Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Még mindig akadozik a vasúti közlekedés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 18.

ImageA Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete még mindig nem szüntette meg a hétfőn elkezdett sztrájkot, így – bár jelentős „enyhüléseket” tapasztalhatnak az utasok -, azért a vasúti közlekedés még mindig eléggé káoszos képet mutat. Ami a Székesfehérváron dolgozókat és az itt  lakókat különösképpen érdekelheti: a Budapest-Kelenföld - Székesfehérvár- Lepsény, illetve a pusztaszabolcsi és a dunaújvárosi vonalon óránként közlekednek a vonatok Kelenföldig.

Tovább...
 
Ajándékcsomagokat szállítottak ki a karitászosok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 18.

ImageAz elmúlt két hétben az Öreghegyi és az Almássy-telepi karitászosok több, mint háromszáz karácsonyi élelmiszercsomagot juttattak el a szociálisan rászoruló családoknak és a kisnyugdíjasoknak. – kaptuk a hírt Kádár Sándornétól, az Öreghegyi Karitász egyik önkéntesétől, aki elmondta: Hasonló nagyságrendben szállítottak ki a körzetbe tartozó, hátrányosan helyzetű embereknek az EU-s élelmiszerakció keretében csokoládé bevonatú, vaníliás linzerkarikákat tartalmazó csomagokat is.

 
Orbán Viktor nem megy el a találkozóra Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz - Deutsch Tamás kabinetfőnök   
2008. december 18.

ImageAmikor egy ország válsághelyzetbe kerül, két dolog fontos. Az összefogás és az összefogás célja. Mi a magyar emberek érdekeit szolgáló összefogásban részt veszünk, az emberek elleni összefogásban viszont nem. Így tettünk például a bankmentő csomag megszavazásakor, mivel arról úgy gondoltuk, hogy mégha nem is a legjobb megoldás, de végső soron az emberek érdekét szolgálhatja, ezért támogattuk.

Tovább...
 
Még mindig alacsony a tájékozottsági szintünk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 18.

Image A WEBBeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. az egészségügyi témára való fogékonyságot és igényt vizsgálta egy 2008-as kutatása során, amelyet a magyar felnőtt lakosság körében végzett. Ebből kiderül, hogy az orvosok szerint 1-től 10-es skálán még a 4-est sem éri el a magyar lakosság gyógyszerekkel, betegségekkel, életmóddal kapcsolatos informáltsági szintje, pedig a rendszeres tájékozódásnak kiemelt szerepe van a gyógyulásban és az egészségmegőrzésben.

Tovább...
 
meghosszabbított ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. december 18.

A Karácsonyhoz kapcsolódóan munkanap áthelyezésre kerül sor. A december 24-i (szerdai) munkanapot nem december 20-án (szombaton), hanem 17-én (szerdán) és 19-én (pénteken) meghosszabbított munkaidővel dolgozzák le a Polgármesteri Hivatal munkatársai Székesfehérváron. Ez érinti a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendjét is, ami így a következőképpen alakul: 2008. december 19. (péntek) - 8-12 és 13-18 óráig 2008. december 20. (szombat) – nincs.

 
Ülésezik már a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 18.

Ma reggel nyolc órakor kezdte meg decemberi ülését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a Városháza Nagytermében. A részletes napirendi pontokat alább közöljük. – 46 Javaslat nyílt ülésen kerül megtárgyalásra, nyolc témáról pedig zárt falak mögött konzultálnak a képviselők.

Tovább...
 
Megalakult a Craon - Iszkaszentgyörgy Testvértelepülési Bizottság Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 17.

ImageAz iszkaszentgyörgyi néptánccsoport, néhány BMX-ező fiatal, az ifjúsági referens és a polgármester májusi franciaországi útja és a craon-i fiatalok iszkaszentgyörgyi fiatalokkal közös magyarországi két hetes tábora után új szakaszához érkezett a két település kapcsolata. – tájékoztatta szerkesztőségünket Gáll Attila, a helyi polgármester.

Tovább...
 
Belvárosi Fidelitas Klub megnyitó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 17.

ImageA belvárosi és a budapesti Fidelitas régi nagy álma vált valóra, amikor rengeteg munka és sok-sok várakozás után elkészült a Fidelitas első fővárosi közösségi klubja a Belváros szívében, az Aulich utcában. 2008. december 18-án (holnap) este 8-tól ezen klub megnyitója lesz, melyre szeretettel várunk mindenkit!

Tovább...
 
Kiosztották a TÓTH ISTVÁN - TÓTH TERÉZIA ÖSZTÖNDÍJAKAT Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 17.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is 96 általános és középiskolás székesfehérvári diák részesült a Tóth István – Tóth Terézia ösztöndíjban. A támogatást – havi három és hét ezer forint közötti összeget - januártól kapják a kiválasztott, jó tanulmányi eredményű, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok. Az ösztöndíj alapját a Székesfehérvárról Kanadába vándorolt Tóth István és Tóth Terézia által letétbe helyezett örökség kamata képezi.

Tovább...
 
Folytatódik a sztrájk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 16.

ImageBár a vonatozni vágyók jelentős javulást tapasztalhatnak ma a vasúti közlekedésben, azért még számos járatkimaradásra és késésre lehet számítani, hiszen a sztrájk „alapjában” most is tart. Budapesten működik a Nyugati és a Keleti pályaudvar, a Déli viszont nem – ami a székesfehérváriak számára igencsak rossz hírt jelent. Viszont: a fővárosból minden második vonatpárt elindítják városunkba, és a Székesfehérvárról Veszprémbe tartó utasok is „csíphetnek el” olykor vonatokat úticéljuknak megfelelően.

 
FIDELITAS SZÜLETÉSNAP DEBRECENBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. december 16.

ImageA december 6-ára valószínű nem csak a Mikulás érkezése miatt fognak emlékezni a Fidelitas tagok országszerte, ugyanis idén először a FIDELITAS születésnapját ezen a napon ünnepelhettük meg Debrecenben. Az országos elnökség sárospataki ülésén döntött arról, hogy a debreceni csoport szervezheti meg ezt az ünnepi bulit.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17942 - 17952 / 18640