Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Európa-szerte fontos az idősek helyzete Nyomtatás E-mail
Írta: MTI, Fidesz   
2010. október 07.

ImageOrbán Viktor miniszterelnök hivatalában fogadta Bernhard Worms-t, az Európai Senior Unió elnökét, Marilies Flemming alelnököt és Iván Lászlót, a Fidesz nyugdíjas tagozatának országos elnökét. A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy egész Európában alapvető kérdéssé vált a család- és demográfiai politika, amely egyben az alapját képezi annak, hogy a nyugdíjasok is megfelelő ellátásban részesülhessenek. A magyar kormányzat és a hazai idősügyi szervezetek szorosabb kapcsolatokat szándékoznak kiépíteni az Európai Senior Unióval. 

Tovább...
 
Átvette hivatalát dr. Cser-Palkovics András Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 06.

ImageMost már hivatalosan is dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város új polgármestere. A politikus az újságíróknak kifejtette: „Az ember életében méltán ünnepi alkalom ez, hiszen kevés megtisztelőbb dolog lehet annál mint hogy annak a településnek a polgármesteri feladatait ellássa, amely az otthona.”

Tovább...
 
Lázár: A foglalkoztatási rendszer kedvezzen a fiataloknak! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. október 06.

Image"Internetes fogadóórát" tartott Lázár János. A fogadóórán számos más téma mellett szóba került a fiatalok helyzete, az elszámoltatás tempója, a cigányság integrációja, és a devizahitelesek megsegítésének mikéntje is. - Arra a kérdésre, hogy hogyan kívánja a kormányzat megakadályozni a fiatalok kivándorlását az országból, Lázár János úgy válaszolt: a Fidesz kormányzásának sikere ezen a kérdésen múlik. Azaz azon, hogy ennek a generációnak képes lesz-e a mostani kormány új esélyt és új lehetőségeket biztosítani. A foglalkoztatási, adó-, és szociális rendszernek egyértelműen a húszas, harmincas generáció számára kell kedveznie.

Tovább...
 
A Fidesz és dr. Cser-Palkovics András sikere Székesfehérvár sikere Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 05.

ImageRóth Péter, a Fidesz székesfehérvári elnöke a Malomházban tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a székesfehérváriak nagy többséggel meghozott döntése révén a következő négy évben dr. Cser-Palkovics András jogász, országgyűlési képviselő vezeti Székesfehérvár önkormányzatát. A Közgyűlés kétharmados többségét megszerezve a Fidesz megnyerte a választást. Dr. Cser-Palkovics András ezt követően kifejtette, hogy a parlamenti választásokon megnyilvánuló nemzeti egységbe kovácsolódott Székesfehérvár is, melyet határozott kézzel, átláthatóbb, olcsóbb és ellenőrizhető önkormányzati testülettel, alázattal és sok munkával fog vezetni.

Tovább...
 
"Párhuzamosan végezhetjük az ország- és városépítést" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, MTI   
2010. október 05.

Image"A szavazók számára fontos volt, hogy bizonyos kormánypárti képviselők a parlamenten kívül, az önkormányzatokban is folytathassák az építő munkát." - jelentette ki Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője. - "Összesen 76 országgyűlési képviselőt, azaz a 226 tagú parlamenti Fidesz-frakció közel egyharmadát választották meg valamely település polgármesterévé a vasárnapi önkormányzati választáson." - közölte. A fideszes politikus elmondta, a képviselőcsoport hétfői ülésén értékelte a helyhatósági választás eredményeit.

Tovább...
 
Milyen gyakran sportolunk? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 05.

ImageA mozgáshiány korunk általános jelensége. Leggyakrabban időhiányra hivatkozunk, ha mozgásszegény életmódunkról van szó, az idősebb korosztály pedig életkora miatt nem sportol. A mindennapi testmozgás hiánya égető probléma, hiszen ez egyértelműen összefügg a krónikus betegségek kialakulásával. – mutatta ki a Szinapszis Kft. legújabb kutatása, melyet a WEBBeteg megbízásából készített.

Tovább...
 
Lukács Béla gondolatai az ember fejlődéséről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 05.

ImageA Szabadművelődés Háza új sorozatában havonta egyszer egy-egy tudományterület képviselője osztja meg (szak)véleményét, gondolatait az érdeklődőkkel. Trupka Zoltántól, a Ház néművelőjétől megtudtuk, hogy első alkalommal – október 7.-én, 18 órától - Lukács Béla fizikus a Föld és az ember történetét meséli el a keletkezéstől a lehetséges jövőképekig.

 
Fáklyás felvonulásra várják a fehérváriakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 05.

ImageA Fidelitas Székesfehérvári Szervezete idén is megrendezi hagyományos fáklyás fölvonulását, így emlékezve az aradi vértanúkra. – kaptuk a hírt Csanády Lászlótól, a városi elnöktől. A programra ma este kerül sor. A gyülekező 18: 30-kor kezdődik a Zichy ligetben. Innen indulnak a résztvevők fáklyákkal a Hősök terére, ahol dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár megválasztott polgármestere mond emlékező beszédet.

Tovább...
 
"Az a feladat, amelyet az emberek bizalmából megkaptunk, kötelez bennünket." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 05.

Image"Magyarország elérte a legnagyobb sikert. Képes volt egységesen kifejezni azt, hogy mit akar.” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a 2010-es önkormányzati választások eredményét értékelve. Székesfehérváron több, mint 18.000 lakó szavazott dr. Cser-Palkovics Andrásra, aki a Petőfi Moziban várta az eredményeket a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjeivel és szimpatizánsaikkal.

Tovább...
 
Nekünk Fehérvár! - Jelöltekből képviselők Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 04.

ImageUtolsó „jelölti megbeszélésre” gyűltek össze a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjei tegnap este a Petőfi Moziban. A politikusokat először dr. Cser-Palkovics András üdvözölte, s megköszönte nekik a kampányban nyújtott segítségüket. Őt követte Róth Péter, aki sok sikert kívánt mindenkinek, s egy kedves ajándékkal is meglepett mindenkit: „Nekem Fehérvár” feliratú bögréket osztott szét, amely mindig emlékeztetik majd arra a „csapat” tagjait, hogy csak csapatban érdemes dolgozni, a közösség érdekét szolgálva.

Tovább...
 
Kisebbségi önkormányzatokat is választottak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 04.

ImageKisebbségi önkormányzatokat is választottak tegnap a polgárok. Székesfehérváron a cigány, a horváth, a lengyel, a német, az örmény, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán kisebbség alakíthat kisebbségi önkormányzatot. Mivel a települési kisebbségi önkormányzat képviselő-testülete négy tagú, ezért szavazni is maximum négy jelöltre lehetett.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17953 - 17963 / 20492