Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Ünnepségek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 19.

ImageA koronaékszer-másolatok ünnepélyes átadásával kezdődik meg az idei, Szent István-ünnepi programsorozat Székesfehérváron. Vasadi Gusztáv erdélyi fafaragó művész ajándékát ma, 12:30-kor adja át a Fejér Megyei Önkormányzatnak a Megyeháza I. emeleti aulájában. A rendezvényen beszédet mond dr. Balogh Ibolya, a Megyei Közgyűlés elnöke. Az alkotót bemutatja: Kiss István, Lepsény polgármestere, megyei képviselő.

Tovább...
 
Kopogtatnak az önkormányzati képviselőjelöltek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 19.

ImageMegkezdték az ajánlószelvények gyűjtését a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltjei. A Szedreskert-Szárazrét-Feketehegy körzetében Kiss Judit méretteti meg magát, akit dr. Cser-Palkovics András polgármesterjelölt el is kísért „első útjára”. A politikusok a Szamos utcában találkoztak a helyi önkéntesekkel, hogy közösen járják végig az utcákat.

Tovább...
 
Rendkívüli ülés a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 19.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése rendkívüli ülést tart ma, 8 órai kezdettel a Városháza Nagytermében. A képviselők ennek során 49 napirendi pontot tárgyalnak majd meg, amelyből 30-at nyílt, 19-et pedig zárt ülésen fognak megvitatni. A napirendi pontok között szerepel a helyi kitüntetésekről szóló rendelet módosítása, a Fiskális Úti Orvosi rendelő felújításához szükséges pályázati önrész témaköre, s a választási bizottság póttagjainak felvétele is.

Tovább...
 
Jótékonysági vásárt rendeznek Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 19.

ImageJótékonysági vásárt rendeznek Gárdonyban a Gárdonyi-Agárdi Polgári Körök tagjai. A programra augusztus 21-én, szombaton, 9-12-ig kerül sor a a Spar és a Penny közötti területen. „A feleslegessé vált, de még használható állapotú tárgyainkkal – műszaki és lakás-felszerelési cikkek, játékok, könyvek, stb. – amelyeket az érdeklődők a helyszínen megvásárolhatnak, rászoruló gyerekek beiskolázását támogathatjuk.” – nyilatkozták a Fehérvári Híreknek a szervezők.

 
"Akkor tudunk eredményesen együttműködni, ha együtt gondolkodunk" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 18.

ImageFodor Edit, a Fidesz-KDNP szabadbattyáni polgármesterjelöltje többségi támogatás elérése esetén támogatni szeretné a kormányt programja megvalósításában, hogy Magyarország talpra álljon, munkahelyek létesüljenek, rend legyen, s megvalósuljon a köz-és szociális biztonság. A települések, a polgárok érdeke ugyanis – véleménye szerint - ezt kívánja. „A Nemzeti Együttműködés Rendszerében akkor tudunk jól és eredményesen együttműködni, ha ennek részesei vagyunk, ebben együtt dolgozunk, együtt gondolkodunk.” – nyilakozta honlapunknak a jelölt.

Tovább...
 
Orvosaink a hálapénzről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 18.

ImageA hálapénz problémája folyamatosan visszatérő téma a magyar egészségügy kapcsán. A problémáról egyelőre inkább mindenki csak beszél, de megszüntetése érdekében konkrét lépések alig történnek. A paraszolvencia rendszerének nem csak a TB járulékát rendszeresen fizető páciens a vesztese - aki több tíz, vagy netán százezer forintot is kifizet az egyébként elvárható szolgáltatásért - hanem az orvos is. A közsajtó jellemzően a betegek oldaláról mutatja be a mindennapi gyakorlatot, pedig a szakmának is igen határozott véleménye van a hálapénzről.

Tovább...
 
Augusztuális Kisapostagon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 18.

ImageAugusztuálist rendezett a Schalbert Kisapostagért Alapítvány Kisapostagon. A programon fellépett Muck Ferenc előadóművész szaxofonon, valamint a FIRKIN zenekar. Az esemény díszvendége L. Simon László, a körzet országgyűlési képviselője volt, aki bemutatta a Fidesz-KDNP kisapostagi polgármesterjelöltjét, Kutrovácz Istvánt.

Tovább...
 
Bemutatta jelöltjeit a Válasz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 18.

ImageBemutatta önkormányzati képviselőjelöltjeit a Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület. Juhász László, a Válasz polgármesterjelölt mutatta be a jelölteket a sajtó képviselőinek. Ők a következők: Belváros - Dr. Holló Imre, Városközpont – Észak Fésüs Irén, Viziváros - Juhász László, Városközpont – Kelet Szili Gábor, Tóváros – Alsóváros - Fülöp Máté, Maroshegy - Mezővári Balázs, Palotaváros – Dél - Kupeczik Krisztián, Palotaváros – Észak - Vid Péter, Feketehegy – Szárazrét – Szedreskert Szili Csaba, Felsőváros – Fecskepart - Schreiner János.

Tovább...
 
Fenyves Péter: 22 éve a közigazgatásban, az önkormányzati munkában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 17.

Image2006 óta irányítja Mór városát Fenyves Péter, aki előde, a négy cikluson át polgármesterként dolgozó Schmidt Ferenc városépítő munkáját szerette volna folytatni. E terve pedig tökéletesen sikerült is: Az elmúlt négy évben a város infrastrukturális fejlődése intenzívvé vált, befejeződött a közműépítési program. A Európai Uniós források elérésében a város sikeres volt, két milliárd Ft értékű vissza nem térítendő támogatást kaptak. A lakosság kérésének megfelelően teljesítették a négy éves fejlesztési programot, amelynek része volt a járdafelújítás, útfelújítás, intézmény felújítás, és a csapadékvíz elvezetés megvalósítása.

Tovább...
 
A Fidesz és a KDNP felkészült az önkormányzati választásokra Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. augusztus 17.

ImageA Fidesz és a KDNP egymással szövetségben teljes egészében felkészült az önkormányzati választásokra. - közölte Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus kiemelte: a Fidesz célja, hogy az ajánlószelvények legalább 20 százalékát, azaz közel kétmillió darabot gyűjtsön össze a következő két hétben. "A párt kampánya rövid lesz, helyi, megyei és országos szinten is zajlik majd, amelyben részt vesznek kormányzati politikusok és a pártelnök-miniszterelnök is." - emelte ki Kósa Lajos.

Tovább...
 
Fogadalmi szentmisét tartottak a Székesegyházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 16.

ImageSzent István országfelajánlásának évfordulóján fogadalmi szentmisét koncelebrált Spányi Antal megyés püspök Takács Nándor nyugalmazott püspökkel, valamint az egyházmegyéből érkező papsággal együtt a Székesegyházban. A szentmisén a hagyománynak megfelelően jelen voltak a közélet személyiségei: a megye, a honvédség, a rendőrkapitányság és a katasztrófavédelem, és a helyi média vezetői is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17931 - 17941 / 20344