Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mindentlátó készülék Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. március 05.

Image A Fejér Megyei Szent György Kórház Újszülött-, Csecsemő-, és Gyermekosztálya 6 millió Ft értékű video-EEG készüléket kapott a fehérvári székhelyű Metaltec Kft-től. Az úgynevezett Brain Quick System Plus EEG készülék és a hozzá csatlakoztatott videokamera – mint dr. Simon Gábor osztályvezető főorvos elmondta - nagy segítséget jelent a gyermekkori görcsjelenségek diagnosztizálásában. Sokszor ugyanis nehéz elkülöníteni, hogy epilepsziás görcsről, vagy egyébről van szó, az új készülék viszont a fejre helyezett elektródok révén az agyi hullámokat és ugyanakkor képben a görcs lefolyását is rögzíti.

Tovább...
 
Kétnapos elnökségi ülés Budapesten Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. március 05.

Image Az Európai Néppárt frakciójának elnöksége kétnapos ülést tart Budapesten. - Szájer József szombaton közölte, hogy a Fidesz meghívására Budapesten tartja kihelyezett ülését az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetősége csütörtökön és pénteken; az egyik téma a munkahelyteremtés lesz, a másik az uniós források felhasználása a hátrányosabb helyzetű régiók felzárkóztatására.

Tovább...
 
A Lengyel - Magyar Barátság Napja Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. március 04.

ImageTestvérvárosi és testvérmegyei kapcsolatok fűznek minket lengyel barátainkhoz. Ezek most barátság napi rendezvényeinken öltenek testet… - Székesfehérvár és Opole városa fél évszázados testvérvárosi kapcsolatra tekint vissza, Fejér megye 1996-ban kötötte, majd 2000-ben újította meg testvérmegyei szerződését Opole vajdasággal.

Tovább...
 
Székesfehérvár az Utazás 2010 kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 04.

ImagePénteken kezdődik a legnagyobb hazai turisztikai szakkiállítás, az Utazás 2010. A Közép-dunántúli Régió standján Székesfehérvár is kínálja programjait. Székesfehérvár városát az Utazás 2010 Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállításon a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. képviseli. A Kft.-t Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt év őszén hívta életre a TDM Szervezet megalakítása céljából.

Tovább...
 
Tizenhatmilliós tervezett támogatás a Táncháznak Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. március 04.

ImageMás, fontos napirendi pontok közt a Táncház 2010-es bérleti díjáról és önkormányzati támogatásáról is határozott a Közgyűlés. - A Fejér Megyei Közgyűlés tavaly december 17-én úgy döntött, hogy a Székesfehérvár, Malom u. 6. szám alatti ingatlan kapcsán a 2005. március 1-jén kötött és 2009. augusztus 31-én, majd a hosszabbítás után 2010. január 31-én lejáró együttműködési megállapodást (amelyben a kedvezményes használat bérleti díja az 1475 m2-re havi 100 000 + Áfában lett megállapítva) változatlan formában nem tudja továbbra is vállalni.

Tovább...
 
Megkezdődnek a kátyúzások végleges munkálatai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 03.

ImageAz idei, kemény tél során az átlagosnál jóval több kátyú keletkezett Székesfehérvár útjain, ezek javítását a Városgondnokság az ún. zsákos-aszfaltos technológiával folyamatosan végezte. Ez azonban csak ideiglenes megoldást jelentett, hiszen ezeket a burkolathibákat tavasszal újra kell javítani.

Tovább...
 
"Ne zavarja meg senki a másik jelölő szervezet rendezvényeit!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 03.

ImageKövér László soponyai fórumán megjelent egy más jelölő szervezethez kötődő, a bíróság által jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet egyenruhájára feltűnően hasonlító öltözetet viselő csoport is. „Bár ezen csoport megjelenése a rendezvény menetére nem volt hatással, a Fidesz felszólítja a jelölő szervezeteket, hogy a jövőben tartózkodjanak egymás rendezvényei megzavarásának szándékától.”

Tovább...
 
"Csődközeli, vagy azon túli állapotok uralkodnak hazánkban" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 03.

ImageVálasztási fórumot tartott Soponyán a Fidesz – KDNP. A program vendége ezúttal Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának elnöke volt, aki kijelentette: csődközeli, vagy azon túli állapotok uralkodnak hazánkban. A politikus elmondta, hogy előbb a tüzet kell eloltani, majd megkezdődhet az építkezés. A fórumon jelen volt Vargha Tamás országgyűlési képviselőjelölt is, aki a mezőgazdaság szerepét hangsúlyozta.

Tovább...
 
Közel kétszáz millió forintos projekt indul a KJF-en Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 03.

ImageKözel 200 millió forintos hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztési projekt indul a Kodolányi János Főiskolán. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően komplex pályakövetési rendszer, alumni rendszer, adattár alapú vezetői információs rendszer, valamint továbbfejlesztett humán szolgáltatói és tehetséggondozó rendszer kerül kialakításra 2011. október végére.

Tovább...
 
Politikai célokra használták a titkosszolgálatokat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 03.

Image"A Gyurcsány-korszak MSZP-kormányai az elmúlt években rendre politikai célokra használták a titkosszolgálatokat, ami a demokrácia elleni bűncselekmények egyik legsúlyosabb fajtája. A következő kormány fel fogja deríteni ezeket az eseteket, és a felelősöket jogállami keretek között el fogja számoltatni." - jelentette ki ki dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében.

 
Haza kell hívni a vállalkozókat Nyomtatás E-mail
Írta: orbanviktor.hu   
2010. március 03.

Image"A vállalkozókat nem elküldeni, haza kell hívni. Le kell zárni azt a korszakot, amely azt üzente nekik, hogy ''el lehet menni''." - mondta Orbán Viktor a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ünnepi rendezvényén. Orbán Viktor véleménye szerint, a magyar gazdaság fő kérdései ma nem szakpolitikaiak. A probléma abban áll, hogy a politika rosszul gondolkodik a gazdaságról. Ezért nemcsak szakmai programokra, hanem egy másfajta gondolkodásra, új politikára van szükség. Le kell zárni a politika és gazdaság rossz viszonyának ciklusát.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18008 - 18018 / 19959