Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Döntések a 29 pontos akciótervvel kapcsolatban Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. július 01.

ImageA kormány 29 pontos gazdasági akciótervével kapcsolatos aktuális döntésekről tájékoztatott Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón. - Magyarország képes lesz a 3,8 százalékos hiány tartására - "A pénzügyi konszolidációs döntéseknek köszönhetően Magyarország 2010-ben képes lesz tartani a GDP arányos 3,8 százalékos hiánycélt." - mondta Matolcsy György. Hozzátette: a kormány a növekedés beindításához szükséges kérdésekről is döntött.

Tovább...
 
Schmitt Pál Magyarország új államfője Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, mno.hu, MTI   
2010. június 30.

ImageSchmitt Pált a Magyar Köztársaság elnökévé választotta kedden az Országgyűlés. Megválasztását követően Schmitt letette hivatali esküjét. A titkos szavazáson már az első fordulóban eldőlt, hogy ki kerüljön a legfőbb közjogi méltóság tisztségébe: a képviselők közül 263-an támogatták szavazatukkal a házelnököt, aki augusztus 6-án váltja hivatalában Sólyom László jelenlegi államfőt. (A megválasztáshoz a képviselők kétharmadának igen szavazatára, legalább 258 képviselő támogató voksára volt szükség.) Balogh Andrásra, a szocialisták köztársaságielnök-jelöltjére 59 szavazat érkezett.

Tovább...
 
Látogatás a drezdai hivatásos tűzoltóságon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 30.

ImageA székesfehérvári tűzoltók baráti látogatáson vettek részt Drezda egyik hivatásos tűzoltóságán. A félmillió lakosú német városban jelenleg négy állomás van, ezek közül az egyiket most bővítik, egyebek közt egy hatvan beállásos szertárral. A németországi tűz- és polgári védelmi feladatokat ellátó tűzoltóság feladata az ember- és állatmentés, balesetek műszaki mentése, a tűzvédelem és a tűzmegelőzés mellett a környezeti veszélyek és a nagy vízkárok elhárítása, valamint a sürgősségi mentés és betegszállítás.

Tovább...
 
Warvasovszky Tihamér az Állami Számvevőszék alelnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 29.

ImageAz Országgyűlés az Állami Számvevőszék alelnökének Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvár jelenlegi polgármesterét választotta meg. A Fidesz székesfehérvári országgyűlési képviselői úgy vélik, Warvasovszky Tihamér az elmúlt években politikai ellenfelük volt, akivel okkal vitatkoztak a város elszalasztott lehetőségei miatt. Szerettek volna vele megmérkőzni az őszi önkormányzati választásokon, hogy a székesfehérváriak mérlegre tehessék az elmúlt tizenkét évet, és tisztán lássák a leköszönő polgármester, valamint a Fidesz nyújtotta jövőkép közötti világos különbséget. Erre azonban már nem kerülhet sor…

Tovább...
 
A Fidesz-kormány elkötelezettsége a fogyatékkal élők ügye mellett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 29.

ImageA tegnapi napon Tapolczai Gergely fideszes képviselőt a Parlament Fogyatékossággal élők ügyeinek albizottsága elnökévé választották. E kinevezésnek köszönhetően a parlament első siket képviselője a fogyatékkal élő emberek legfőbb követelését teljesítheti be: a "Semmit rólunk, nélkülünk" elvét, azaz ezentúl valóban az érintettek dönthetnek majd a velük kapcsolatos kérdésekről.

Tovább...
 
Lakossági fórum a Veszprémi vasútvonal kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 29.

ImageA Veszprémi vasútvonal fejlesztése, bővítése kapcsán lakossági fórumot tart június 30-án (szerdán), 17:30-kor Brájer Éva, Maroshegy (19. számú választókörzet) önkormányzati képviselője. A programra a Gárdonyi Géza Művelődési Házban kerül sor. A téma fontosságára tekintettel a képviselő kéri, hogy az érintett utcák lakói feltétlenül vegyenek részt a fórumon, tiszteljék meg jelenlétükkel!

 
Ellenszavazat nélkül támogatta a Fidesz-frakció Schmitt Pált Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. június 29.

Image"Ellenszavazat nélkül támogatta a Fidesz parlamenti frakciója Schmitt Pál jelenlegi házelnök köztársasági elnökké választását; így kedden a kormánypárti képviselők őt támogatják a szavazáson vagy szavazásokon." - közölte a képviselőcsoport hétfői ülése után Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője az Országházban tartott tájékoztatóján elmondta: a képviselőcsoport megerősítette korábbi döntését is, amely szerint Domokos László fideszes képviselőt támogatják az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöki tisztségére, Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvárnak az MSZP, az SZDSZ és a Fehérvári Polgárok Egyesülete támogatásával megválasztott polgármesterét pedig az ÁSZ-alelnöki pozícióra.

Tovább...
 
Megnyitotta kapuit a megújult Sarló utcai Háziorvosi Egészségcentrum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 28.

ImageAkadálymentes és korszerű épület várja a betegeket mától a Sarló utcában. Az itt található Háziorvosi Egészségcentrumban e percekben már folynak a rendelések, és itt található a Védőnői szolgálat is. A nagyfelújítás ugyanis most ért véget. A munkálatokat Székesfehérvár Önkormányzata saját forrásból és pályázati támogatással valósított meg. A közel 100 milliós beruházás eredményeként akadálymentes, funkcióinak jól megfelelő és szép épületegyüttes várja a több, mint 17 ezres ellátotti kört.

Tovább...
 
Változtak az önkormányzati választókerületek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 28.

ImageMegszűnik öt egyéni választókerület Székesfehérváron, a szavazókörök azonban érintetlenül maradnak. Az eddigi 19 önkormányzati választókerület helyett 14 körzet lesz, valamint az eddigi 13 helyett hat listás helyet foglalhatnak el a jelölőszervezetek Székesfehérvár Közgyűlésében. További változás, hogy most 33 főből áll a képviselő testület, amely az ősszel 21 fősre csökken. (A 21 főbe a polgármester is beletartozik.)

Tovább...
 
Átadták a felújított községházat Iváncsán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 28.

ImageSzombaton adták át Iváncsán a felújított, korszerűsített községházat. A nemrég befejezett munkálatok során egy tanácsteremmel, s három új irodával bővült az iváncsai polgármesteri hivatal. Az avató ünnepségen Molnár Tibor polgármester beszéde után L. Simon László, a körzet országgyűlési képviselője szólt az egybegyűltekhez.

Tovább...
 
Magyarország élen jár a változásokban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 28.

ImageMagyarország ismét élenjáróvá vált Európában, hiszen az Európai Tanács legutóbbi ülésén éppen olyan változásokat határozott el, mint amilyeneket az első gazdasági akcióterv keretében Orbán Viktor miniszterelnök korábban bejelentett. A magyar kormány a közteherviselés érdekében arra kérte a bankokat, biztosítókat és pénzügyi lízingcégeket, hogy az idei évben 200 milliárd forintra növeljék az általuk a költségvetésbe befizetendő összeget.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18008 - 18018 / 20297