Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
31 ülésnap, 57 jogszabály Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 25.

ImageA parlament megalakulása, május 14-e óta 31 ülésnapot tartott az Országgyűlés, és 57 olyan jogszabályt, törvénymódosítást fogadott el, amely a nemzeti együttműködés rendszerében azt a célt szolgálja, hogy egy igazságosabb Magyarország születhessen - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője csütörtök esti sajtótájékoztatóján, az Országházban. Közölte: a tervek szerint szeptemberben folytatja munkáját a Ház, és várhatóan kéthetes szünetet javasolnak majd az új házvezetésnek az önkormányzati választások előtt. Az október 3-i helyhatósági választás után azonnal szeretnék folytatni a munkát.

Tovább...
 
Gyermekeink asztalára Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. július 25.

ImageHogy a jövő nemzedéke mennyire lesz erős, egészséges, szellemében friss, nagyban függ a táplálkozásától is. Megyei intézményeinkben mától egy kicsit több jut az asztalra! - Számtalan helyen hangzott már el, a gyermekétkeztetésnek illetve konyháinak - bölcsődétől az iskolai menzáig - szinte bűvészkedniük kell, hogy a szűkös normatívákból minőségben és mennyiségben elfogadható adagokat szolgálhassanak fel. Ez természetesen a megye által fenntartott intézményekre, így a Gyermekvédelmi Központ házaira is igaz.

Tovább...
 
Megválasztották az új alkotmánybírákat Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 25.

ImageAlkotmánybíróvá választotta az Országgyűlés Bihari Mihályt és Stumpf Istvánt. Mindkettejüket a Fidesz-frakció jelölte a posztra. A titkos szavazáson Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság korábbi elnöke 271 szavazatot kapott, míg Stumpf Istvánra, az első Orbán-kormány kancelláriaminiszterére 265-en voksoltak.

Tovább...
 
Kövér László az Országgyűlés új elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. július 25.

ImageKövér Lászlót augusztus 6-i hatállyal választotta házelnökké a parlament. Az új házelnöknek gratulált Sólyom László államfő, Paczolay Péter az Alkotmánybíróság elnöke, Baka András a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Orbán Viktor kormányfő és a frakciók képviselői. A szocialista frakció előre jelezte, hogy nemmel szavaz Kövér László házelnökké választására. Az Országgyűlés elnökének megválasztásakor a titkos szavazásokon korábban is előfordult néhány "nem" szavazat, de a szokásjog alapján az ellenzéki pártok is támogatták a házelnök- jelölteket. Most először fordult elő, hogy egy képviselőcsoport testületileg elutasította az Országgyűlés elnökének megválasztást.

Tovább...
 
Vegyszeres gyomirtást végeznek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. július 23.

ImageA Városgondnokság Székesfehérvár belterületén, a Palotai út, a Horváth I. utca, a Gáz utca és a Szekfű Gy. utak közötti területeken, a kiemelt szegélyeken, térkő és kockakő burkolatokon, korlátozott mértékben, vegyszeres permetezéses gyomirtást végez július 26. és augusztus 19. között a kora reggeli órákban. Az érintett területeken figyelmeztető feliratok kerülnek kihelyezésre. Alkalmazott gyomirtó szer: MEDALLON Premium Kérjük a lakosságot, a kezelt növényzet érintésétől tartózkodjanak!

 
Zöldterület karbantartásra keres munkatársakat a Városgondnokság Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. július 23.

ImageSzékesfehérvár Városgondnoksága Kft. azonnali belépéssel keres 5 fő parkfenntartót fűkaszás munkakörbe, zöldterület fenntartásra. A jelentkezőket határozott időre szóló munkaszerződéssel 2010. november 15-éig alkalmazza a cég. Érdeklődni lehet július 29-től Rönkös József üzemeltetés vezetőnél a 06/30-683-69-62-es telefonszámon lehet.

 
Jogerős ítéletig előzetes letartóztatás Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 23.

ImageÁder János a jogerős ítéletig fenntartaná az előzetes letartóztatást, és szigorúbban büntetné a tisztességtelenül eljáró, nagy áruházláncokat; a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján új közbeszerzési törvény megalkotását is szükségesnek nevezte. A Fidesz-frakció befogadta a javaslatokat.

Tovább...
 
Példaértékű volt a székesfehérváriak összefogása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 22.

ImageSikeres volt az az adománygyűjtő akció, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata indított el az ország árvíz sújtotta területein élő emberek javára. A felajánlásokat a Széphő Zrt. Mura utcai raktárában helyezték el, ahonnan már több kanyarnyi bútort szállítottak el a rászorulóknak. A mai napon az egyik Székely utcai családhoz indult el egy teherautó két heverővel és egy konyhabútorral. – Éppen akkor, amikor dr. Cser-Palkovics András és Brájer Éva önkormányzati képviselő, valamint Szokoly Erzsébet, a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetője beszámolt az akcióról a sajtó képviselőinek.

Tovább...
 
Szünetel a melegvíz szolgáltatás a városban július 26-27 között Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. július 22.

ImageA fűtés és meleg víz szolgáltatást biztosító erőművi berendezések és hőtávvezetékek esetében elkerülhetetlenül szükségesek olyan javítások, karbantartások, amelyek csak üzemszünet mellett hajthatók végre. Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan ezt az üzemszünettel járó karbantartást – a Fűtőerőmű Kft-vel összehangoltan – két napba sűrítve végzik el.

Tovább...
 
"Nem igazolom magam!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 22.

ImageBűncselekmény elkövetése, szabálysértés továbbfolytatása, valamint igazolás megtagadása miatt intézkedtek a sárbogárdi rendőrök egy 19 éves fiatallal szemben, amikor az eljárás alá vont férfi apja az egyik rendőr karját megrántotta. Fia után a rendőrök őt is előállították. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak miatt a Sárbogárdi Rendőrkapitányság feljelentést tett a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészségen.

Tovább...
 
BA privatizációs szerződés felülvizsgálatát kéri a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 22.

ImageA kormánypárti képviselő szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a 2004-ben még tízmilliárd forint adózás utáni eredményt felmutató Budapest Airportot 2005-ben adták el a Ferihegyi repülőtér 75 évre szóló üzemeltetési jogával és egyéb ingóságokkal együtt összesen 464,5 milliárd forintért. "Azt, hogy mire költötték ezt a pénzt, a mai napig nem lehet egészen pontosan tudni." - jegyezte meg.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17942 - 17952 / 20297