Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Szociális perverzió Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. november 25.

ImageOroján Sándor szerint a kormány jövő évi büdzsé-tervezete Heves megyéből nézve nem más, mint szociális perverzió. A Fidelitas Heves megyei elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány Heves megyei, rászorult gyerekeken spóroljon, miközben milliárdokat tapsol el kommunikációra.

Tovább...
 
Bodajkon is ingyenes lesz HPV elleni védőoltás? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

ImageTársadalmi összefogásra kéri a bodajki lakosokat a helyi polgármester, Oszlánszki Zsolt. A cél az, hogy minden érintett fiatal ingyenesen kaphassa meg a HPV elleni védőoltást. Mint ismeretes, a székesfehérvári Közgyűlés legutóbbi ülésén megszavazta a fiatal lányok méhnyakrák elleni védőoltásának 100 %-os anyagi támogatását. Ennek értelmében városunkban minden 12 éves lány (1347 gyermek) térítésmentesen juthat hozzá a védőoltáshoz.

Tovább...
 
Ünnepség Kati néni szobránál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

Nem fog éhezni és fázni az, aki ma este, 18 órakor részt vesz a székesfehérvári Katalin-napi ünnepségen. A program ugyan a Liszt Ferenc utcában álló „Kati néni” szobránál kerül megrendezésre, ám a hideg ellen „megvéd” majd a forralt bor, amelyről a Hagyományos Piacokért Egyesület, a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Ring Ker Bt. gondoskodik. Ehhez persze harapnivaló is jár, valamint muzsika és tánc a Tilinkó Zenekar és az Alba Regia Táncegyüttes Senior Csoportjának jóvoltából.

 
A III. évezred technológiái konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 24.

ImageA Nagyváradi Egyetem Építészeti és Kivitelezési Kara negyedik alkalommal rendezte meg fenti címmel tudományos konferenciáját, ahol építészek, építőmérnökök és földmérők találkoznak. Szepes Andrástól megtudtuk: a konferencia célja, hogy közös platformot adjon az építészek és a kivitelezésben dolgozó mérnökök számára. A téma a címbe van kódolva, és igen nagy szabadságfokkal rendelkezik. Elfér ebben a tervezés minden problémája, a kivitelezés érdekességei, és természetesen az építésirányítás és mozgásvizsgálat geodéziai kérdései.

Tovább...
 
BNT - konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 24.

A nemrégiben létrejött, mintegy 200 civil szervezetet tömörítő új magyar összefogás, a "BNT" Kunszentmiklóson tartja a következő munkakonferenciáját és önkéntes felkészítését. – tudtuk meg Jakubek Tibortól - Aki úgy gondolja, hogy tehet valamit a dolgok jobbra fordulásáért, az ország boldogulásáért, azt szerdán, 10.00-kor várják a kunszentmiklósi Művelődési Ház nagytermében.

Tovább...
 
XII. Oszágos Fidelitas Szülinap Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 24.

ImageA Fidelitas születésnapi partyját idén a debreceni Fidelitas szervezi. A programra november 27-ig jelentkezhetnek a tagok, s mivel a rendezvényre december 6-án kerül sor, a Mikulás és a Krampuszok is aktívan részt vesznek majd rajta! A szállás és az étkezés mindenkinek ingyenes (cukorbetegeknek külön torta készül!), a sztárvendég pedig Kovácsovics Fruzsina lesz.

Tovább...
 
Közmeghallgatás a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 24.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2008. november 28-án, 15.00 órától a 2009. évi költségvetés főbb irányai és koncepciója tárgyában közmeghallgatást tart a Városháza Nagytermében. A programra minden érdeklődőt hívnak és várnak. A kérdéseket a következő témákban lehet feltenni 9-12 óráig: - szociális, egészségügy, oktatás, kultúra, sport (537-101), - városfejlesztés (537-102), - gazdasági, adó- és költségvetés (537-220), - közbiztonság, környezetvédelem (537-109), valamint 15 - 17 óráig az 537-100 és az 537-103-as telefonszámokon.

 
Egy klikk - és támogatod a LEA-t! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 23.

A Székesfehérvári Egyházmegye fenntartása alá tartozó LEA Családok Átmeneti Otthonát jelölte meg idén a Ringier Kiadó a karácsonyi ajándékozás egyik jogosultjává. Rajta kívül még a Heim Pál Gyermekkórház és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat került be az adományozási körbe, akik között öt millió forintot osztanak szét. A jelöltekre az Interneten lehet szavazni: az első helyezett 3 millió forintot, a második és a harmadik pedig egy-egy millió forintot kap.

Tovább...
 
A Fidesz reagálása az MSZP választmányi ülésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 22.

Image"A Lendvai Ildikó által elmondottak alapján várjuk az MSZP támogatását a napokban benyújtott törvénymódosító javaslatunkhoz, melynek lényege, hogy az állami cégek igazgatótanácsait és felügyelő bizottságait háromfősre szűkítenénk, a tagok javadalmazása pedig a mostani milliós kifizetésekkel szemben nem lehetne több a bruttó havi átlagkeresetnél, valamint a 2002-es szintre állítanánk vissza a szakállamtitkárok, államtitkárok, miniszterek és a miniszterelnök fizetését."

Tovább...
 
Tisztújító gyűlést tartott a Junge Union Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Dr. Maurer Szemere, Dömötör Csaba   
2008. november 22.

ImageA francia határhoz közeli Rustban került sor német testvérszervezetünk, a Junge Union éves kongresszusára. A Deutschlandtag Európa egyik legjelentősebb politikai eseménye az ifjúsági szervezeteket tekintve. A háromnapos rendezvényen a Fidelitast Dömötör Csaba és Maurer Szemere képviselte.

Tovább...
 
Lakossági fórumok a Kőrösi úti zártkertekről Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. november 22.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodája november 25-én és november 26-án munkaindító lakossági fórumokat tart a Polgármesteri Hivatal I. emeleti Nagytanácstermében (Városház tér 1.). A fórum témája: a Kőrösi úti zártkertek szabályozási terve és helyi építési szabályzatának módosítása.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18008 - 18018 / 18640