Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Orbán: új közbiztonsági stratégiára van szükség Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 19.

Image"Magyarországon új közbiztonsági stratégiára és büntetőpolitikára van szükség." - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Belügyminisztérium állománygyűlésén. Aláhúzta: a rendőrség sikeres működésének nem lesz pénzügyi akadálya. A miniszterelnök életpályamodellt ígért a rendőröknek. A kormányfő beszédében leszögezte: az új közbiztonsági stratégia miatt van szükség személycserékre. Úgy vélekedett: nem várhat jobb, eredményesebb munkát azoktól a vezetőktől, akiknek az időszakában szétestek a rendre ügyelő szervezetek; az új vezetők sikeresebb, színvonalasabb munkát tudnak majd végezni, mint elődeik.

Tovább...
 
Használhatjuk már a Berényi utat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 16.

ImageMa délelőtt megtörtént a Berényi út műszaki átadása. A 240 millió forintos beruházást 2009 őszén kezdte meg a kivitelező. A felújítás során teljes útalap-csere történt, s felújították az út alatt futó közműveket is. A Berényi út egyik veszélyes kereszteződésénél, a Kisteleki utca – Berényi út – Tompa Mihály utcai csomópontnál pedig körforgalmat alakítottak ki. A lámpákat ma állították vissza a Berényi út – Szent Flórián körút kereszteződésnél, így az autósok már szabadon használhatják az utat.

Tovább...
 
Dr. Cser-Palkovics Andás: "Fontos nekem Székesfehérvár!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 16.

ImageDr. Cser-Palkovics András, a Fidesz polgármester-jelöltje pénteki sajtótájékoztatóján a város hajdan volt budai kapujánál bejelentette, hogy „Nekem Fehérvár” elnevezéssel konzultáció sorozatot indít útjára. A politikus szerint az elmúlt években Székesfehérvár mindennapjaiból éppen a közösen gondolkozás, az emberek közötti valós párbeszéd hiányzott. A „Nekem Fehérvár” névre keresztelt kezdeményezés során kívánnak összegyűjteni minden olyan ötletet, véleményt, civil kurázsit, mely hozzájárulhat Fehérvár fejlődéséhez.

Tovább...
 
A 17-es magyar királyi honvéd gyalogezredre emlékeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 16.

ImageMegemlékezést tartottak tegnap a Zichy ligetben, a Magyar Királyi 17. Honvéd Gyalogezred emlékművénél. Bory Jenő szobrászművész oroszlánt ábrázoló szobra azon katonák előtt tiszteleg, akik 1915 nyarától több, mint egy éven át harcoltak a Doberdó fennsíkon, s hősies helytállásukkal példaként állnak minden katona előtt. Az emlékműnél koszorút helyezett el – többek között – dr. Cser-Palkovics András, Vargha Tamás és Brájer Éva országgyűlési képviselő is.

Tovább...
 
Állami cégek szakszervezeti fizetéseit vizsgálná a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 16.

ImageA kormánynak és a Fidesz-KDNP-frakciónak eltökélt szándéka, hogy megvizsgálja az állami cégeknél működő szakszervezetek vezetőinek fizetését, és ha igazságtalanságot tapasztal, lépni fog. - közölte Selmeczi Gabriella fideszes országgyűlési képviselő a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelentekre reagálva. A napilap a birtokába került dokumentumokra hivatkozva arról számolt be, hogy összesen mintegy 30 millió forintot fizet ki a MÁV havonta a cégnél működő szakszervezetek 28 tisztségviselőjének, ami éves szinten 360 millió forintra rúg.

Tovább...
 
A lakosság "megszavazná" az egészségügyi dolgozók béremelését Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 16.

ImageA lakosság 88 százaléka támogatná az egészségügyi dolgozók díjazásának növelését, ezen belül a felnőtt magyarok 31 százaléka helyeselné az 50 százalékosnál magasabb béremelést is. - derül ki a Szinapszis Kft. legújabb kutatásából, amelyet a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.

Tovább...
 
Vargha Tamás a megyei listavezető Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. július 15.

ImageMint az a híradásokból már korábban is kiderült, a Fejér megyei listát Vargha Tamás vezeti az őszi, önkormányzati választásokon. A Megyeházán megtörtént a hivatalos bejelentés... Dr. Dorkota Lajos, a Fidesz Megyei Választmányának elnöke közölte, hogy bár a fenti döntés született meg, és az országgyűlési, egyéni képviselői helyet már az első fordulóban, meggyőző fölénnyel megszerző Vargha Tamást jelölték, dr. Balogh Ibolya, eddigi elnök munkáját nagyra értékelik. Az elnök asszony más, fontos, újabb megbízatást kap, tehát tulajdonképpen a jót váltják fel egy másik jóval ezzel a személycserével...

Tovább...
 
Permetezik a gesztenyefákat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 15.

ImageSzékesfehérvár Városgondnoksága Kft. gesztenyefák növényvédelmi permetezését végezteti a napokban. - tájékoztatta a sajtót Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője, aki elmondta, hogy a munkavégzés időtartama 2010. július 17-től – július 23-ig, 19.00-06.00 óra között lesz. Az élelmezés egészségügyi várakozási idő 14 napos. A felhasználásra kerülő szer (Topas 100 EC, Rimon 10 EC, Agrol 10 Plus és Wuxal), amely a méhekre nem, ám a vizekre kifejezetten veszélyes!

 
Gál Péter Pált szeretné polgármesternek a Jobbik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 15.

ImageA Jobbik székesfehérvári alapszervezete önálló polgármesterjelöltet kíván állítani, és önállóan indul az őszi önkormányzati választásokon. Ezt dr. Kummer Ákos, a székesfehérvári alapszervezet alelnöke jelentette be sajtótájékoztatón, amikor bemutatta az alapszervezet által polgármesterjelöltnek javasolt Gál Péter Pált. Gál Péter Pál a Jobbik városi szervezetének alapító elnöke, jelenleg is önkormányzati képviselő, a vagyongazdálkodási bizottság elnöke.

Tovább...
 
A kultúra nem kerülhet a perifériára Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. július 15.

ImageAz Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottsága tegnapi ülésén hallgatta meg azt a három belga minisztert (Fadila Laanan, Pascal Smet, Philippe Muyters), akik fél éven keresztül felelősek lesznek többek között az Európai Unió kulturális, audiovizuális, oktatási, esélyegyenlőségi, ifjúsági és sportügyi politikáiért. - Mint ismeretes, Belgium július 1-ével tölti be az Európai Tanács soros elnökségét, mely posztot 2011. január 1-jével Magyarország vesz át. Pelczné Dr. Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő (Fidesz) a meghallgatáson tett hozzászólásában hangsúlyozta a kultúra esélyteremtő és figyelemfelkeltő szerepét.

Tovább...
 
Vasúti felüljáró épül Székesfehérvár határában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 15.

ImageHamarosan elkészülhet a 62-es főút új felüljárója, amely a nagy forgalmú Budapest- Székesfehérvár vasútvonal fölött halad át. Ezzel megújul Fejér megye székhelyének határában az egyik leginkább balesetveszélyes kereszteződés. - A tervek szerint az elkövetkező években a főutat Dunaújváros és Fehérvár között teljes hosszában felújítják, a burkolatát megerősítik és ahol lehetséges, ott elkerülik a lakott településeket, biztonságosabbá teszik a csomópontokat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17986 - 17996 / 20319