Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Valamennyi kisebbségi önkormányzat megalakult Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 15.

Október 15-éig mind a tíz székesfehérvári kisebbségi önkormányzat megtartotta alakuló ülését, amelyen megválasztották az elnököt és az elnökhelyettest. A cigány települési kisebbségi önkormányzat elnöke Kolompár Ernő, elnökhelyettese Herceg Róbert lett. A horvát települési kisebbségi önkormányzat elnökének Jakubek Tibornét választották meg, az elnökhelyettesi pozíciót pedig Nagy István kapta meg.

Tovább...
 
Kinyílt a Városháza kapuja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 15.

ImageMegnyílt a nagyközönség előtt a Városháza kapuja. Dr. Cser-Palkovics András néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy csütörtökön bárki megtekintheti az épületet, s igen szép számmal jelentkeztek is érdeklődők a programra. A városházi séta során egy idegenvezető mutatta be a Városházán található műalkotásokat, a tanácstermeket, s a polgármesteri irodát. Az első csoportot dr. Cser-Palkovics András vezette körbe.

Tovább...
 
Székesfehérvárra látogatott az indiai nagykövet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 15.

ImageSzékesfehérvárra látogatott Gauri Shankar Gupta. Az indiai nagykövet április 12-én érkezett Budapestre, most pedig városunkat is megtekintette. Gauri Shankar Gupta-t dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta a Városháza kistanácstermében, ahol a politikusok érdemi együttműködésről is tárgyaltak a gazdaság és a kultúra területén. Mint kiderült: a felek elsősorban az autóipar és az IT területen látják az együttműködés lehetőségét.

Tovább...
 
Magalakult a Fidesz önkormányzati frakciója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 14.

ImageMegalakult a Fidesz önkormányzati frakciója, Róth Péter, a Fidesz városi szervezetének elnöke ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Hiemer-házban, ahol elmondta, hogy tavaly novemberben alakult meg 14 fővel az önálló frakciójuk. s a most felálló 21 fős testületben továbbra is 14 fővel működik majd a frakció. A tájékoztatón jelen volt Dr. Bezzegi Pál frakcióvezető, Földi Zoltán operatív helyettes és Mészáros Attila kommunikációért felelős helyettes is.

Tovább...
 
KÖZÖS SEGÍTSÉG A BAJBAJUTOTTAKNAK Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 14.

Image„Összefogásban az erő.” – így gondolják a Közép-dunántúli Régió, valamint Fejér Megye és Székesfehérvár Önkormányzatának vezetői. Éppen ezért közös jótékonysági akciót szerveznek a vörösiszappal elárasztott területen élő emberek megsegítésére. Erről egy sajtótájékoztató során számolt be Vargha Tamás, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és dr. Temesvári Balázs, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója.

Tovább...
 
Nemzetközi találkozó az autista gyermekekért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 14.

ImageNemzetközi szakmai találkozót rendeznek ma délután a Hiemer házban, amelynek célja egy módszertani útmutató készítése, valamint az érdekérvényesítő képesség fejlesztése a fogyatékos gyermeket nevelő szülők körében. Az autizmussal foglalkozó Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány szervezésében litván, német, olasz és román szakmai partnereket fogadnak a Grundtvig Tanulási Kapcsolatok projekt keretében. A program támogatójaó az Európai Unio és Székesfehérvár Megyei Jogú Város.

Tovább...
 
A közös sikerhez arányos teherviselés szükséges Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. október 14.

Image"Elsőbbséget kell adni a termelésnek, a munkának a spekulációval szemben." - mondta a kormányfő. Orbán Viktor a Széll Kálmán Alapítvány szerdai rendezvényén többek közt arról beszélt, hogy Magyarországon át kell alakítani az adózást, a gazdaságot és a politikai szemléletet. A miniszterelnök szerint a világban lezajló globális átalakulás kihívás: egyszerre fenyegetés és lehetőség is Magyarországnak. "Rajtunk áll, mit választunk, hogy fogjuk fel." - tette hozzá. Szólt arról is, hogy fel kell ismerni, mi értékelődik le, és mi értékelődik fel. - "A munka, a közérdek felértékelődik, és a spekuláció leértékelődik." - fogalmazott Orbán.

Tovább...
 
Döntöttek a közgyűlés felépítéséről és a személyi kérdésekről Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2010. október 13.

ImageSikeresen lezárultak az egyeztetések dr. Cser-Palkovics András polgármester és frakciótársai, valamint a nem a Fidesz színeiben megválasztott képviselők között. A múlt héten meghatározott irányelvek mentén döntöttek a közgyűlés felépítéséről és a személyi kérdésekről is. Dr. Cser-Palkovics András javaslata alapján ebben a ciklusban is három alpolgármester helyettesíti őt, illetve segíti majd városvezetői munkáját.

Tovább...
 
"Véget ért a kollektív felelőtlenség kora" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. október 12.

Image"Érvényes és eredményes volt a médiatanács tagjait jelölő bizottság hétfő délelőtti ülése." - jelentette be a tanácskozást követő sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András, a bizottság elnöke.  A testület kétharmados szavazattöbbséggel fogadta el dr. Auer János, dr. Kollárik Tamás, dr. Koltay András és Vass Ágnes jelölteket. A kandidáltak személyéről az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén dönt. A bizottság elnöke kiemelte: egyértelmű felelősségi viszonyokat kell kialakítani a médiát szabályozó testületekben és a közmédiumokban egyaránt. "A médiatanács leendő tagjairól nem pártszempontok, hanem szakmai alkalmasságuk alapján döntött a grémium." - jegyezte meg Cser-Palkovics András.

Tovább...
 
Kegyeleti Napok - számos intézkedéssel segít a Városgondnokság Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. október 12.

ImageKözeledvén a Mindenszentek, valamint Halottak Napja, egyre többen keresik fel a temetőkerteket. A megemlékezések nyugodt, békés, kegyelet teljes lebonyolítása érdekében több intézkedést hoztunk, melyekről szeretnénk tájékoztatást adni. Ezek az Önkormányzat tulajdonában lévő temetőkertekre vonatkoznak: Béla úti köztemető, Csutora temető, Hosszú temető, Szedreskerti temető, Fecskeparti temető, Sóstói rk. temető, Börgöndpusztai temető, Kisfaludi temető.

Tovább...
 
Állami irányítás alá kell vonni a MAL Zrt.-t Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. október 12.

ImageOrbán Viktor elmondta: négy feladat áll a kormány előtt Magyarország legnagyobb ökológia katasztrófája után. Kártalanítani kell a károsultakat, biztosítani kell az emberek munkáját, meg kell gátolni, hogy további károk keletkezzenek, és mielőbb ki kell vizsgálni a felelősség kérdését. - "Ma dolgozni jöttünk ide, nagy munka vár ránk, de az első megszólalásnak a részvét és az együttérzés hangján kell szólnia." - kezdte parlamenti expozéját Orbán Viktor miniszterelnök.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17931 - 17941 / 20492