Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Permetezik a platánfákat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 04.

ImageA Városgondnokság megbízásából platánfák növényvédelmi permetezését végzik Székesfehérváron az elkövetkező napokban. A munkavégzés időtartama: 2010. augusztus 5 – 12-ig 19.00 és 06.00 óra között. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője ezúton hívja fel a lakosság figyelmét arra, hogy a felhasználásra kerülő szer (Decis Mega, Topas 100 EC, Wuxal lombtrágya, Agrol Plus) a méhekre mérsékelten, a vizekre kifejezetten veszélyes!

 
A nők 40 év szolgálati idő után nyugdíjba mehetnek Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. augusztus 04.

Image"Több tízezer nőt érinthet a kormány azon terve, hogy januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők; a férfiak kedvezményes nyugdíjazásáról még nem tárgyalt a kabinet." - mondta Iván László, a Fidesz nyugdíj- és idősügyi szakpolitikusa budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább...
 
Elindult az országos diabétesz szűrőprogram Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 03.

ImageHazánkban egyedülálló módon, az egész várost megszűrik Móron a Magyar Diabetes Társaság szűrőprogramjának keretében. A Magyar Diabetes Társaság ugyanis elindított egy olyan országos szintű programot, amely célja a cukorbetegség korai stádiumának felkutatása. Az elképzelést támogatja a móri önkormányzat is, amely képviselője, Fenyves Péter polgármester már meg is beszélte a részleteket a Társasággal.

Tovább...
 
Fűnyíróverseny Kincsesbányán Nyomtatás E-mail
Írta: Illés József   
2010. július 30.

ImageNagyszabású fűnyíróversenyt rendezett a Kincs Kultúra Sport Egyesület Kincsesbánya Rákhegyen, Halasi Zoltán versenypályáján. A hihetetlen kemény terepen (fű, bozót, lankás, meredek) 4 versenyző nyírta a füvet, fej-fej melletti küzdelemben. Az 57 perc, 17 másodpercig tartó küzdelemben négy első helyet osztott a szakértő zsűri. Döntésében indokolta, hogy a Szegélynyíró fűkasza, Old Mobil Veterán-, a Super Mobil - és az Önjáró fűnyíró nem egy kategória, így a gépek között nem lehet sorrendet felállítani. A győztes mindenképpen a versenypálya tulajdonosa, aki elismeréssel nyilatkozott a versenyzőkről és kijelentette, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a versenyt a jövőben is meghirdeti.

Tovább...
 
Dr. Albert Schweitzer emlékére... Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2010. július 28.

ImageSzakmai körökben méltatlanul kevés szó hangzott el az elmúlt időszakban dr. Albert Schweitzer életéről, munkásságáról. Az orvos-teológus születésének 135. évfordulója alkalmából Dr. Hernádi Mária bőrgyógyász főorvos kezdeményezésére, Tóka Szabolcs, a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatójával közös szervezésben tavasszal emléktáblát avattak Székesfehérváron. Most pedig a nemes hagyomány folytatásaként a Nobel-békedíjas orvos tiszteletére a főorvosnő balatonaligai rendelőjének falán újabb emléktábla avatásra került sor.

Tovább...
 
Bizottság elött a felelősség lista Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 28.

ImageLázár János azt szeretné, bíróság mondja ki, hogy jogszerű-e a szociális támogatással visszaélők adatainak közzététele. Hódmezővásárhely polgármestere, a Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának keddi ülése után újságíróknak elmondta: az adatvédelmi biztos jogszerűtlennek tartja a "felelősségi lista" nyilvánosságra hozását, határozata azonban nem kötelező erejű, ezért a döntő szót a bíróságnak kell kimondania. A hódmezővásárhelyi önkormányzat júliusban listát közölt honlapján azok nevével, akik magukat rászorulónak vallva segélyt igényeltek, azt azonban nem vették át, vagy a felajánlott közcélú munkát visszautasították, s ezzel "ténylegesen rászorulókat szorítottak ki a támogatási rendszerből".

Tovább...
 
Századvég: tartja népszerűségét a kormánytöbbség Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 28.

ImageA Századvég Alapítvány júliusi közvélemény-kutatása szerint alapjaiban nem változott a kormánytöbbség társadalmi támogatottsága a választások óta eltelt három hónapban. Az alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a Fidesz-KDNP pártszövetség népszerűsége - mind az összes megkérdezett, mind a biztos szavazó pártválasztók körében - közel négyszerese volt az ellenzék vezető erejét adó MSZP támogatottságának. A felmérés készítői által júliusban megkérdezettek 46 százaléka szavazna a Fideszre, míg a szocialista pártot a válaszadók 12 százaléka, a Jobbikot 8 százaléka, az LMP-t pedig 6 százaléka támogatja - fejtik ki.

Tovább...
 
Orbán Viktor is ellátogatott a Sapa ünnepségére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 27.

ImageEgy 8000 négyzetméteres új gyártócsarnok épül a Sapa Profiles Kft. székesfehérvári telephelyén. A cég vezetése egy alapos prezentáció során mutatta be a vállalat fejlesztési tervét, amelyre meghívták Orbán Viktor miniszterelnököt, valamint dr. Cser-Palkovics András és Vargha Tamás országgyűlési képviselőket is – több székesfehérvári önkormányzati képviselővel együtt. A gyártócsarnok alapkövét Orbán Viktor és John van den Nieuwelaar ügyvezető igazgató rakta le.

Tovább...
 
Hazai és nemzetközi szántóversenyt szerveznek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 27.

ImageA 2010. évi hazai és nemzetközi szántóversenyekről tartott sajtótájékoztatót a Magyar Szántóverseny Szövetség a velencei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági, Kerekedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában. Ennek során Soós Sándor, az MSzSz titkára, s a rendezvény levezetője elmondta, hogy az Országos Döntő rendezője az iskola lesz, társulva a székesfehérvár-kisfaludi Aranybulla Mg. Zrt.-vel, amely a területet biztosítja. A döntő időpontja: 2010. szeptember 18 (szombat).

Tovább...
 
Családi nap Sárbogárdon Nyomtatás E-mail
Írta: Fekti Csaba   
2010. július 27.

ImageMásodik alkalommal adott otthont a Sárbogárdi Rendőrkapitányság és az FRSZ közös családi napjának a rétimajori Aranyponty Horgászcentrum. Az egész napos kikapcsolódás délelőtt 9 órakor vette kezdetét. Illetve az elszánt pecások már reggel 6-kor elkezdték a horgászversenyt és a halak beetetést. Ugyanis hagyományteremtő szándékkal egy napon rendeztük a kapitányság horgászversenyét és a családi napot.

Tovább...
 
Orbán Viktor: Az állampolgársági törvényről Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. július 27.

Image"A parlament által elfogadott állampolgársági törvényre a diszkrimináció megszüntetése érdekében volt szükség." - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Die Welt című német lap vasárnapi számában (Welt am Sonntag) megjelent interjújában. A magyar miniszterelnök a német konzervatív újság főszerkesztőjének, Thomas Schmidnek nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy kettős állampolgárság mindenütt létezik a Kárpát-medencében. "Ha egy szlovák, aki Magyarországon él, szlovák állampolgárságot akart, semmi nem állt az útjába" - utalt rá a kormányfő, hozzáfűzve, hogy ugyan ez vonatkozik a Magyarországon élő románokra, vagy szerbekre és horvátokra is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17975 - 17985 / 20344