Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Vakációóó! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 13.

ImageMegkezdődött az iskolások nyári szünete. A 2008/2009-es tanévben 1,4 millió diák számára érkezett el a vakáció ideje, amely közel két és fél hónapon át tart. Az óvodák még nem zártak be, az óvodások nyári szünete július-augusztusban lesz. A ballagó nagycsoportosokat azonban mindenhol színes műsorral búcsúztatták el társaik – így a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvodában is, ahová ellátogatott szerkesztőségünk…

Tovább...
 
Elhunyt Somorjai Ferenc Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 13.

86 éves korában elhunyt Somorjai Ferenc, Székesfehérvár egyik legnépszerűbb zenetanára. A híres karnagyot, aki 2006-ban megkapta a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét is, tavaly októberben a Szárazréti Idősek Otthonában köszöntötték tisztelői 85. születésnapja alkalmából. Akkor azt fejtegette, hogy mennyire örül annak, hogy városukban egyre többen látogatják a komolyzenei koncerteket…

 
II. Országos Öko-Expo és Bio-Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 12.

A Fejér Megyei Önkormányzat elkötelezett a környezetvédelem és a klímavédelem mellett. Ezért is hívta fel külön figyelmüket az Elnöki Kabinettől Csathó Barna kommunikációs referens a mai napon megrendezésre kerülő Öko-expora és Bio-fesztiválra. (A részletes program alább olvasható el.)

Tovább...
 
IMF-MSZP-SZDSZ paktum az ingatlanadóért? Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. június 11.

ImageVálaszt vár a Fidesz arra, hogy igazak-e azok a hírek, amelyek szerint az IMF hitelszerződés jelenlegi módosítása tartalmazza az ingatlanadó bevezetésének kötelezettség vállalását. - mondta Cser-Palkovics András a Fidesz helyettes szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Cser-Palkovics András kifejtette, hogy az IMF hitelszerződésbe rejtett ingatlanadó kötelezettség miatt, a Fidesz kezdeményezi a Parlament költségvetési bizottságának összehívását és Oszkó Péter pénzügyminiszter meghallgatását, annak ügyében, hogy mindezek a hírek megfelelnek-e a valóságnak.

Tovább...
 
Újabb fehérvári vonatkozású kisbolygó az égen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 11.

Image2009 a Csillagászat Nemzetközi Éve abból az alkalomból, hogy négyszáz évvel ezelőtt használta először Galilei a távcsövet csillagászati célra. – tudtuk meg Trupka Zoltántól, a Terkán Lajos Csillagvizsgáló munkatársától - Székesfehérváron a csillagászati mozgalom története több mint fél évszázaddal ezelőtt kezdődött. Városunk az elmúlt évtizedekben a csillagászati ismeretterjesztés fellegvára lett hazánkban. Nemrégiben pedig már a harmadik kisbolygó kapott fehérvári vonatkozású nevet.

Tovább...
 
Vendégek a Széna Téri Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 11.

ImageKülönleges vendégek érkeztek Székesfehérvárra, a Széna Téri Általános Iskolába: a longtoni testvériskola 2 pedagógusa - David Nelson, Székesfehérvár tiszteletbeli polgára és Michael Dickinson, az angol iskola nyugdíjas igazgatója. Látogatásuk célja, hogy találkozzanak az iskola angol nyelvet tanuló diákjaival, és az angol nyelvet tanító pedagógusaival. Ezen kívül, hogy felelevenítsék a cserelátogatások élményeit, s beszélgessenek az iskola tanulóival az angol diákok életéről, szokásairól.

Tovább...
 
Két éve alakult az "Ifjúság a Jövő Családjaiért" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 11.

ImageSzületésnapi ünnepségnek ad helyet június 12-én (pénteken), 17 órától a Malom Ház. Az épületben az „Ifjúság a Jövő Családjaiért” Kulturális Közhasznú Egyesület várja tartalmas programra az érdeklődőket abból az alkalomból, hogy két évvel ezelőtt alakították meg a szervezetet. Az est fővédnökségét dr. Cser-Palkovics András vállalta el.

Tovább...
 
Mikor kerül sor a Kórház egészségügyi fejlesztésére? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 10.

Image„Történt-e előrelépés a közép-dunántúli régió 1,1 millió lakosát kiszolgáló Szent György Kórház egészségügyi fejlesztésével kapcsolatban?” - címmel a Házszabály 91. § (1) és (2) bekezdése alapján kérdést nyújtott be Dr. Székely Tamás Egészségügyi Miniszternek dr. Cser-Palkovics András országyűlési képviselő.

Tovább...
 
Lakossági Fórum a Sóstó Ipari Park Szabályozási Tervéről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 10.

ImageBrájer Éva önkormányzati képviselő lakossági fórumot tart június 10-én, 17:30-kor a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. (Cím: Székesfehérvár, Sóstó 1.) A programon részt vesznek Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Főépítészi Irodájának munkatársai is, hiszen a téma ezúttal a Sóstó Ipari Park Szabályozásának Ismertetése lesz. A programra minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 
A kormány alkalmatlanságát mutatják a KSH adatai Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. június 10.

Image"Ez a gazdasági adat egyértelműen mutatja, hogy a kormány alkalmatlan a válság kezelésére." - értékelte Cser-Palkovics András a magyar gazdaság romló teljesítményéről szóló KSH-jelentést. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) számításai szerint ugyanis a bruttó hazai termék (GDP) 2009. első negyedévében 6,7 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

Tovább...
 
A kincsesbányai diákok nyerték meg a honvédelmi pályázatot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 10.

ImageTöbb afgán iskolában is lejátsszák majd azt a kisfilmet, amelyet a kincsesbányai diákok készítettek el a Honvédelmi Minisztérium felhívására. Az említett pályázatban arra kérték a fiatalokat, hogy mutassák be mindennapjaikat. A kincsesbányai Radnóti Miklós Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának tanulói egy vidám, pillanatképeket felvillantó, pörgősen összevágott kisfilmet küldtek be a Minisztériumba – és elnyerték vele az első díjat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17953 - 17963 / 19143