Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Jegyzői felkészítőt tartottak Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. augusztus 04.

A Fejér Megyei Területi Választási Iroda vezetője, dr. Varjú Mihály szakmai felkészítőt tartott a Megyeháza Dísztermében a 2010. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választását megelőzően Fejér megye települései helyi választási irodáinak vezetői részére.

Tovább...
 
Kormány prioritásként tekint az orvosi alapellátásra Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. augusztus 04.

Image"A kormány prioritásként tekint az alapellátás megerősítésére, ennek keretében támogatni fogják a fiatal orvosok praxishoz jutását, és vonzóvá teszik a háziorvosi életpályát." - válaszolt levélben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője Gyenes Géza jobbikos képviselőnek, aki az alapellátási vállalkozások támogatásáról kérdezte Réthelyi Miklóst.

Tovább...
 
Menetrend-módosítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 04.

ImageA MÁV-Start Zrt., valamint a Közép-Dunántúli Regionális Közlekedésszervezési Iroda tájékoztatása szerint 2010. augusztus 14-én 7:40 órától 2010. augusztus 16-án 24:00 óráig Városlőd - Kislőd és Ajka állomások között pályaépítési munkálatok miatt néhány vonat módosított menetrend szerint, illetve vonatpótló autóbuszokra történő átszállással közlekedik. Mivel a fent említett munkálatok a Székesfehérvár és Szombathely közötti vasúti szakaszt érintik, ezért a Székesfehérvárról utazóknak ajánlatos a vasútállomáson tájékozódniuk a módosult menetrendről.

 
L. Simon László ellátogatott a Nagyvegyimi falunapra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 04.

ImageFalunapot rendeztek Nagyvegyimen, amelyre a körzet országgyűlési képviselőjét, L. Simon Lászlót is meghívta a település polgármestere, Rauf Pál. Miután a politikus megtekintette a nagyvenyimi alkotók műveiből rendezett kiállítást, találkozott a közelmúltban alapított Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéésért Egyesület tagjaival, s tárgyalt velük, valamint az Egyesület, és a Fidesz által támogatott polgármester-jelölttel, Csizmadia Györggyel is.

Tovább...
 
Permetezik a platánfákat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 04.

ImageA Városgondnokság megbízásából platánfák növényvédelmi permetezését végzik Székesfehérváron az elkövetkező napokban. A munkavégzés időtartama: 2010. augusztus 5 – 12-ig 19.00 és 06.00 óra között. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője ezúton hívja fel a lakosság figyelmét arra, hogy a felhasználásra kerülő szer (Decis Mega, Topas 100 EC, Wuxal lombtrágya, Agrol Plus) a méhekre mérsékelten, a vizekre kifejezetten veszélyes!

 
A nők 40 év szolgálati idő után nyugdíjba mehetnek Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. augusztus 04.

Image"Több tízezer nőt érinthet a kormány azon terve, hogy januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők; a férfiak kedvezményes nyugdíjazásáról még nem tárgyalt a kabinet." - mondta Iván László, a Fidesz nyugdíj- és idősügyi szakpolitikusa budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább...
 
Elindult az országos diabétesz szűrőprogram Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 03.

ImageHazánkban egyedülálló módon, az egész várost megszűrik Móron a Magyar Diabetes Társaság szűrőprogramjának keretében. A Magyar Diabetes Társaság ugyanis elindított egy olyan országos szintű programot, amely célja a cukorbetegség korai stádiumának felkutatása. Az elképzelést támogatja a móri önkormányzat is, amely képviselője, Fenyves Péter polgármester már meg is beszélte a részleteket a Társasággal.

Tovább...
 
Fűnyíróverseny Kincsesbányán Nyomtatás E-mail
Írta: Illés József   
2010. július 30.

ImageNagyszabású fűnyíróversenyt rendezett a Kincs Kultúra Sport Egyesület Kincsesbánya Rákhegyen, Halasi Zoltán versenypályáján. A hihetetlen kemény terepen (fű, bozót, lankás, meredek) 4 versenyző nyírta a füvet, fej-fej melletti küzdelemben. Az 57 perc, 17 másodpercig tartó küzdelemben négy első helyet osztott a szakértő zsűri. Döntésében indokolta, hogy a Szegélynyíró fűkasza, Old Mobil Veterán-, a Super Mobil - és az Önjáró fűnyíró nem egy kategória, így a gépek között nem lehet sorrendet felállítani. A győztes mindenképpen a versenypálya tulajdonosa, aki elismeréssel nyilatkozott a versenyzőkről és kijelentette, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a versenyt a jövőben is meghirdeti.

Tovább...
 
Dr. Albert Schweitzer emlékére... Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2010. július 28.

ImageSzakmai körökben méltatlanul kevés szó hangzott el az elmúlt időszakban dr. Albert Schweitzer életéről, munkásságáról. Az orvos-teológus születésének 135. évfordulója alkalmából Dr. Hernádi Mária bőrgyógyász főorvos kezdeményezésére, Tóka Szabolcs, a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatójával közös szervezésben tavasszal emléktáblát avattak Székesfehérváron. Most pedig a nemes hagyomány folytatásaként a Nobel-békedíjas orvos tiszteletére a főorvosnő balatonaligai rendelőjének falán újabb emléktábla avatásra került sor.

Tovább...
 
Bizottság elött a felelősség lista Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 28.

ImageLázár János azt szeretné, bíróság mondja ki, hogy jogszerű-e a szociális támogatással visszaélők adatainak közzététele. Hódmezővásárhely polgármestere, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának keddi ülése után újságíróknak elmondta: az adatvédelmi biztos jogszerűtlennek tartja a "felelősségi lista" nyilvánosságra hozását, határozata azonban nem kötelező erejű, ezért a döntő szót a bíróságnak kell kimondania. A hódmezővásárhelyi önkormányzat júliusban listát közölt honlapján azok nevével, akik magukat rászorulónak vallva segélyt igényeltek, azt azonban nem vették át, vagy a felajánlott közcélú munkát visszautasították, s ezzel "ténylegesen rászorulókat szorítottak ki a támogatási rendszerből".

Tovább...
 
Századvég: tartja népszerűségét a kormánytöbbség Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 28.

ImageA Századvég Alapítvány júliusi közvélemény-kutatása szerint alapjaiban nem változott a kormánytöbbség társadalmi támogatottsága a választások óta eltelt három hónapban. Az alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a Fidesz-KDNP pártszövetség népszerűsége - mind az összes megkérdezett, mind a biztos szavazó pártválasztók körében - közel négyszerese volt az ellenzék vezető erejét adó MSZP támogatottságának. A felmérés készítői által júliusban megkérdezettek 46 százaléka szavazna a Fideszre, míg a szocialista pártot a válaszadók 12 százaléka, a Jobbikot 8 százaléka, az LMP-t pedig 6 százaléka támogatja - fejtik ki.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17964 - 17974 / 20337