Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Csaknem 900 000 forintnyi árvízsegély Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. augusztus 09.

ImageA megyei önkormányzat és több más szervezet közös segélygyűjtő akcióinak lezárásáról és eredményéről adtak tájékoztatást a Megyeházán... - A Fejér Megyei Közgyűlés elnökén, dr. Balogh Ibolyán kívül eljött a Címerterembe a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjának elnöke, Szalai Gábor nyugállományú őrnagy, a Fejér-megyei Nyugdíjasok Közhasznú Érdekvédelmi Szervezetének vezetője, Kucziné Faddi Éva, az "Életet az Éveknek" Fejér Megyei és Székesfehérvári Egyesülete első embere, Rubina Sándor, az Alba Volán Zrt. képviseletében Kereki Lajos, főmunkatárs, továbbá Tolcsvay Béla.

Tovább...
 
Schmitt Pál köztársasági elnök ünnepi beszéde Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz/MTI   
2010. augusztus 09.

ImageSchmitt Pál köztársasági elnök ünnepélyes keretek között lépett hivatalba. Az alábbiakban közöljük ünnepi beszédének szó szerinti leiratát. "Minden nemzet időnként újra kell szülessen ahhoz, hogy megmaradjon, mint nemzet. Ez az újjászületés, a mélypontból való kiemelkedés elméletileg nagyon egyszerű. Mindegyikünknek külön-külön emelkednünk kell ahhoz, hogy abból nemzeti emelkedés legyen. Meg kell értsük, hogy külön-külön semmik vagyunk, aprócska porszemek, akiket elfúj a történelem szele. Csak együtt lehetünk valamik."

Tovább...
 
Együttműködnek az Adonyi Kistérség fideszes polgármester-jelöltjei Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 08.

ImageIváncsán, a Tanuszodában tartott sajtótájékoztatót az Adonyi Kistérség fidesz színekben induló hat polgármester-jelöltje. Somogyi Balázs a választókerület elnöke, Perkáta polgármestere köszöntötte a sajtó képviselőit és bemutatta a polgármester-jelölteket. Kirinovics Péter – Adony, Rédli László – Iváncsa, Jobb Gyula – Kulcs, Csombók Pál – Pusztaszabolcs, Kolonics Attila – Szabadegyháza jelöltje.

Tovább...
 
31 ország hallgatói a KJF és a Balassi Intézet Nyári Egyetemén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 08.

ImageHetedik alkalommal rendezi meg a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet a Hungarológiai Nyári egyetemet 2010. július 19. és augusztus 13. között. Magyarország turisztikai szempontból két legismertebb pontján, Budapesten és Székesfehérváron, négy héten keresztül tanulnak a jelentkezők magyart mint idegen nyelvet és országismeretet, előadásokon, kulturális és országjáró programokon.

Tovább...
 
Péntektől Kövér László az új házelnök Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. augusztus 06.

ImagePéntektől Kövér László az Országgyűlés elnöke: az új parlament második házelnöke Schmitt Pált váltja a poszton, aki augusztus 6-tól Magyarország államfője. Kövér Lászlót a parlament nyári rendkívüli ülésszakának utolsó napján, július 22-én választotta meg az Országgyűlés az új házelnöknek. Elődje, Schmitt Pál, aki pénteken lép hivatalba a Sándor-palotában, két hónapig töltötte be a tisztséget. A Fidesz országos választmányának elnöke a titkos szavazáson 304 igen és 50 nem szavazatot kapott; a rendszerváltás óta először fordult elő, hogy képviselőcsoport testületileg elutasította a házelnök személyét.

Tovább...
 
Látogatás Doberdóba Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 05.

ImageEgy magyar katonai hagyományőrző küldöttség látogatott el az első világháború sok tízezer magyar hősi halottat követelő véres csatáinak helyszínére, az észak-olaszországi Isonzó folyó partjára, Doberdóba. A küldöttséget Görög István ezredes vezette, aki a Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezetét is képviselte. A Fejér megyei hagyományőrzők, köztük a Németh István vezette Krajczáros Alapítvány tíz éve van kapcsolatban az olasz Isonzó Baráti Körrel, akik sokat tesznek az olaszországi magyar katonai emlékek és sírok ápolásáért.

Tovább...
 
Az iskolások biztonsága érdekében megváltozik a forgalmi rend Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 05.

ImageKözlekedési nehézségekkel találkozhatnak azok az autósok, akik Székesfehérváron, a Pozsonyi út Kossuth iskola előtti szakaszán haladnak át. Az iskolások közlekedésének biztonsága érdekében az átalakítás mára már elengedhetetlenné vált. A beruházás augusztus végére készül el, a tanév kezdetétől már zavartalanul közlekedhetnek a gyerekek és az autósok egyaránt.

Tovább...
 
Hogyan ál a Tárnok - Székesfehérvár vonalszakasz átépítése? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 05.

ImageA Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt tájékoztatása szerint a Tárnok – Martonvásár állomásköznél a nyílt vonal átépítésére 2011-ben kerül sor. A martonvásári állomásnál az új gyalogos aluljáró befejező, belső szerelési munkái jeleleg is folynak. Elhelyezésre kerültek a liftek, valamint a vízelvezetés berendezései. Elkezdődött a tolatási padkák rendezése, tereprendezés, a kivitelező telephelyének felszámolása. Ezek után elkezdődhet a Vasút utca átépítése, buszforduló és burkolt rakterület építése.

Tovább...
 
Cser-Palkovics András lett a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 04.

ImageDr. Cser-Palkovics Andrást választották meg a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács új elnökének. Munkáját két társelnök, dr. Kovács Zoltán, és Popovics György segíti majd a következő időszakban.

Tovább...
 
Jegyzői felkészítőt tartottak Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. augusztus 04.

A Fejér Megyei Területi Választási Iroda vezetője, dr. Varjú Mihály szakmai felkészítőt tartott a Megyeháza Dísztermében a 2010. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását megelőzően Fejér megye települései helyi választási irodáinak vezetői részére.

Tovább...
 
Kormány prioritásként tekint az orvosi alapellátásra Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. augusztus 04.

Image"A kormány prioritásként tekint az alapellátás megerősítésére, ennek keretében támogatni fogják a fiatal orvosok praxishoz jutását, és vonzóvá teszik a háziorvosi életpályát." - válaszolt levélben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője Gyenes Géza jobbikos képviselőnek, aki az alapellátási vállalkozások támogatásáról kérdezte Réthelyi Miklóst.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1621 1622 1623 1624 1625 1626 1627 1628 1629 1630 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17920 - 17930 / 20302