Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Erős Antónia Alapítványa Székesfehérvárra érkezik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 16.

ImageIngyenes egészségügyi szűrések a Városház téren. - Az Egy csepp figyelem Alapítvány ECSET (Egy CSEpp Teszt) elnevezésű országos szűrőprogramjával 2010. szeptember 17-én, pénteken Székesfehérvárra érkezik. Az Erős Antónia által létrehozott szervezet minden érdeklődőnek ingyenes egészségügyi szűréseket biztosít a Városház téren.

Tovább...
 
Előtérbe kell helyezni az egészségügyet! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 15.

Image„Mindig jó érzés azt látni, ha egy Székesfehérvárról induló mozogalomhoz olyan lokálpatrióták is csatlakoznak, akik valamilyen szakterületen kimagasló eredményt értek el, és szakmai tudásukkal segíteni tudják az elképzelések megvalósulását.” – jelentette ki dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, amikor bejelentette, hogy Szöllősy Edit gyermekorvos is egyetért a „Nekem Fehérvár” – programmal, és csatlakozik hozzá.

Tovább...
 
Gárdonyi óvodai kompetencia program: zárókonferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Vida-Szűcs Lajos   
2010. szeptember 15.

ImageZárókonferenciát rendeztek Gárdonyban. A tavaly áprilisban indult és a múlt hónap végén zárult projekt összegző konferenciáját Drdul Emília projektmenedzser indította a Hivatal dísztermében. Elsőként a Gárdonyi Tagóvoda – ismertebb nevén a Posta utcai óvoda – innováló óvónőinek, gyermekeinek, szüleinek zenés előadását konferálhatta be.

Tovább...
 
Idén életbe lépnek a lakáshiteleseket megsegítő jogszabályok Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 15.

ImageMég az idén hatályba léphetnek azok a jogszabályi változások, amelyek a Fidesz nyolcpontos, a bajba jutott lakáshiteleseket megsegítő csomagját tartalmazzák. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Rogán Antal, a párt gazdasági kabinetvezetője azt követően jelentette ezt be, hogy kedden találkozott a hitelfelvevők érdekképviseleti szerveivel. Utóbbiak képviselője az egyeztetetést követő sajtótájékoztatón azt mondta: a konszenzust keresik, de volt több kritikus pont is a javaslatok között.

Tovább...
 
Folynak a 8-as út fejlesztésének előkészületei Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 15.

ImageSzékesfehérvár és Veszprém között a hiányzó szakaszok megépítésével és a meglévők felújításával teljes lehet a két város közötti kétszer két sávos kapcsolat, aminek nyomán gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a 8-as főúton. Jelenleg a terveztetések és engedélyeztetések folynak, de a mintegy 40 km hosszú szakaszon két éven belül megkezdődhetnek a kivitelezési munkák.

Tovább...
 
Rágcsálóirtást végeznek Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. szeptember 15.

ImageAz Állalmi Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat rendelete alapján a Városgondnokság megbízásából az Albatox kft. a város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végez. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet.

Tovább...
 
Orbán: most jön a java! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 14.

ImageIdénre 3,8, jövőre pedig 3 százalékos GDP arányos államháztartási hiányról beszélt Orbán Viktor az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, hétfőn, napirend előtt. A miniszterelnök a cselekvés parlamentjének nevezte az Országgyűlést és hangsúlyozta: Magyarország visszaszerezte a reményt, "de még nagyon messze vagyunk attól, ahova szeretnénk eljutni", most jön a java, az ország felemelése és talpra állítása.

Tovább...
 
A kettős állampolgárságot és a nyelvtörvényt is megvitatják Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 14.

Image"A kettős állampolgárság és a nyelvtörvény kérdése egész biztosan napirenden lesz a magyar és a szlovák külügyi bizottság együttes ülésén szeptember végén." - mondta Balla Mihály (Fidesz) hétfőn az MTI-nek. - Az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnöke emlékeztetett: nemrégiben mindkét országban parlamenti választások voltak, és új kormányok alakultak, a Fidesz pedig korábban ígéretet tett arra, hogy amint feláll az új budapesti kabinet, "a lehető legtöbb szinten" igyekeznek egyeztetni a pozsonyi féllel.

Tovább...
 
"Nekem Fehérvár" - Több, mint ezer kérdőívet küldtek vissza a lakók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 13.

ImageTöbb, mint ezer kérdőívet küldtek vissza a székesfehérváriak a „Nekem Fehérvár” – elnevezésű program keretében. A Fidesz helyi szervezete néhány héttel ezelőtt indította útjára a kérdőíves megkérdezés eme formáját: városunk valamennyi lakójának levelet küldtek, amelyben kérték, hogy osszák meg velük véleményüket, ötleteiket Székesfehérvárral kapcsolatban. Mint kiderült, igen nagy igény van városunkban arra, hogy az itt élők elmondhassák gondolataikat, ezért – dr. Cser-Palkovics András ígérete szerint – a jövőben is rendszeresen alkalmazni fogják ezt a kommunikációs formát.

Tovább...
 
Lázár: nem lesz változás a parlament őszi ülésrendjében Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 12.

ImageAz őszi ülésszakban semmiféle változás nem lesz a parlamenti munkában, a házbizottság szerdai ülésén már nyilvánvalóvá vált, hogy a költségvetés vitája határozza meg az ülésszak rendjét - közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Kövér László házelnök által a Fidesz-KDNP képviselőcsoportnak adott tájékoztatása alapján. Lázár János a kétnapos tapolcai frakciószövetségi ülés zárónapján elhangzottakról az MTI érdeklődésére a párt nagykanizsai kampánynyitóját megelőző sajtóbeszélgetésen elmondta: ha a parlamenti munka menetében "bármiféle változásra sor kerül, az csak jövő tavasszal képzelhető el".

Tovább...
 
Orbán Viktor: Magyarország felemelése a tét Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. szeptember 12.

ImageOrbán Viktor szerint az októberi önkormányzati választás tétje az, hogy az elmúlt hetekben megteremtett szilárd alapokon állva elkezdjék felemelni, majd talpra állítani Magyarországot, hogy belátható időn belül erős, sikeres legyen. A pártelnök-miniszterelnök a Fidesz pénteki kampánynyitó nagygyűlésén azt érzékeltette, erre csak a jelenlegi kormányoldal képes. Orbán Viktor a budapesti SYMA-csarnokban elmondott, mintegy negyedórás beszédében úgy fogalmazott: egy évvel ezelőtt már-már aggódni kezdett, hogy ki lehet-e mozdítani az országot a kilátástalan apátia állapotából. Ma, egy év elteltével azonban - folytatta - "egy más ország vesz körül bennünket".

Tovább...
 
<< Első < Előző 1621 1622 1623 1624 1625 1626 1627 1628 1629 1630 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17909 - 17919 / 20393