Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A 2010-es költségvetés súlyosan veszélyezteti a tűzoltók munkáját Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 12.

ImageAz Országgyűlés elé terjesztett 2010-es költségvetés tervezete olyan elvonásokat tartalmaz, amelyek az évek óta alulfinanszírozott hivatásos önkormányzati tűzoltóságok működését súlyosan veszélyeztetik. Ezzel veszélybe kerül a hivatásos tűzoltók még eddig megmaradt egyéb járandóságainak biztosítása is. A különböző tűzoltó szervezetek ezért nagyszabású demonstrációt hirdetnek, amelyre várják az ország valamennyi hivatásos tűzoltóját és a szimpatizánsokat is.

Tovább...
 
Képviselőjelöltek meghallgatása Felcsúton Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 12.

ImageA Fidesz nemcsak a kampányra, már a kormányzati szerepre is készül - derült ki a TV2 Napló című adásából. Orbán Viktor felcsúti házában hallgatja meg a Fidesz parlamenti képviselőjelöltjeit Kubatov Gábor, pártigazgatóval és Varga Mihály, alelnökkel. A pártelnök elmondta, a meghallgatások helyszíne azért Felcsút, mert "olyan helyen lehet jó döntést hozni, ahol az ember teljesen biztonságban érzi magát, nem fizikailag, hanem lelkileg".

Tovább...
 
A Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal felháborítónak tartja a hamis vádakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 10.

ImageNagy számú médium – Spányi Antal megyés püspök személyét is érintően – köznyilvánosság elé tárta azt, hogy rágalmazás vétsége miatt Spányi Antal megyés püspök és sértett társai magánvádas büntető eljárást kezdeményeztek a Székesfehérvári Városi Bíróság előtt. Több írott és elektronikus sajtó is azt sugallja, hogy homoszexuális képek készültek a püspökről és a többi sértettről. A Szélkesfehérvári Egyházmegyei Hivatal tájékoztatása szerint ezen állítás nem felel meg a valóságnak.

Tovább...
 
Véget kell vetni a sukorói szocialista ingatlanpanamának! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 10.

Image"A Bajnai-kormány továbbra is az időt húzza, maszatol, holott azonnal véget kellene vetnie a sukorói szocialista ingatlanpanamának. Az Állami Számvevőszék és az ügyészség intézkedései, valamint a civilek és a Fidesz határozott tiltakozása azonban úgy tűnik, részben már eredményes volt: a Pénzügyminisztérium tegnapi közleményéből már az derül ki, hogy a sukorói tópartot talán sikerült megmenteni a visszaélés-gyanús, jogilag ezer sebből vérző beruházástól. A Fidesz továbbra is azt követeli, hogy azonnali hatállyal bontsák fel a beruházással kapcsolatos szerződést!"

Tovább...
 
Demonstrálnak az önkormányzatok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 10.

ImageAz elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése ellen demonstrálnak ma az önkormányzatok a Kossuth téren. A megmozdulás 11 órakor kezdődik, a tüntetés pedig az egészségügyi gondokról, a gyermekétkeztetésről, a kistelepülések problémáiról, a fogyatékkal élők nehézségeiről fog szólni.

Tovább...
 
Hazaérkeztek Indonéziából a tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 09.

ImageA Babtista Szeretetszolgálat Rescue24 mentőcsapatának tagjaként vett részt két székesfehérvári tűzoltó az indonéziai földrengés túlélőinek kutatásában. Bisztricz Anettől, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy Kovács Norbert tű. főtörzsőrmester, az A-csoport beosztott tűzoltója és Pintér Nándor tű. zászlós, a C-csoport szerparancsnoka október 1-jén, csütörtökön este indult el földrengés sújtotta Padang városába, és október 7-én, hajnalban érkeztek haza.

Tovább...
 
Az MSZP beismerte, hogy a 2010-es költségvetés embertelen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 09.

ImageAz MSZP-kormány legutóbbi bejelentésével beismerte, hogy a 2010-es költségvetés veszélyes és embertelen. A gyerekek menzai ebédjét talán sikerült megmenteni a szocialistáktól, de most újabb lépéseknek kell következniük. Az MSZP-nek azonnal vissza kell vonnia a több tucatnyi hasonlóan embertelen elvonást és megszorítást tartalmazó költségvetést!" - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében.  

 
A miniszter azonnal mondja fel a sukorói szerződést Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 09.

ImageBudai Gyula a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója, a pénzügyminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: a pénzügyminiszternek azonnali hatállyal fel kellene mondania a sukorói kaszinóberuházás szerződését minden maszatolás nélkül. Budai Gyula a Pénzügyminisztérium épülete előtt arról adott tájékoztatást, hogy elfogadta Oszkó Péter meghívását és eljött a minisztériumba abból a célból, hogy bemutassa azokat a bizonyítékokat, amelyek mind a sukorói, mind a Veszprém megyei erdők birtokbavételével kapcsolatban hozzákerültek.

Tovább...
 
"To speak or not to speak? That is the question." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 09.

ImageA két tannyelvű oktatásban résztvevő diákok után kiegészítő támogatást kaptak az intézményfenntartók: 2008-ban 74 ezer forintot, idén 68 ezret. A jövő év elejétől a tervek szerint tovább csökken ez az összeg 64ezer forintra, míg 2010 szeptemberétől teljesen elmarad. Magyarországon ma mintegy 30 ezer tanuló részesül az először 1987-ben bevezetett képzésben. A kormányzati megvonás elsősorban azokat a tanulókat érinti hátrányosan, akik az idei tanév végén érettségizni szeretnének két tannyelven.

Tovább...
 
Embertelen, cinikus és megalázó a költségvetés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 08.

Image"Amellett, hogy az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése a Bajnai Gordon által beterjesztett költségvetés, embertelen, megalázó és cinikus is." - jelentette ki Szita Károly a tegnap tartott sajtótájékoztatón. Kaposvár fideszes polgármestere azt mondta: nincs hová tovább hátrálniuk az önkormányzatoknak, amelyek emiatt vonulnak szombaton a parlament elé.

Tovább...
 
Fáklyás felvonulással tisztelgett a Fidelitas Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 07.

ImageDr. Cser-Palkovics András és Navracsics Tibor frakcióvezető vezetésével fáklyás felvonulás indult tegnap este a Zichy-ligettől a Hősök teréig, ahol a székesfehérváriak az Ismeretlen Katona sírjánál méltóképpen emlékeztek meg az aradi vértanúkról. A Fidelitas Székesfehérvári Szervezete minden évben megrendezi a felvonulást, amelyen idén Navarcsics Tibor mondta az ünnepi beszédet.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18019 - 18029 / 19534