Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Fidesz-KDNP frakciószövetség elfogadta az alaptörvény-tervezetet Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. március 11.

ImageA Fidesz-KDNP frakciószövetség a beterjesztett szövegjavaslatot elfogadta, és felhatalmazta a két frakcióvezetőt arra, hogy március 14-én délelőtt nyújtsa be az Országgyűlésnek az alaptörvény-tervezetet. - jelentette be a lázár János a frakcióülést követően - A frakcióülésen a szövegezőbizottság ismertette a javaslatát. Ezután egy konstruktív vita bontakozott ki, több mint 30 képviselő szólt hozzá, és tett érdemi javaslatot a szöveggel kapcsolatban, elsősorban a nemzeti hitvallásra vonatkozó rész ügyében. Voltak stilisztikai, és tartalmi észrevételek is. - mondta a politikus.

Tovább...
 
Háziorvosi fórumot tartottak az egészségügyi alapellátásról a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 11.

ImageAz egészségügyi alapellátásról és ennek problémáiról tartottak fórumot háziorvosoknak és fogorvosoknak csütörtökön este a Városházán, melyen a város polgármestere dr. Cser-Palkovics András mellett Brájer Éva alpolgármester, Östör Annamária egészségügyi tanácsnok és dr. Solymos Krisztina Egészségügyi irodavezető is részt vett.

Tovább...
 
Jövőorientált az alkotmánytervezet Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. március 10.

ImageSzájer József, Salamon László és Gulyás Gergely elkészítették a Fidesz-KDNP alkotmánytervezetét. - tájékoztatta az újságírókat Lázár János a Fidesz tegnapi elnökségi ülése után a Parlamentben. A sajtótájékoztatón készült képgalériát ide kattintva érheti el. A tervezetet itt olvashatja el. A Fidesz frakcióvezetője megköszönte képviselőtársai munkáját, és egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelenlegi verzió nem egy végleges változat, és már holnap a FIDESZ-KDNP közös frakcióülésén, később pedig a parlamenti vita során változásokat eszközölhetnek a tervezetben.

Tovább...
 
Nyuszi futás és félmaraton a Haleszban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2011. március 10.

ImageHagyományteremtő szándékkal rendezik meg az I. Nyuszi Futás - Nyúl Félmaraton elnevezésű rendezvényt a Halesz parkban. A március 26-i, szombati megmérettetésre óvodások és iskolások jelentkezését várják a szervezők, a szülőknek és a futóknak pedig edzést tartanak.

Tovább...
 
Téltemetés pogácsával és borral Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 10.

ImageEgy „Téltemető szertartás” keretében pogácsasütő- és borversenyt rendezett a Bodajki Civil Fórum. A borverseny Bodajkon régi hagyománynak számít, ám az utóbbi időben kissé héttérbe szorult. Ezért a helyi civilek „leporolták” az ötletet, s a pogácsasütéssel kiegészítve viadalra hívták a lakókat...

Tovább...
 
Javul Székesfehérvárig a vasútvonal biztonsága Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 10.

ImageA Budapest–Székesfehérvár vasútvonalon is telepítik az ETCS 2-t, azaz az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer 2-es szintjét. A vasúti közlekedés biztonságát jelentősen növelő rendszer telepítése a tervek szerint 2014 végére befejeződik. A beruházás pénzügyi hátterét döntően az Európai Unió biztosítja – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Tovább...
 
Csökkent az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. március 10.

ImageAz önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszámának csökkenése nem azt jelzi, hogy a magánnyugdíj-pénztárak "ellehetetlenítése" az öngondoskodás felé terelné az embereket. - írja mai számában a Napi Gazdaság. A lap a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatait elemezve azt írja, az önkéntes pénztárak taglétszámának alakulása nem a kasszák növekvő népszerűségéről árulkodik. A taglétszám csökkenése mellett a befizetés is kevesebb, igaz ugyan, hogy ezen belül nőtt - mint írták, történelmi csúcsra emelkedett - az egyéni befizetések aránya.

Tovább...
 
A közbiztonság javítására is érkeztek ötletek a felsővárosi lakossági fórumon Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 10.

ImageFöldi Zoltán, a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője elsőként a 2011. év költségvetéséről tájékoztatta a felsővárosiakat, majd a lakosságot legjobban foglalkoztató témák kerültek szóba. A legtöbb kérdés a közbiztonsággal kapcsolatban érkezett. A fórumon jelenlévő körzeti megbízott arra bíztatott mindenkit, hogy értesítse a rendőrséget, ha gyanús személyeket lát a körzetben.

Tovább...
 
Civil étlap márciusban - minden eddiginél többen pályáztak működésre Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 10.

ImageNemrégiben járt le a pályázati határidő a Nemzeti Civil Alapprogram működési támogatásaira. Az alapkezelő tájékoztatása szerint 830 működési támogatásra érkezett pályázat a régió mintegy hétezer civil szervezetétől, ebből Fejér megyéből 320 pályázatot nyújtottak be, ami minden eddiginél több.

Tovább...
 
Konferencia a megszépülő kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 09.

ImageEtnikai és nyelvi kisebbségek Európában címmel rendeznek nemzetközi konferenciát március 10-11-én, a részben uniós forrásból megújuló fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban. A konferencia az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét ellátó Magyarország hivatalos programjai között is szerepel.

Tovább...
 
Remekeltek a megye legjobb matekosai Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2011. március 09.

ImageTizenöten jutottak tovább az országos döntőbe - Szombaton tartották a Zrínyi- Gordiusz Matematika Verseny Fejér megyei fordulójának eredményhirdetését. A nagyszabású megmérettetésre a Hétvezér Általános Iskola szervezésében került sor, öt településen, kilenc oktatási intézmény bevonásával. A tudáspróbán összesen kétezer diák vett részt 3-8. évfolyamig. A pontszámok alapján az alábbi tizenöt tanuló jutott tovább az országos döntőbe:

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18008 - 18018 / 20972