Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS A BAZILIKA 56-OS KERESZTJÉNÉL Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 24.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal szervezésében idén is ünnepséget rendeztek a Székesegyház oldalánál lévő emlékkeresztnél 1956 hőseinek és áldozatainak tiszteletére. A megemlékezésen – többek között - részt vettek a történelmi egyházak vezetői és a Fidesz helyi delegációja is, hogy leróják tiszteletüket, s az ünnepi műsor után elhelyezzék koszorúikat a kereszt alatt.

Tovább...
 
Szemfényvesztés a szocialisták "krízisalapja" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 24.

Image"Szemfényvesztés a szocialisták "krízisalapja". Ez valójában az MSZP választási pártkasszája, amit az emberektől elvett pénzből hoztak létre. Egyszeri, néhány ezer forintos kifizetéssel egyetlen magyar család lecsúszását sem lehet megállítani. Elképesztő, hogy az MSZP ezzel a kampányszerű aprópénz-osztogatással palástolja, hogy alkalmatlan kormányzása miatt emberek tízezrei veszítették el munkájukat, hogy családok százezreit fosztják meg szinte minden szociális juttatástól."

Tovább...
 
"A nép ellen nem lehet" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 24.

ImageOrszágzászlót avattak Nagytétényben az 1956-os forradalom évfordulóján: az ünnepségen beszédet mondott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Szabolcs Attila polgármester. Nagytétényben 1932-ben szintén október 23-án avatták fel az eredeti Országzászlót, amelyet a kommunisták 1948-ban leromboltak. Az újat az eredeti helyszínhez közel, több ezer ünneplő jelenlétében állították fel a történelmi egyházak képviselőinek részvételével.

Tovább...
 
Megemlékezések Október 23-án Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. október 22.

ImageSzékesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata valamennyi rendező nevében tisztelettel vár mindenkit az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulóján rendezendő székesfehérvári megemlékezésekre.

Tovább...
 
Mentsük meg Zsoltikát! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 22.

ImageNemrég a Fidesz Székesfehérvári Szervezete kérte városunk lakóit arra, hogy segítsenek Ekker Zsoltika őssejt-beültetéséhez. A gyűjtést követően az Aranyeső Alapítvány szervezett “Pünkösdi Focigálát”, hogy az összegyűlt adományokból mihamarabb megvalósulhasson a hármasiker-pár egyetlen életben maradt tagjának életmentő műtétje. Az Alapítvány legközelebb november 23-án szervez jótékonysági programot a Vörösmarty Színházba, ahol Szentpéteri Csilla műsorát tekinthetik meg az érdeklődők.

Tovább...
 
Százezer dolláros csekkből múzeum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 22.

ImageÁtadták a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatóságának azt az új, látogató-, információs és oktatási központját, amely az Alcoa Foundation százezer dolláros csekkje nélkül nem jöhetett volna létre. Csathó Barna kommunikációs referenstől megtudtuk, hogy Székesfehérvár belvárosában, a híres Babamúzeum épületében takaros új szárny fogadja mostantól az érdeklődőket. Dr. Demeter Zsófia megyei múzeumigazgató tájékoztatása szerint itt nemcsak a babákról és a ház két másik kiállításáról lehet majd információkat kapni, hanem a Szent István Király Múzeum egyéb tárlatairól, rendezvényeiről is.

Tovább...
 
JÓL MŰKÖDIK A TEMETŐELLENŐRI SZOLGÁLAT Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 22.

ImageHatékonyan működik a Temetőellenőri Szolgálat Székesfehérváron. Mészáros Attila, a Városgondnokság szóvivője arról tájékoztatta a Fehérvári Híreket, hogy a Városgondnokság saját biztonsági őrökkel, valamint a polgárőrséggel való szorosabb együttműködéssel szavatolja a temetők biztonságát. Ráadásul a Halottak Napját megelőző időszakban számos civil közösség vesz részt a temetők rendbetételében.

Tovább...
 
Felmelegedhetnek a Vásárhelyi úton lakók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageZárt ülésen tárgyalták meg a képviselők a Vásárhelyi lakótelepen kialakult fűtési probléma megoldási lehetőségét. A Városházán mindenki érezte a döntés súlyát, így a végkimenetel sem lehetett kétséges: a székesfehérvári önkormányzat kifizeti az E-ON-nak azt a 7,5 millió forintot, amellyel – a szolgáltató szerint – a lakók tartoznak neki.

Tovább...
 
Megszűnik a vasúti közlekedés Székesfehérvár és Komárom Között?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageA közlekedési tárca tegnap nyilvánosságra hozta a jövő évi vasúti- és autóbusz-közlekedési menetrendi javaslatot. Ebből az látszik, hogy meg akarják szüntetni a vasúti közlekedést Székesfehérvár és Komárom között. A két város között viszont csak egyetlen olyan Volán járat közlekedik, amelyet igénybevéve nem kell az utasoknak átszállással bajlódniuk. Vonattal eddig 1 óra 29 perc alatt lehetett megtenni a 82 km-es távot, busszal viszont két óra a menetidő…

 
Tök tök hátán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageTökfesztivált rendeztek Rácalmáson. Ennek során a helybeliek olyan vidám, ősz-bálozós hangulatot teremtettek, amely semmi mással nem volt pótolható. A tök-dekorációk már a 6-os útnál elkezdődtek, s egészen a Jankovich-kúriáig vezették az érdeklődőket. A látogatók a program során megtekinthették a különböző festett, faragott tökökből készített kiállítást, a tökről készült festmény-tárlatot, s részt vehettek a „Töklámpás kerékpártúrán” is.

Tovább...
 
A 2010-es költségvetés-tervezet ellen tüntettek a fehérvári tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

Image„A BKV-s vezéreknek jutott. A tűzoltóknak már nem jut?”, „Mi az életünket is feláldozzunk értetek. És ti?”, „Nekünk a heti 40 óra fizetett, a plusz 10 nektek ajándék” – állt a táblákon, amelyekkel a hivatásos tűzoltók tüntettek Budapesten, az Alkotmány utcában. A tűzoltók az Országgyűlés elé terjesztett 2010-es költségvetés-tervezet ellen tiltakoztak ekképpen. A demonstráción – természetesen – részt vettek a székesfehérvári tűzoltók is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17942 - 17952 / 19492