Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Újabb tömeges elbocsátások Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

Image"Napról napra egyre többen veszítik el munkahelyüket, folyamatosan érkeznek a hírek a tömeges elbocsátásokról - legutóbb a Suzuki-gyárból -, holott már hónapok óta látszik, hogy a válságkezelés legfontosabb feladata a munkahelyek megvédése lenne. A kormány azonban csak a megszűnő munkahelyek számának bejelentésére képes, arra viszont nem, hogy tegyen is valamit a megszűnésük ellen. Minél előbb változásra van szükség, mert ha minden így megy tovább, akkor az szociális katasztrófához fog vezetni."- áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében

 
Kezdődik a karácsonyi vásár Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

ImageNekem ugyan még egy kicsit távolinak tűnik a Karácsony, de a kis- és nagyáruházak már novemberben elkezdik "kipakolni" az ünnephez kapcsolható "kellékeket", s az utcai árusok is "bazároznak" december elsejétől. A Városház téren felállított karácsonyfát követően a Fő utcára ácsolt bódék is sorra nyitnak ki, hogy "előkészítsék" a szentestét, s vásárlásra csábítsák a járókelőket...

Tovább...
 
Vízóraleolvasás a Tóvárosban és a Palotavárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. november 29.

ImageA Fejérvíz tájékoztatja a fogyasztókat, hogy Székesfehérváron, a következő helyeken és napokon, az „E” leolvasási ütemnek megfelelően a lakáson belüli vízmérők (mellékvízmérők) leolvasását végzi:

Tovább...
 
Jövő évi költségvetési koncepció - elfogadva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageKiemelt napirendi pontként tárgyalták tegnap a Fejér Megyei Közgyűlés képviselői a "Tájékoztató a Fejér Megyei Önkormányzat 2006-2010. közötti időszakára szóló gazdasági programjában kitűzött célok és feladatok időarányos teljesítéséről" címmel bíró témát. Az ülésen élénk vitát követően elfogadták a 2009. évi költségvetési koncepciót, véleményezték több település helyi építési szabályzatát, szó esett a megyei közúthálózatát érintő közlekedésbiztonsági intézkedésekről, valamint az idén megvalósult és még tervben lévő turisztikai fejlesztésekről, programokról, kulturális rendezvényekről is.

 
Előadás a neuropátiaról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

A székesfehérvári Cukorbetegekért Egyesület szervezésében a diabetes gondozás mindennapi problémáiról és a neuropátiaról tart előadást Dr. Balsay Miklós főorvos ma, 17 órától a Régió Házában. Diabéteszes neuropátiának a cukorbetegségben kialakuló idegi, idegrendszeri károsodást elnevezzük, amikor az idegszövet átmeneti vagy tartós, huzamosan fennálló sérüléstől szenved. E betegség a diabétesz gyakori, megszokott szövődményének tekinthető, és a betegek 40-60%-ában fordul elő enyhébb, 5-10%-ában pedig súlyosabb formában.

 
Tovább nő a munkanélküliség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

Image"Egy év alatt egy Mátészalka nagyságú város lakosságával nőtt a munkanélküliek száma. Magyarország jelenlegi helyzetében a munkahelyek megvédése lenne a legfontosabb, de a kormány csak addig jut el, hogy bejelenti a megszűnő munkahelyek számát. Minél előbb változásra, új politikára és új gazdaságpolitikára van szükség a munkanélküliség megállításához, mert arra a jelenlegi kormány képtelen." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében.

 
Pusztaszabolcs is SZEM-el Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageA Fejér megyei Pusztaszabolcs is csatlakozott a Szomszédok Egymásért Mozgalomhoz. A helyi polgármester, Czompó Istán azzal indokolta e lépést, hogy az elmúlt időszakban több olyan bűneset is történt közvetlen környezetükben, amely a közbiztonság megerősítését teszi szükségessé, valamint a lakók összefogását és aktív közreműködésüket a bűnözés kiszorításában. A SZEM ugyanis egy olyan bűnmegelőzési program, amely éberségre nevel, összehangolt munkára, valamint „jószomszédi kapcsolatápolásra”.

Tovább...
 
Áll már Karácsonyfa Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageA hagyományoknak megfelelően idén is karácsonyfa került a Városház térre, elé pedig egy kis színpad, ahol különböző műsorok szórakoztatják majd a közönséget decemberben. A fenyő díszeit a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanulói készítették el, s már lebegnek is a szélben az angyalkák, szarvasok, ajándékos dobozkák, és az arany színre befestett gally-gömbök. - Az adventi programokat alább közöljük.

Tovább...
 
A helyes táplálkozás még nem elég Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 27.

ImageA magyar lakosok több mint fele saját bevallása szerint egészségesen táplálkozik, mégis minden második magyar súlyproblémákkal küzd – derült ki a WEBBeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. 2008 szeptemberében lezárult reprezentatív lakossági kutatásából. - A felnőtt lakosság 54 százaléka saját bevallása szerint inkább egészségesen étkezik, és további 14 százalékuk úgy véli, mindent megtesz azért, hogy változatosan és mértékletesen étkezzen.

Tovább...
 
Őrizetben az SZDSZ-es frakcióvezető Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 27.

Image"Egyre jobban értjük, miért mondta Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök egy lapinterjúban, hogy az SZDSZ "tele van korrupciós ügyekkel", illetve tévényilatkozatában azt, hogy az SZDSZ-nek is szembe kell nézni azokkal a zavaros ügyekkel, amelyek körbelengik." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében 

 
Ülésezik már a Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 27.

Ma reggel nyolc órakor kezdte meg decemberi ülését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a Városháza Nagytermében. A részletes napirendi pontokat alább közöljük. – 34 Javaslat nyílt ülésen kerül megtárgyalásra, hat témáról pedig zárt falak mögött konzultálnak a képviselők.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17975 - 17985 / 18622