Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Köszönjük Fidelitas! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 16.

ImageA Fidelitas Országos Elnöksége köszöni mindenkinek, aki részt vett a Grúzia melletti tüntetésen pénteken. Köszönjük a Fidelitas megjelent tagjainak, hogy nekik hála egy lendületes, fiatalos demonstrációt tudtunk megvalósítani!

Tovább...
 
Világkongresszust rendez a Magyarok Világszövetsége Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

„A Fordulat” címmel rendezi meg a Magyarok VII. Világkongresszusát a Magyarok Világszövetsége 2008. augusztus 16-20. között. – informálta a Fehérvári Híreket Janzsó Tamás, a Magyar Önkormányzatok Európai Szövetségének elnöke - A programsorozat keretében Önkormányzatiság és vállalkozás az Európai Unióban címmel tart konferenciát a Magyar Önkormányzatok Európai Szövetsége (MÖESZ) 2008. augusztus 18-án Székesfehérváron, a Novotel Hotelben. A konferencián köszöntőt mond Spányi Antal megyéspüspök.

Tovább...
 
Országos Nyugdíjas Találkozó Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageNyugdíjas pedagógusok látogattak Székesfehérvárra, akik egy hetet töltenek városunkban az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület és a városi Pedagógus Szakszervezet meghívásának eleget téve. A 46 idős hölgy és úr a Pedagógus Szakszervezet Országos Nyugdíjas Találkozójának keretében szakmai és szabadidős programokon vesznek részt: megismerkednek például városunk főbb nevezetességeivel, s a helyi szervezetek munkájával.

 
Polgárid Napok és Seuso Művészeti Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageAz Olimpia hatására feltámadt nemzeti összetartozás-érzésről, s ennek kapcsán a kisebb, helyi közösségek „egység-igényéről” beszélt Borbély István, Polgárdi polgármestere a XVI. Polgárid Napok és IV. Seuso Művészeti Fesztivál megnyitóján. A jövő szerdáig tartó programsorozat ugyanis kiváló alkalom arra, hogy a helyi lakosság jobban megismerje egymást, miközben még jól is szórakoznak.

Tovább...
 
Östör Annamária támogatja a fehérvári borrend programjait Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageÖstör Annamária önkormányzati képviselő anyagi- és erkölcsi támogatásának köszönhetően sikerül megrendezni idén (is) a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend székesfehérvári programjainak nagy részét. - tájékoztatta szerkesztőségünket Bognár Zoltán Nagymester - Így az augusztus 19-i, Öreghegyi Mulatságok "Hagyományőrző Vetélkedése" is a képviselő asszony közreműködésével valósul meg.

Tovább...
 
Felnyitották a Romkertben a kriptát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageDr. Cser-Palkovics András frakcióvezető és Vargha Tamás önkormányzati képviselő is részt vett a Romkertben megrendezett évfordulós ünnepségen, amelyen arra emlékeztek, hogy 70 évvel ezelőtt szentelte fel az akkori megyéspüspök, Shvoy Lajos a királyi sírhelyeket. Az ünnepségen Spányi Antal megyés püspök imája és a koszorúzás után felnyitották a kriptát, amit Dr. Cser-Palkovics András, Vargha Tamás, valamint a Fidelitas képviseletében Csanády László elnök és Balogh Gergely alelnök is megtekintett.

Tovább...
 
Kinna kínja - nincs gazdija Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 14.

ImageMeleg, családi fészekre vágyik Kinna, a 9 hónapos, ivartalanított, drótszőrű magyar vizsla-jellegű keverék kutyus. A Takarodó Úti Állatotthonban várakozó négylábú elsősorban családi házhoz való, ahol kiugrálhatja magából bánatát - a magányt, hogy jelenleg nincs gazdija, akihez odabújhatna...

Tovább...
 
Hőségriasztás és vízosztás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 14.

A szerdától péntekig várható tartósan magas napi középhőmérséklet miatt másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos. Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából a Széphő Zrt. több helyszínen vízosztást szervez a hőség jobb elviselésére. A Széchenyi út - Horvát István utca kereszteződésében, a Bíróság előtti csomópontban, a Teleki Blanka Gimnázium előtti útszakaszon és a buszpályaudvarnál a Mc Donald’s előtti területen csütörtökön 9 és pénteken 15 óra között osztanak palackozott vizet napközben az arra járóknak.

Tovább...
 
A Fidelitas álláspontja a Grúziát ért orosz támadás kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. augusztus 13.

ImageA Fidelitas 2008. augusztus 15-én, pénteken este hatkor az orosz nagykövetség (Budapest, Bajza u. 35) előtt demonstrációt tart. A háborúval kapcsolatos állásfoglalást itt olvashatjátok.

Tovább...
 
Gyógyuljunk ki a rákból! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 13.

ImageFélünk a félelemtől. Ha nincsen problémánk, akkor Teremtőt játszunk, s lőn a baj, ami szenvedést hoz – mert fő jelmondatunk, hogy „semmi se lehet tökéletes”, s mivel a világ egyensúlyra törekszik, ha jól érezzük magunkat, máris aggódunk, hogy mi lesz, ha…? Holott teljes lényünkkel élvezni kellene a "mát", s hálával elfogadni ajándékait. Mert, ha tényleg eljő a Rossz, bőségesen lesz okunk sírni és szenvedni. Itt van például a rák. Ez az alattomos, szabályozatlan sejtszaporulat…

Tovább...
 
Meggyógyult a kilőtt hattyú Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 13.

ImageVisszatérhet természetes élőhelyére az a hattyú, amelyet március óta ápolnak a Takarodó úti Állatotthonban. Krepsz Gyöngyitől, a telep vezetőjétől megtudtuk: a fiókái közül kilőtt madarat pénteken engedik szabadon ott, ahol tavasszal találták – a bicskei tavaknál. A hattyú tökéletesen meggyógyult: az állatorvos hétvégén elkészítette a kontroll-röngent, kivette az utolsó rögzítőket is, és megállapította, hogy a szárnycsont szépen összeforrt, s mindkettő szinkronban mozog.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18019 - 18029 / 18300