Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Ne dohányozz a játszótéren! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 01.

Életkép: Hintáztatom a gyerkőcöt. Téliesbe forduló őszi légáramlatok, huncutul elővillanó, de azért alvásra készülő napsugár, s tele a játszótér, mert „friss levegő kell a picurnak”. Aztán jön egy anyuka. Babakocsi, s még egy „rohangálós” is mellette. Megáll egy padnál, gondoskodón „átsapkáz”, kabátot gombol, majd rágyújt. Mondom: játszótér, gyerekek és cigaretta. Rászólok. Sértődve mondja, hogy „nyílt tér” és „szabadság”. Köszi. Nem vagyok veszekedős fajta, inkább át egy másik parkba.

Tovább...
 
A szélsőséges magatartásokkal kapcsolatos álláspont kialakítása demokratikus elkötelezettség kérdése Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2008. december 01.

ImageA Fidesz Ifjúsági Tagozata legutóbbi konferenciája témájául egy évek óta az aktuálpolitikai küzdelmek középpontjában álló kérdést, a demokrácia és szélsőségek viszonyának megvitatását tűzte ki célul. A témaválasztással e kérdéskör mélyebb - a politika világán túli - vonatkozásait is vizsgálni szeretnénk. Elsősorban a jogi szabályozás kérdéskörét, a szociológiai hátteret és az utóbbi időben az érdeklődés homlokterébe került nemzetközi viszonyokat.

Tovább...
 
Betlehem Nagykarácsonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. december 01.

ImageMagyarország legnagyobb kültéri Betleheme ismét megnyílt Nagykarácsonyban. A helyi templom oldalánál felállított jászolt tegnap fedték fel a látogatók előtt, s advent minden hétvégéjén ingyenesen látogatható. Pontosabban: december 6-án és 7-én 10-16-ig, december 13-án és 14-én 10-16-ig, valamint december 20-án és 21-én 10-16-ig. Hittanos csoportokat előzetes megbeszéléssel más időpontban is fogadnak.

Tovább...
 
HÁBORÚS HÁTORSZÁG 1914-1918 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 30.

Image”Háborús hátország 1914-1918” címmel nemzetközi tudományos konferenciát rendez a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Kodolányi János Főiskola december elsején és másodikán. Szondy Rékától, a KJF sajtóreferensétől megtudtuk, hogy az üléshez kapcsolódóan megnyílik a „Múzsákat a frontra!” –kiállítás is. A programokat hétfőn Budapesten, kedden pedig Székesfehérváron tartják.

Tovább...
 
Uniós tagjelölt országok fiatal politikusaival találkoztunk Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Dr. Maurer Szemere Külügyi Kabinet   
2008. november 30.

ImageNemrégiben került megrendezésre a Schuman Intézet szervezésében a "Fiatal Vezetők" 2008/2009 elnevezésű képzés második szakasza. A budapesti előadás - és rendezvénysorozat célja, hogy a Kelet és Délkelet-Európa tagjelölt államaiból érkezett, jobbközép politikai családba tartozó ifjúsági szervezetek fiatal politikuspalántái jobban megismerjék az uniós tagállamok politikai berendezkedését.

Tovább...
 
Adventi készülődés Iszkaszentgyörgyön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 30.

ImageFenyődíszítésre és gyertyagyújtásra vár mindenkit az Iszkaszentgyörgyi Önkormányzat. A város karácsonyfáját ma, 14 órakor öltöztethetik fel a helyi lakók, s adventi koszorút is készíthetnek szakértői segítséggel. Ehhez az alapot az ITKE biztosítja, a többi kelléket pedig (tobozt, borostyánt, csipkebogyót, diót…) mindenki vigyen magával! Az első adventi gyertyát 16 órakor gyújtják meg.

 
Erőszak a családon belül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

ImageA családon belüli erőszakról hallhattak előadást tegnap a kistérség védőnői az ÁNTSZ által szervezett programsorozat utolsó állomásaként. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője, Brandl Csilla rendőrőrnagy arról tájékoztatta az egészségügyi dolgozókat, hogy mi a teendője a védőnőknek és a rendőröknek erőszak gyanúja esetén, s hogyan lehet megvédeni az édesanyát és gyermekét a férj brutalitásától.

 
Újabb tömeges elbocsátások Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

Image"Napról napra egyre többen veszítik el munkahelyüket, folyamatosan érkeznek a hírek a tömeges elbocsátásokról - legutóbb a Suzuki-gyárból -, holott már hónapok óta látszik, hogy a válságkezelés legfontosabb feladata a munkahelyek megvédése lenne. A kormány azonban csak a megszűnő munkahelyek számának bejelentésére képes, arra viszont nem, hogy tegyen is valamit a megszűnésük ellen. Minél előbb változásra van szükség, mert ha minden így megy tovább, akkor az szociális katasztrófához fog vezetni."- áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében

 
Kezdődik a karácsonyi vásár Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

ImageNekem ugyan még egy kicsit távolinak tűnik a Karácsony, de a kis- és nagyáruházak már novemberben elkezdik "kipakolni" az ünnephez kapcsolható "kellékeket", s az utcai árusok is "bazároznak" december elsejétől. A Városház téren felállított karácsonyfát követően a Fő utcára ácsolt bódék is sorra nyitnak ki, hogy "előkészítsék" a szentestét, s vásárlásra csábítsák a járókelőket...

Tovább...
 
Vízóraleolvasás a Tóvárosban és a Palotavárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. november 29.

ImageA Fejérvíz tájékoztatja a fogyasztókat, hogy Székesfehérváron, a következő helyeken és napokon, az „E” leolvasási ütemnek megfelelően a lakáson belüli vízmérők (mellékvízmérők) leolvasását végzi:

Tovább...
 
Jövő évi költségvetési koncepció - elfogadva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageKiemelt napirendi pontként tárgyalták tegnap a Fejér Megyei Közgyűlés képviselői a "Tájékoztató a Fejér Megyei Önkormányzat 2006-2010. közötti időszakára szóló gazdasági programjában kitűzött célok és feladatok időarányos teljesítéséről" címmel bíró témát. Az ülésen élénk vitát követően elfogadták a 2009. évi költségvetési koncepciót, véleményezték több település helyi építési szabályzatát, szó esett a megyei közúthálózatát érintő közlekedésbiztonsági intézkedésekről, valamint az idén megvalósult és még tervben lévő turisztikai fejlesztésekről, programokról, kulturális rendezvényekről is.

 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17986 - 17996 / 18640