatás E-mail
Írta: Sajtóközlemény   
2010. szeptember 21.

ImageEzüstérmet szerzett a Nemzetközi Földrajzi Diákolimpián Kiss Dániel. A Tajpejben megrendezett versenyen 120 ifjú földrajztudós között végzett a második helyen a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 2010-ben érettségizett diákja. A fehérvári tanulót – a többi, diákolimpián jeleskedő társával közösen - a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is köszöntötte.

Tovább...
 
Székesfehérváron tesztelt az ECSET Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 21.

ImageA Vörösmarty Színház két jeles művésze, Juhász Illés és Tűzkő Sándor is ellátogatott az Egy CSEpp Teszt Fejér megyei egészségfelmérésére. Két próba közötti szünetben, a látogatókkal együtt tesztelték koleszterin- és vércukor szintjüket, vérnyomásukat, testösszetételüket, valamint részt vettek anyajegy vizsgálaton is.

Tovább...
 
Illés: Hatékonyabb természetvédelmet Nyomtatás E-mail
Írta: hirado.hu   
2010. szeptember 21.

ImageAz államtitkár elfogadhatatlannak tartja, hogy vízszolgáltatók "felpumpálták" a vízdíjat. Nevében megszüntetné a Természetvédelmi Őrszolgálatot Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, aki a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában azt mondta: az ott dolgozó emberek továbbra is végeznék a feladatukat a nemzeti parkok életébe simulva. Mint mondta: ennél a szervezetnél jelenleg 262 ember dolgozik, ők ugyan hatósági jogkörrel is rendelkeznek, ám az utóbbi években többnyire csak kezelői, fenntartói, természettudományos hátterű feladatokat végeztek.

Tovább...
 
Együttműködési megállapodást kötöttek a polgármesterjelöltek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 20.

ImageEgyüttműködési megállapodást kötöttek a Fidesz-KDNP velencei-tavi polgármesterjelöltjei. Az elmúlt 20 évben sosem volt hasonló összefogásra lehetőség, így az esemény különös jelentőséggel bír. „Úgy gondoljuk, hogy hazánk és vidékünk jelenlegi helyzetében a településeken belüli összefogás mellett térségi összefogásra van szükség ahhoz, hogy az itt élő emberek érdekeit a leghatékonyabban tudjuk képviselni.” – áll az egyezményben, amely teljes szövege alább olvasható el.

Tovább...
 
Sokaknak okoz gondot az állandó gyógyszervásárlás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 20.

ImageA folyamatos gyógyszeres kezelésre szoruló betegek 37 százalékának jelent komoly anyagi terhet a gyógyszerek kifizetése, míg 43 százalékuk ugyan ki tudja fizetni az árat, nagyobb kiadást azonban már nem tudna vállalni. – mutatta ki a Szinapszis Kft. legújabb kutatása, melyet a WEBBeteg egészségportál megbízásából készített.

Tovább...
 
Orbán: lejárt a neoliberális kísérletezés ideje Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 19.

ImageOrbán Viktor szerint a neoliberális kísérletezés ideje lejárt; a piac mindenhatósága és önszabályozása csak elmélet, az állam szerepe pedig maga a valóság. A miniszterelnök az Európai Néppárt budapesti rendezvényén úgy fogalmazott, 180 fokos fordulatra van szüskég: a sokkal szigorúbb szabályozást és ellenőrzést azok esetében kell alkalmazni, akik spekulálnak, és azokat kell felszabadítani a terhek alól, akik munkahelyeket teremtenek, termelékenységet növelnek.

Tovább...
 
A Pénzügyminisztériumból irányították a sukorói telekcserét Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 19.

ImageBudai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint egyértelműen megállapítható, hogy a Pénzügyminisztériumból irányították a törvénytelen sukorói telekcserét. A fideszes országgyűlési képviselő Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: minden kétséget kizáróan kiderült, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök tudott arról, hogy csak a jogszabályok megszegésével bonyolítható le az említett ügylet. A befektetők egyik fő kérése ugyanis az volt a kormányhoz, illetve a miniszterelnökhöz, hogy a Velencei-tó partján lévő telket csere útján szerezzék meg, kizárva ezzel a nyilvános pályáztatást és a versenytársakat - fűzte hozzá.

Tovább...
 
Elektromos töltőállomást mutattak be Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 17.

ImageAz országban elsőként Székesfehérváron mutattak be elektromos töltőállomást. - A Székesfehérvári TZ-ELMA társaság által szervezett sajtótájékoztató központi szereplője egy olyan energiaforrás volt, amely egyidejűleg négy elektromos járművet is képes feltölteni. Az elektromos autókat olcsó és környezetkímélő energiaforrás mozgatja, így a jövőben jelentős szerepük lehet a környettudasos életmód felé haladó világ közlekedésében.

Tovább...
 
Permetezik a platánfákat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 17.

ImagePlatánfákat permeteznek Székesfehérvár Megyei Jogú Város területén szeptember 18 – 30-ig, 19.00 - 06.00 óra között. A munkálatokat Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. végzi, a a felhasználásra kerülő szer Decis Mega, Mirage 45 EC, Wuxal lombtrágya, Agrol Plus. Városunk jegyzője ezúton hívja fel olvasóink figyelmét arra, hogy az említett vegyszer a méhekre mérsékelten, a vizekre pedig kifejezetten veszélyes!

 
<< Első < Előző 1621 1622 1623 1624 1625 1626 1627 1628 1629 1630 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17898 - 17908 / 20393