Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Gyurcsány utasított a sukorói telekcsere lebonyolítására Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 15.

ImageBudai Gyula miniszterelnöki megbízott olyan iratokat adott át szerdán a Központi Nyomozó Főügyészségnek, amelyek szerinte azt "erősítik", hogy a sukorói ingatlancsere ügyében nem lehet megkerülni Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felelősségét. - Budai Gyula, miután átadta a jegyzőkönyveket, belső feljegyzéseket, az ügyészség épülete előtt tartott tájékoztatón példaként ismertette Nagy Jánosnak, a vagyongazdálkodási tanács akkori elnökének feljegyzését, amelyben - mint mondta - az szerepel, hogy Gyurcsány Ferenc adott utasítást a sukorói cserejogügylet lebonyolítására oly módon, hogy konkrétan meghatározták azokat a feladatköröket, határidőket, amelyeken belül a sukorói telekcserét végre kellett hajtani.

Tovább...
 
Több száz színházjegyet adományozott a Malom Kulturális Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 14.

ImageFolytatja a Fidesz Polgári Frakció által megkezdett „támogatói munkát” a Malom Kulturális Egyesület. Az elmúlt hónapokban a Fidesz helyi szervezete több száz nyugdíjas és nagycsaládos számára lehetővé tette, hogy eljusson egy-egy színházi előadásra, most pedig a Malom Kulturális Egyesület adományozott mintegy 250 jegyet az Aida székesfehérvári előadására. A rászorulók ezirányú felkarolásának első lépéseként dr. Cser-Palkovics András harminc belépőt nyújtott át a SZÉNA Egyesület képviselőjének ma délelőtt.

Tovább...
 
Falunap Sárosdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 14.

ImageFalunapot rendeztek Sárosdon. A programokra már kora reggel gyülekezni kezdett a helyi lakosság, akiket igencsak vonzottak az árusok portékái, a körhintások játékai, s az ingyenesen igénybevehető légvár. A műsor-sorozatot Don Pedro bohócparádéja nyitotta meg, amelyen a gyerekek mellett a felnőttek is szerepet kaptak. A vidám mókázás után népdalénekesek, majorett-bemutatók, különböző tánccsoportok következtek a színpadon. Sőt, fellépett a Szabadegyházáról érkezett, nagy népszerűségnek örvendő citera zenekar is.

Tovább...
 
Összehangolt akció: "offshore cégek állami pénzből" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 14.

ImageAz elszámoltatásért felelős kormánybiztos szerint az elmúlt években összehangolt, szervezett akcióval juttattak állami forrásokhoz általában offshore hátterű magáncégeket. Papcsák Ferenc közölte, hamarosan nyilvánosságra hozza, hogy szerinte mekkora kár érhette az országot. A kormánybiztos keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: különös gonddal fogja megvizsgálni azokat a tranzakciókat, amelyek a Gyurcsány-korszak minisztereivel függnek össze. A konkrét ügyek között említette annak vizsgálatát, miért kapott több milliós megbízást Szűcs Erika volt szociális és munkaügyi miniszter.

Tovább...
 
Csákberényben is megemlékeztek a mártír papokról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 14.

ImageMegemlékezést tartottak Csákberényben az 1849. július 12-én, a Nagyigmánd községben kivégzett Szikszai János református lelkész és Mansbarth Antal katolikus plébános halálának 161. évfordulóján. A két csákberényi egyházi vezető templomában kihírdette az első felelős magyar kormány a Habsburg-ház trónfosztásáról szóló nyilatkozatát. Ezért a tettükért Haynau vérbírósága halálra ítélte őket.

Tovább...
 
EMLÉKEZÉS ENDRESZ GYÖRGYRE ÉS MAGYAR SÁNDORRA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 13.

ImageEndresz Györgyről és Magyar Sándorról, a világhírű magyar óceánrepülőkről emlékeznek meg július 17-én, 11 órakor a Felcsút és Bodmér közötti emlékműnél. Prekrit Judit, az Országzászló Egylet alelnöke arról tájékoztatta a Fehérvári Híreket, hogy az emlékünnepségén felszólal Dr. Galla János, a Hegyvidéki Trianon Társaság ügyvivője, s Tessely Zoltán országgyűlési képviselő is. A programot a Magyar Óceánrepülés Emlékbizottsága, a Magyar Sándor Repülő Egyesület, a Hegyvidéki Trianon Társaság és az Agárdi Országzászló Egylet szervezi.

 
Koncert a szigeten Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. július 13.

ImageA martonvásári Brunszvik kastély parkjának kis szigetén szerencsére nem a szúnyogok muzsikáltak a legemlékezetesebben a segélykoncerten... - Többen némi aggodalommal gondoltak arra, hogy egy tavacska közepén, egy dús vegetációjú sziget szabadtéri színpadán vajon mennyire lesz élvezhető a műsor, nem a szúnyogvadászat emészti-e majd fel a közönség erejét és figyelmét? Szerencsére az előzetes irtás hasznosnak bizonyult, így bár a park más részein jelentős erőket vontak össze a vérszívók, a nézőtéren nem kellett sokat foglalkozni velük...

Tovább...
 
Kazahsztáni hallgatók szakmai gyakorlata a KJF-en Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 13.

ImageTíz fős kazah delegáció töltötte turisztikai szakmai gyakorlatát a Kodolányi János Főiskolán. - A KJF és a karagandai Kazpotrebsoyuz Közgazdasági Egyetem 2010 februárjában írta alá azt az intézményközi együttműködési megállapodást, amelynek keretében 10 kazah turizmus szakos hallgató végezte szakmai gyakorlatát Magyarországon július első heteiben. Ennek során a kazah diákok megismerkedtek Magyarország turisztikai nevezetességeivel, az intézmény kampuszaival, szakmai látogatásokat tettek a régió vezető turisztikai szolgáltatóinál, valamint részt vettek a főiskola szakmai előadásain.

Tovább...
 
Diplomaosztó a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. július 12.

ImageDiplomaosztó ünnepséget tartott Székesfehérváron az Óbudai Egyetem. A korábban „Budapesti Műszaki Főiskola”-ként közismert intézmény idén januártól folytatja „Óbudai Egyetem” néven tevékenységét, a BMF jogutódjaként. A mostani diplomaosztó helyszínéül a Városháza Nagytanácsterme szolgált. A jeles alkalmon részt vett még dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő is.

Tovább...
 
Kövér házelnök-jelölt, Tarlós főpolgármester-jelölt Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 12.

ImageEllenszavazat nélkül támogatta a Fidesz országos választmánya szombati ülésén, hogy Tarlós István, a párt fővárosi frakcióvezetője legyen a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választáson. Döntöttek a választmányi ülésen a megyei közgyűlési elnökjelöltek személyéről is. Kövér László választmányi elnök a tanácskozás előtt közölte, Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök őt fogja javasolni házelnökjelöltnek a Fidesz-frakció ülésén, és vállalja a tisztséget.

Tovább...
 
A demokrácia sikere: Sólyom aláírta az alkotmánymódosítást Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 12.

ImageA demokrácia és a jogállamiság győzelmének tartja az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának fideszes elnöke, hogy Sólyom László államfő aláírta az öt elemből álló médiacsomag egyik részét, az alkotmánymódosítást. - L. Simon László budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a parlament rendkívüli ülésszakának végéig, július 19-ig szavazni fog a Ház a médiacsomag három másik eleméről - amelyek meghatározzák a közmédiumok működését -, a javaslatcsomag ötödik részének, az úgynevezett médiaalkotmánynak pedig megkezdődik az általános vitája.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17997 - 18007 / 20319